OBBKT PERDE AÇTI

Sanat 15.10.2015 - 00:00, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2817+ kez okundu.
 

OBBKT PERDE AÇTI

“Bir Adam Yaratmak” adlı oyunla sezonu açmayı planlayan fakat hava muhalefeti nedeniyle bu oyunun gösterimini erteleyen OBBKT(Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu), yeni sezonu “Korkuluğun Türküsü” adlı çocuk oyunu ile açtı. Oyuna çocuklar yoğun ilgi gösterirken, salonda boş yer kalmadı.

  ÇOCUKLAR KORKULUĞU SEVDİ      Yönetmenliğini Zafer Bozdağ’ın yaptığı müzikal oyun, çocuklar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Gölge kukla tekniği ile sahnelenen ve çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatan “Korkuluğun Türküsü” adlı oyunun içeriği ise şöyle: Çiftçi, ektiği buğdayları korumayı bilmemekte; kuşlar, bütün buğdayları toplayıp midesine indirmektedir. Çiftçi ekmeksiz kalınca komşusuna muhtaç olmaktadır. Komşusu, çiftçiye tarlasına bir korkuluk dikmesini önerir ve oyun korkuluğun ekinlere sahip çıkmasıyla eğlenceli bir biçimde devam eder.      Ayrıca sahnelenen birçok çocuk oyununda yazar olarak imzası bulunan Ufuk Ersoy’un OBBKT Genel Sanat Yönetmenliği görevine başlaması ile birlikte sezon açılışının bir çocuk oyununa denk gelmesi ise bir sürpriz olarak yorumlandı. UFUK ERSOY KİMDİR?      1961 yılında Ordu’da doğdu. 1982 yılından beri (OBKT) Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda amatör olarak yaklaşık 30 civarı oyunda yazar, yönetmen ve oyuncu olarak görev aldı.      1990 yılında oyun yazmaya başlayan Ufuk Ersoy, Kasım 1999’da, yurt çapında tüm yazarlara açık olan İstanbul Kadıköy Belediyesi Çağdaş Eğitim ve Kültür Merkezi tarafından düzenlenen 1. Oyun Yazma Yarışması’nda “Örümceğin Yaşamı” ve “Sapan” isimli 2 oyunuyla “Jüri Özel Ödülü” almaya hak kazandı. Ayrıca, Direklerarası Seyircileri Seçici Kurulu tarafından 2012- 2013 ve 2013-2014 yılları arasında 2 kez ödüle layık görüldü. 1997 yılında yazdığı ve kendi yönettiği “Önce Kalite” isimli çocuk oyunu 1998–1999 ve 2003 yıllarında Ordu ilinde ve ilçelerinde 100’ün üzerinde sahne aldı. TSE adına hazırlanmış olan aynı oyun, yaklaşık 160 kere sergilenerek 60 bin küçük tiyatro izleyicisine ulaştı. Oyun, Sanayi Bakanlığı tarafından 2 yıl üst üste ödüle layık görüldü.      2004/2005 tiyatro sezonu içerisinde Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmen Yardımcılığı görevinde bulundu. Bu dönemde Ordu Belediye Başkanlığı’nın da desteği ile Romanya Devlet Tiyatrosu’nun sergilediği “Gözardındaki Çocuk” ve “Matruşka” isimli 2 oyunun Ordu seyircisiyle buluşmasını sağladı. “Örümceğin Yaşamı”, “Sapan”, “Göş / Güzel Ölüm Şirketi”, “Dans Eder misin Hemşirem”, “Önce Kalite” ve “Reis” adlı oyunları Devlet Tiyatrosu repertuarına kabul edildi. Kendi yazdığı “Sokaktaki Gölgeler” adlı oyunu Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda sergilenen Ufuk Ersoy’un “Kırmızı Elma” isimli bir romanı ile “Pavli” ve “Balkondaki Kadın” adındaki öykü kitapları da okuyucuyla buluştu. Ufuk Ersoy evli ve iki çocuk babasıdır.
“Bir Adam Yaratmak” adlı oyunla sezonu açmayı planlayan fakat hava muhalefeti nedeniyle bu oyunun gösterimini erteleyen OBBKT(Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu), yeni sezonu “Korkuluğun Türküsü” adlı çocuk oyunu ile açtı. Oyuna çocuklar yoğun ilgi gösterirken, salonda boş yer kalmadı.

 

ÇOCUKLAR KORKULUĞU SEVDİ

     Yönetmenliğini Zafer Bozdağ’ın yaptığı müzikal oyun, çocuklar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Gölge kukla tekniği ile sahnelenen ve çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatan “Korkuluğun Türküsü” adlı oyunun içeriği ise şöyle: Çiftçi, ektiği buğdayları korumayı bilmemekte; kuşlar, bütün buğdayları toplayıp midesine indirmektedir. Çiftçi ekmeksiz kalınca komşusuna muhtaç olmaktadır. Komşusu, çiftçiye tarlasına bir korkuluk dikmesini önerir ve oyun korkuluğun ekinlere sahip çıkmasıyla eğlenceli bir biçimde devam eder.

     Ayrıca sahnelenen birçok çocuk oyununda yazar olarak imzası bulunan Ufuk Ersoy’un OBBKT Genel Sanat Yönetmenliği görevine başlaması ile birlikte sezon açılışının bir çocuk oyununa denk gelmesi ise bir sürpriz olarak yorumlandı.

UFUK ERSOY KİMDİR?


     1961 yılında Ordu’da doğdu. 1982 yılından beri (OBKT) Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda amatör olarak yaklaşık 30 civarı oyunda yazar, yönetmen ve oyuncu olarak görev aldı.

     1990 yılında oyun yazmaya başlayan Ufuk Ersoy, Kasım 1999’da, yurt çapında tüm yazarlara açık olan İstanbul Kadıköy Belediyesi Çağdaş Eğitim ve Kültür Merkezi tarafından düzenlenen 1. Oyun Yazma Yarışması’nda “Örümceğin Yaşamı” ve “Sapan” isimli 2 oyunuyla “Jüri Özel Ödülü” almaya hak kazandı. Ayrıca, Direklerarası Seyircileri Seçici Kurulu tarafından 2012- 2013 ve 2013-2014 yılları arasında 2 kez ödüle layık görüldü. 1997 yılında yazdığı ve kendi yönettiği “Önce Kalite” isimli çocuk oyunu 1998–1999 ve 2003 yıllarında Ordu ilinde ve ilçelerinde 100’ün üzerinde sahne aldı. TSE adına hazırlanmış olan aynı oyun, yaklaşık 160 kere sergilenerek 60 bin küçük tiyatro izleyicisine ulaştı. Oyun, Sanayi Bakanlığı tarafından 2 yıl üst üste ödüle layık görüldü.

     2004/2005 tiyatro sezonu içerisinde Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmen Yardımcılığı görevinde bulundu. Bu dönemde Ordu Belediye Başkanlığı’nın da desteği ile Romanya Devlet Tiyatrosu’nun sergilediği “Gözardındaki Çocuk” ve “Matruşka” isimli 2 oyunun Ordu seyircisiyle buluşmasını sağladı. “Örümceğin Yaşamı”, “Sapan”, “Göş / Güzel Ölüm Şirketi”, “Dans Eder misin Hemşirem”, “Önce Kalite” ve “Reis” adlı oyunları Devlet Tiyatrosu repertuarına kabul edildi. Kendi yazdığı “Sokaktaki Gölgeler” adlı oyunu Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda sergilenen Ufuk Ersoy’un “Kırmızı Elma” isimli bir romanı ile “Pavli” ve “Balkondaki Kadın” adındaki öykü kitapları da okuyucuyla buluştu. Ufuk Ersoy evli ve iki çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.