MÜDÜRLER İLE VİDEO KONFERANSLI TOPLANTI ...

Eğitim 13.06.2021 - 17:54, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4003+ kez okundu.
 

MÜDÜRLER İLE VİDEO KONFERANSLI TOPLANTI ...

İlçelerde yürütülen güçlendirme ve okul yıkım planlamaları konusunda İlçe Millî Eğitim Müdürlerinden bilgi alan Müdür süreç konusunda değerlendirmelerde bulunarak yapılması gerekenlerle ilgili talimatlarda bulundu.

İl Millî Eğitim Müdürü  Mehmet Fatih Vargeloğlu, deprem tahkiki sonrası yıkımı yapılan ve güçlendirmesi planlanan okulların inşaat ve çalışma durumu konusunda istişare ve değerlendirmelerde bulunmak üzere İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Avni Günay ve Şube Müdürü Erol Başar’ın katılımıyla Akkuş, Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye İlçe Millî Eğitim Müdürü ile video konferans sistemi üzerinden bir araya geldi. Toplantı sonrası bilgilendirmelerde bulunan Müdürü; "İlimizde Bakanlık tarafından yapılan deprem tahkiki sonucu, 9 ilçemizde 54 okul ve kurumda güçlendirme kararı verilmiş, eğitim öğretim yapılmayan ve halihazırda kullanılmayan atıl binalar ayıklanarak, 46 binamızın güçlendirmesinin yapılmasına karar verilmiştir" dedi. Güçlendirme çalışmalarının 2021-2022 eğitim öğretim yılı başlamadan önce bitirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Müdürü  Güçlendirilmesine karar verilen 46 okul ve kurumdan, 42 tanesinin ihaleleri tamamlanarak, sözleşmeleri yapılmış ve yüklenici firmalara teslimi gerçekleştirilmiştir. Kalan 4 okulumuzun ihalesinin gerçekleştirilmesi için Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına gerekli bilgi ve belgeler ulaştırılmıştır. Şu an itibarı ile 36 okulumuz boşaltılarak, yüklenici firmalara teslim edilmiştir. Bunlardan 22 tanesinde güçlendirme onarım çalışmaları başlamış olup, 6 okulumuzda ise 18 Haziran tarihi itibarı ile boşaltılmış ve yükleniciye teslim edilmiş olacaktır. Güçlendirme çalışması olan okul ve kurumlarla alakalı olarak ilçelerimizle birlikte ekip olarak takibini yapıyoruz. Konu ile ilgili her türlü tedbir aldık. Güçlendirme çalışmalarının 2021-2022 eğitim öğretim yılı başlamadan önce bitirilmesini hedefliyoruz" dedi.    
İlçelerde yürütülen güçlendirme ve okul yıkım planlamaları konusunda İlçe Millî Eğitim Müdürlerinden bilgi alan Müdür süreç konusunda değerlendirmelerde bulunarak yapılması gerekenlerle ilgili talimatlarda bulundu.

İl Millî Eğitim Müdürü  Mehmet Fatih Vargeloğlu, deprem tahkiki sonrası yıkımı yapılan ve güçlendirmesi planlanan okulların inşaat ve çalışma durumu konusunda istişare ve değerlendirmelerde bulunmak üzere İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Avni Günay ve Şube Müdürü Erol Başar’ın katılımıyla Akkuş, Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye İlçe Millî Eğitim Müdürü ile video konferans sistemi üzerinden bir araya geldi.
Toplantı sonrası bilgilendirmelerde bulunan Müdürü; "İlimizde Bakanlık tarafından yapılan deprem tahkiki sonucu, 9 ilçemizde 54 okul ve kurumda güçlendirme kararı verilmiş, eğitim öğretim yapılmayan ve halihazırda kullanılmayan atıl binalar ayıklanarak, 46 binamızın güçlendirmesinin yapılmasına karar verilmiştir" dedi.
Güçlendirme çalışmalarının 2021-2022 eğitim öğretim yılı başlamadan önce bitirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Müdürü  Güçlendirilmesine karar verilen 46 okul ve kurumdan, 42 tanesinin ihaleleri tamamlanarak, sözleşmeleri yapılmış ve yüklenici firmalara teslimi gerçekleştirilmiştir. Kalan 4 okulumuzun ihalesinin gerçekleştirilmesi için Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına gerekli bilgi ve belgeler ulaştırılmıştır. Şu an itibarı ile 36 okulumuz boşaltılarak, yüklenici firmalara teslim edilmiştir. Bunlardan 22 tanesinde güçlendirme onarım çalışmaları başlamış olup, 6 okulumuzda ise 18 Haziran tarihi itibarı ile boşaltılmış ve yükleniciye teslim edilmiş olacaktır. Güçlendirme çalışması olan okul ve kurumlarla alakalı olarak ilçelerimizle birlikte ekip olarak takibini yapıyoruz. Konu ile ilgili her türlü tedbir aldık. Güçlendirme çalışmalarının 2021-2022 eğitim öğretim yılı başlamadan önce bitirilmesini hedefliyoruz" dedi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.