MASKE TAKMAYANA 900 TL CEZA

Gündem 22.06.2020 - 19:06, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2789+ kez okundu.
 

MASKE TAKMAYANA 900 TL CEZA

ORDU Valiliği il genelinde maske takma zorunluluğunun getirildiğini duyurdu.

ORDU Valiliği il genelinde maske takma zorunluluğunun getirildiğini duyurdu.  Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid­19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir.  Devletimiz, tüm kurumları ile bu salgının yayılmasını ve vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemek için her türlü tedbiri almakta ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek, vatandaşlarımızla paylaşmaktadır. Yaşanan salgının biran önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlık güvenliğinin korunması amacıyla, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 22.06.2020 tarih ve 85 sayılı Kararı ile; İlimiz genelinde 22.06.2020 tarihi saat 24.00’ten itibaren, vatandaşlarımızın tamamının ikametleri haricindeki kamu binaları, pazar yerleri, bahçe, bulvar, cadde, sokak gibi tüm kamusal alanlarda, ağzı ve burnu tamamen kapatacak şekilde maske kullanmalarına, karar verilmiştir. Alınan karara uymayan vatandaşlara, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince 900 TL idari para cezası verilecektir.
ORDU Valiliği il genelinde maske takma zorunluluğunun getirildiğini duyurdu.

ORDU Valiliği il genelinde maske takma zorunluluğunun getirildiğini duyurdu. 

Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid­19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir. 

Devletimiz, tüm kurumları ile bu salgının yayılmasını ve vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemek için her türlü tedbiri almakta ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek, vatandaşlarımızla paylaşmaktadır.

Yaşanan salgının biran önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlık güvenliğinin korunması amacıyla, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 22.06.2020 tarih ve 85 sayılı Kararı ile;

İlimiz genelinde 22.06.2020 tarihi saat 24.00’ten itibaren, vatandaşlarımızın tamamının ikametleri haricindeki kamu binaları, pazar yerleri, bahçe, bulvar, cadde, sokak gibi tüm kamusal alanlarda, ağzı ve burnu tamamen kapatacak şekilde maske kullanmalarına, karar verilmiştir.

Alınan karara uymayan vatandaşlara, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince 900 TL idari para cezası verilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.