KÖY OKULLARI, YAŞAM MERKEZLERİNE DÖNÜŞÜYOR

Eğitim 19.08.2022 - 16:40, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4151+ kez okundu.
 

KÖY OKULLARI, YAŞAM MERKEZLERİNE DÖNÜŞÜYOR

"Köy Yaşam Merkezleri" projesiyle kullanılmayan köy okullarının aktif eğitim birimleri olarak kullanılması sağlanmış olacak, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunularak köylerimizde yeni bir süreç başlayacaktır.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen kullanılmayan köy okullarının yaşam merkezlerine dönüştürülmesi, öğrencilerimiz ile köy halkının hizmetine sunulması amacıyla başlatılan "Köy Yaşam Merkezleri" projesi kapsamında ilimizdeki çalışmalar devam ediyor.    Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen kullanılmayan köy okulu binaları, "Köy Yaşam Merkezleri" olarak planlanarak köylerde hayatın kalbi oluyor.  Bu projeyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülecektir.  "Köy Yaşam Merkezleri" projesiyle kullanılmayan köy okullarının aktif eğitim birimleri olarak kullanılması sağlanmış olacak, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunularak köylerimizde yeni bir süreç başlayacaktır. "Köy Yaşam Merkezleri" projesi kapsamında, öncelikle köy ilkokullarının öğrenci sayısına bakılmaksızın açılabilmesi için yönetmelik değişikliği gerçekleştirilmiş olup anaokulu açılması için gereken 10 öğrenci kriteri, 5'e düşürülmüştür. Bu değişiklikle köylerdeki 12 bin öğrenci, anaokuluyla buluşacaktır. Yapılacak çalışmalarla anaokulu veya ilkokul olarak kullanılmayan okulları, tarım ve hayvancılıkla ilgili köy halkının ihtiyaç duyduğu, her türlü eğitimi veren mekânlara çevrilerek halk eğitimi merkezine ihtiyaç olmaması hâlinde köyün durumuna ve fiziki koşullarına göre gençlik kamplarına dönüştürülmesi ile ilgili çalışmalar gerçekleştirilmektedir.  Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen "Köy Yaşam Merkezleri" projesi kapsamında ilimizde 23 "Köy Yaşam Merkezi"nin çalışmaları Eylül ayında tamamlanacak olup proje ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. 
"Köy Yaşam Merkezleri" projesiyle kullanılmayan köy okullarının aktif eğitim birimleri olarak kullanılması sağlanmış olacak, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunularak köylerimizde yeni bir süreç başlayacaktır.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen kullanılmayan köy okullarının yaşam merkezlerine dönüştürülmesi, öğrencilerimiz ile köy halkının hizmetine sunulması amacıyla başlatılan "Köy Yaşam Merkezleri" projesi kapsamında ilimizdeki çalışmalar devam ediyor.   
Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen kullanılmayan köy okulu binaları, "Köy Yaşam Merkezleri" olarak planlanarak köylerde hayatın kalbi oluyor.
 Bu projeyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülecektir.
 "Köy Yaşam Merkezleri" projesiyle kullanılmayan köy okullarının aktif eğitim birimleri olarak kullanılması sağlanmış olacak, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunularak köylerimizde yeni bir süreç başlayacaktır.
"Köy Yaşam Merkezleri" projesi kapsamında, öncelikle köy ilkokullarının öğrenci sayısına bakılmaksızın açılabilmesi için yönetmelik değişikliği gerçekleştirilmiş olup anaokulu açılması için gereken 10 öğrenci kriteri, 5'e düşürülmüştür. Bu değişiklikle köylerdeki 12 bin öğrenci, anaokuluyla buluşacaktır.
Yapılacak çalışmalarla anaokulu veya ilkokul olarak kullanılmayan okulları, tarım ve hayvancılıkla ilgili köy halkının ihtiyaç duyduğu, her türlü eğitimi veren mekânlara çevrilerek halk eğitimi merkezine ihtiyaç olmaması hâlinde köyün durumuna ve fiziki koşullarına göre gençlik kamplarına dönüştürülmesi ile ilgili çalışmalar gerçekleştirilmektedir. 
Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen "Köy Yaşam Merkezleri" projesi kapsamında ilimizde 23 "Köy Yaşam Merkezi"nin çalışmaları Eylül ayında tamamlanacak olup proje ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.