‘KANSERDE TEDAVİYE GÜVENMEK BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREBİLİR’

Sağlık 07.05.2022 - 01:44, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3665+ kez okundu.
 

‘KANSERDE TEDAVİYE GÜVENMEK BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREBİLİR’

Doktorla koridorlarda ayaküstü görüşmenin bazı hatalara neden olabileceğinin altını çizen Dr. Özyurt şu bilgileri paylaştı:

Kanser tedavisi sırasında kendinizi, hastalığınızı ve çevrenizi olumlu bir bakış açısı ile değerlendirmenin, tedaviye ve hekime olan inancın iyileşme açısından en az kullanılan ilaçlar kadar önemli olduğunu belirten Medical Park Ordu Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniği’nden Uzm. Dr. Neslihan Özyurt, “Sakin, dayanıklı ve her şeye rağmen umutlu olmak bağışıklık sistemini güçlendirmeyi, hastalığı daha kolay atlatmayı, tedavinin olumsuz yan etkilerini daha az hmeyi sağlıyor” dedi. Günümüzün yaygın hastalığı olan kanserin büyük bir titizlikle ve dikkatle tedavi edilmesi gerektiğini dile getiren Medical Park Ordu Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Neslihan Özyurt, hastanın hekimi tarafından iyi bilgilendirilmesi, tedavinin süreçleri hakkında bilgi sahibi olması hem tedaviye katkı sağlar hem de ayaküstü görüşmelerde oluşabilecek eksik veya yanlış algılamalar sonucu tedavide olabilecek hataların önüne geçer, dedi. OLUMLU BİR BAKIŞ AÇISINA SAHİP OLUNMALI Tedavi sırasında hastaların kendilerini, hastalıklarını ve çevrelerini olumlu bir bakış açısı ile değerlendirmesinin iyileşme sürecine en az kullanılan ilaçlar kadar katkısı olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Neslihan Özyurt, “Sakin, dayanıklı ve her şeye rağmen umutlu olmak bağışıklık sistemini güçlendirmeyi, hastalığı daha kolay atlatmayı, tedavinin yan etkilerini daha az hmeyi sağlıyor. Yan etkilerin çoğu geçicidir. Hastalığın yan etkilerinin neler olabileceği ve ne yapabileceği iyi bilinirse yan etkilerle rahatlıkla başa çıkılabilir. Bu yüzden hastaların sıkıntılı durumlarda doktorlarından yardım istemeleri, kafalarına takılan konulara açıklık getirilmesi tedaviye bağlılığı ve iyileşmeye olan inancı artırır” diye konuştu. RANDEVU ALMADAN HASTANEDEN AYRILMAYIN Doktorla koridorlarda ayaküstü görüşmenin bazı hatalara neden olabileceğinin altını çizen Dr. Özyurt şu bilgileri paylaştı: “Doktorun poliklinik odasında, hastanın tedavi dosyasıyla birlikte ve sakin bir ortamda hastasına daha çok zaman ayırması, daha doğru değerlendirme yapabilmesi için oldukça önemlidir. Hastaneden ayrılırken bir sonraki gelişin zamanı ve neler (rapor v.s.) getirilmesi gerektiği mutlaka sorulmalıdır.” TEDAVİ DÜZENİNİ ASLA BOZMAMAYA ÇALIŞIN Tedavinin başarısı için güven ve umutlu olmanın yanı sıra tedavi düzenine uyum sağlamanın da son derece önemli olduğuna dikkat çeken Dr. Neslihan Özyurt, tedavi günlerinin çok acil durumlar dışında kesinlikle aksatılmaması gerektiğinin vurguladı. Uzm. Dr. Neslihan Özyurt hastalara; “Kendinizi iyi htiğiniz zamanlar gücünüzün yettiği ve doktorunuzun izin verdiği ölçüde iş ve aile hayatınızı sürdürün. Dengeli beslenin. Besinler vücudunuzun kendisini tamir etmesini sağlar, enerji verir ve mutluluğunuzun artmasını sağlar. Tedavi düzeninizi asla bozmayın. Tedavi günlerinizi çok acil durumlar dışında ve doktorunuzun onayı dışında kesinlikle aksatmayın” tavsiyesinde bulunarak sözlerini noktaladı.  
Doktorla koridorlarda ayaküstü görüşmenin bazı hatalara neden olabileceğinin altını çizen Dr. Özyurt şu bilgileri paylaştı:

Kanser tedavisi sırasında kendinizi, hastalığınızı ve çevrenizi olumlu bir bakış açısı ile değerlendirmenin, tedaviye ve hekime olan inancın iyileşme açısından en az kullanılan ilaçlar kadar önemli olduğunu belirten Medical Park Ordu Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniği’nden Uzm. Dr. Neslihan Özyurt, “Sakin, dayanıklı ve her şeye rağmen umutlu olmak bağışıklık sistemini güçlendirmeyi, hastalığı daha kolay atlatmayı, tedavinin olumsuz yan etkilerini daha az hmeyi sağlıyor” dedi.

Günümüzün yaygın hastalığı olan kanserin büyük bir titizlikle ve dikkatle tedavi edilmesi gerektiğini dile getiren Medical Park Ordu Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Neslihan Özyurt, hastanın hekimi tarafından iyi bilgilendirilmesi, tedavinin süreçleri hakkında bilgi sahibi olması hem tedaviye katkı sağlar hem de ayaküstü görüşmelerde oluşabilecek eksik veya yanlış algılamalar sonucu tedavide olabilecek hataların önüne geçer, dedi.

OLUMLU BİR BAKIŞ AÇISINA SAHİP OLUNMALI

Tedavi sırasında hastaların kendilerini, hastalıklarını ve çevrelerini olumlu bir bakış açısı ile değerlendirmesinin iyileşme sürecine en az kullanılan ilaçlar kadar katkısı olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Neslihan Özyurt, “Sakin, dayanıklı ve her şeye rağmen umutlu olmak bağışıklık sistemini güçlendirmeyi, hastalığı daha kolay atlatmayı, tedavinin yan etkilerini daha az hmeyi sağlıyor. Yan etkilerin çoğu geçicidir. Hastalığın yan etkilerinin neler olabileceği ve ne yapabileceği iyi bilinirse yan etkilerle rahatlıkla başa çıkılabilir. Bu yüzden hastaların sıkıntılı durumlarda doktorlarından yardım istemeleri, kafalarına takılan konulara açıklık getirilmesi tedaviye bağlılığı ve iyileşmeye olan inancı artırır” diye konuştu.

RANDEVU ALMADAN HASTANEDEN AYRILMAYIN

Doktorla koridorlarda ayaküstü görüşmenin bazı hatalara neden olabileceğinin altını çizen Dr. Özyurt şu bilgileri paylaştı:

“Doktorun poliklinik odasında, hastanın tedavi dosyasıyla birlikte ve sakin bir ortamda hastasına daha çok zaman ayırması, daha doğru değerlendirme yapabilmesi için oldukça önemlidir. Hastaneden ayrılırken bir sonraki gelişin zamanı ve neler (rapor v.s.) getirilmesi gerektiği mutlaka sorulmalıdır.”

TEDAVİ DÜZENİNİ ASLA BOZMAMAYA ÇALIŞIN

Tedavinin başarısı için güven ve umutlu olmanın yanı sıra tedavi düzenine uyum sağlamanın da son derece önemli olduğuna dikkat çeken Dr. Neslihan Özyurt, tedavi günlerinin çok acil durumlar dışında kesinlikle aksatılmaması gerektiğinin vurguladı. Uzm. Dr. Neslihan Özyurt hastalara; “Kendinizi iyi htiğiniz zamanlar gücünüzün yettiği ve doktorunuzun izin verdiği ölçüde iş ve aile hayatınızı sürdürün. Dengeli beslenin. Besinler vücudunuzun kendisini tamir etmesini sağlar, enerji verir ve mutluluğunuzun artmasını sağlar. Tedavi düzeninizi asla bozmayın. Tedavi günlerinizi çok acil durumlar dışında ve doktorunuzun onayı dışında kesinlikle aksatmayın” tavsiyesinde bulunarak sözlerini noktaladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.