KIRSAL ALANDA UZMAN ELLER DESTEKLENECEK

Gündem 15.06.2021 - 22:53, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2998+ kez okundu.
 

KIRSAL ALANDA UZMAN ELLER DESTEKLENECEK

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine ilişkin karar 2.06.2021 tarih ve 31499 sayılı resmi gazetede yayınlandı.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine ilişkin karar 2.06.2021 tarih ve 31499 sayılı resmi gazetede yayınlandı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü  Kemal Yılmaz; "Cumhurbaşkanlığı Kararı kapsamında 2022-2024 yılları arasında uygulanacak olan, kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden; tarım,  hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulları veya üniversitelerin bu bölümlerinden mezun olanların uygulayacağı bitkisel üretim, hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi ile söz konusu bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik girişimlere 100 bin TL'ye kadar hibe desteklemesi yapılacaktır. dedi Programın amacına da değinen İl Müdür;  Tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversite mezunu genç nüfusumuzun kırsal alanda istihdamına katkı sağlayarak, tarım,  hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği desteklemek ve bu faaliyetlerin uzman kişiler tarafından yapılması teşvik edilerek tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak ve bunun yanı sıra kırsal alanda tarımsal üretim yapan mevcut işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımları desteklemek amaçlanmaktadır. Başvurular Bakanlığımız tarafından yayımlanacak olan uygulama rehberi ve uygulama tebliğinden sonra başlayacaktır" diyerek sözlerini noktaladı.     
Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine ilişkin karar 2.06.2021 tarih ve 31499 sayılı resmi gazetede yayınlandı.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine ilişkin karar 2.06.2021 tarih ve 31499 sayılı resmi gazetede yayınlandı.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü  Kemal Yılmaz; "Cumhurbaşkanlığı Kararı kapsamında 2022-2024 yılları arasında uygulanacak olan, kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden; tarım,  hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulları veya üniversitelerin bu bölümlerinden mezun olanların uygulayacağı bitkisel üretim, hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi ile söz konusu bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik girişimlere 100 bin TL'ye kadar hibe desteklemesi yapılacaktır. dedi
Programın amacına da değinen İl Müdür;  Tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversite mezunu genç nüfusumuzun kırsal alanda istihdamına katkı sağlayarak, tarım,  hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği desteklemek ve bu faaliyetlerin uzman kişiler tarafından yapılması teşvik edilerek tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak ve bunun yanı sıra kırsal alanda tarımsal üretim yapan mevcut işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımları desteklemek amaçlanmaktadır. Başvurular Bakanlığımız tarafından yayımlanacak olan uygulama rehberi ve uygulama tebliğinden sonra başlayacaktır" diyerek sözlerini noktaladı.   

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.