İMZA GÜNÜ YAPILDI

Gündem 11.02.2022 - 08:27, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3425+ kez okundu.
 

İMZA GÜNÜ YAPILDI

Ordu Mali Müşavirler Odasında “ Dünya’da ve Türkiye’de Muhasebe Felsefesi ” kitabının imza günü ve söyleşi düzenlendi.

Ordu Mali Müşavirler Odasında “ Dünya’da ve Türkiye’de Muhasebe Felsefesi ” kitabının imza günü ve söyleşi düzenlendi. Söyleşiye Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, Yazar Dursun Ali Yaz, Fatsa Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Zeki Odabaş, Av. Nur Hilal Gündüz Av. Tuğçe Yıldız, Oda Denetleme Kurulu Başkanı Hatice Şahin Ergül, Oda Disiplin Kurulu Başkan Yrd. Saynur Torunoğlu, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri, meslek mensupları ve stajyerler katıldı. Muhasebe Felsefesi Kitabını odamız için yazan değerli hocamız Dursun Ali YAZ ile imza günü gerçekleştirdik. İmza günü sonrası hocamız üyelerimiz ile söyleşi gerçekleştirdi. Hocamız ile bugün muhasebe tarihine kısa bir yolculuk yapacağız. Bu kitabın asıl çıkış noktası öznesi, 2019 yılında kaybettiğimiz değerli büyüğümüz sayın Prof. Dr. Oktay GÜVEMLİ hocamızdır. Onun anısına değerli hocamızdan rica ettik Ordu Mali Müşavirler odası yayını olarak “Türkiye’de ve Dünya’da Muhasebe Felsefesi” Kitabını bizler için hazırladı. “Türkiye’de ve Dünya’da Muhasebe Felsefesi” kitabı dönüşüme nasıl uyum sağlayacağımıza yönelik entelektüel bir arayıştan başka bir şey değildir. Bu arayış kaybettiklerimizi değil gelecekte kazanacaklarımızı entelektüel birikimimizi büyütme gayreti olarak ifade edilebilir. Çoğu gelişmeleri içinde yaşarken kavramak bir üst seviyeden geleceğe bakabilmek pek kolay olmuyor. Bu kitabın temel arayışı geleceğe daha büyük bir bakış açısıyla bakabilmenin yollarıdır. Düşünen etik davranan ve sorgulayan bir yol. Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak hemşerimiz değerli büyüğümüz Prof. Dr. Oktay GÜVEMLİ anısına ve aziz hatırasına kalıcı bir eser bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hocamıza emekleri için teşekkür ediyorum. Dünya’da ve Türkiye’de Muhasebe Felsefesi kitabı ile muhasebe mesleğinin gelişimine kök salarak yükselişini başta meslek mensupları toplumun bütün kesimlerine anlatmanın sorumluluğu ve heyecanı olarak görüyoruz. Muhasebe ve vergi konusuna düne bu güne ait her kavramı felsefi bir bakışla irdelemek ve üzerinde durmanın yarınlarımız için önemli olduğunu düşünüyorum. Biz günlük olaylar içerisinde heyecanımızı kaybederken arayış dediğim tam da bu kitabın öznesi. Başka bir boyuta yeni bir bakış açısına düşünceye ihtiyacımız var. Bu entelektüel bakışa ulaşmamız gerekiyor. Bu yoğun dönemde katılan bütün meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Dedi. Yazar Dursun Ali Yaz; Muhasebe bilimi kapıyı, kasayı ve kantarı felsefe, bilimi ise merakı hayreti ve şüpheyi korumayı öğütler. Nitekim muhasebe mali olaylarla felsefe kavramsal olgularla ilgilenir. Muhasebe felsefesi ise finansal olgulara kavramsal açıdan yaklaşır. Başka bir ifade ile muhasebe sayılar aracılığı ile parçadan bütüne doğru akan sistematik bir raporlama arayışı. Felsefe kavramlar yardımı ile bütünden parçaya doğru yayılan mantıksal bir sorgulama etkinliğidir. Muhasebe felsefesi ise sayılardan raporlamaya geçiş süreçlerini iyileştiren düşünsel bir arayıştır. Dedi.
Ordu Mali Müşavirler Odasında “ Dünya’da ve Türkiye’de Muhasebe Felsefesi ” kitabının imza günü ve söyleşi düzenlendi.

Ordu Mali Müşavirler Odasında “ Dünya’da ve Türkiye’de Muhasebe Felsefesi ” kitabının imza günü ve söyleşi düzenlendi. Söyleşiye Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, Yazar Dursun Ali Yaz, Fatsa Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Zeki Odabaş, Av. Nur Hilal Gündüz Av. Tuğçe Yıldız, Oda Denetleme Kurulu Başkanı Hatice Şahin Ergül, Oda Disiplin Kurulu Başkan Yrd. Saynur Torunoğlu, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri, meslek mensupları ve stajyerler katıldı.

Muhasebe Felsefesi Kitabını odamız için yazan değerli hocamız Dursun Ali YAZ ile imza günü gerçekleştirdik. İmza günü sonrası hocamız üyelerimiz ile söyleşi gerçekleştirdi. Hocamız ile bugün muhasebe tarihine kısa bir yolculuk yapacağız. Bu kitabın asıl çıkış noktası öznesi, 2019 yılında kaybettiğimiz değerli büyüğümüz sayın Prof. Dr. Oktay GÜVEMLİ hocamızdır. Onun anısına değerli hocamızdan rica ettik Ordu Mali Müşavirler odası yayını olarak “Türkiye’de ve Dünya’da Muhasebe Felsefesi” Kitabını bizler için hazırladı.

“Türkiye’de ve Dünya’da Muhasebe Felsefesi” kitabı dönüşüme nasıl uyum sağlayacağımıza yönelik entelektüel bir arayıştan başka bir şey değildir. Bu arayış kaybettiklerimizi değil gelecekte kazanacaklarımızı entelektüel birikimimizi büyütme gayreti olarak ifade edilebilir. Çoğu gelişmeleri içinde yaşarken kavramak bir üst seviyeden geleceğe bakabilmek pek kolay olmuyor. Bu kitabın temel arayışı geleceğe daha büyük bir bakış açısıyla bakabilmenin yollarıdır. Düşünen etik davranan ve sorgulayan bir yol.

Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak hemşerimiz değerli büyüğümüz Prof. Dr. Oktay GÜVEMLİ anısına ve aziz hatırasına kalıcı bir eser bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hocamıza emekleri için teşekkür ediyorum.

Dünya’da ve Türkiye’de Muhasebe Felsefesi kitabı ile muhasebe mesleğinin gelişimine kök salarak yükselişini başta meslek mensupları toplumun bütün kesimlerine anlatmanın sorumluluğu ve heyecanı olarak görüyoruz. Muhasebe ve vergi konusuna düne bu güne ait her kavramı felsefi bir bakışla irdelemek ve üzerinde durmanın yarınlarımız için önemli olduğunu düşünüyorum.

Biz günlük olaylar içerisinde heyecanımızı kaybederken arayış dediğim tam da bu kitabın öznesi. Başka bir boyuta yeni bir bakış açısına düşünceye ihtiyacımız var. Bu entelektüel bakışa ulaşmamız gerekiyor.

Bu yoğun dönemde katılan bütün meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Dedi.

Yazar Dursun Ali Yaz; Muhasebe bilimi kapıyı, kasayı ve kantarı felsefe, bilimi ise merakı hayreti ve şüpheyi korumayı öğütler. Nitekim muhasebe mali olaylarla felsefe kavramsal olgularla ilgilenir. Muhasebe felsefesi ise finansal olgulara kavramsal açıdan yaklaşır. Başka bir ifade ile muhasebe sayılar aracılığı ile parçadan bütüne doğru akan sistematik bir raporlama arayışı. Felsefe kavramlar yardımı ile bütünden parçaya doğru yayılan mantıksal bir sorgulama etkinliğidir. Muhasebe felsefesi ise sayılardan raporlamaya geçiş süreçlerini iyileştiren düşünsel bir arayıştır. Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.