İDARECİ VE ÖĞRETMENLER, EĞİTİM HAREKETLİLİĞİNE KATILDI

Eğitim 20.04.2022 - 00:15, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3940+ kez okundu.
 

İDARECİ VE ÖĞRETMENLER, EĞİTİM HAREKETLİLİĞİNE KATILDI

Ordu'da başlayan pilot uygulama hakkında ortaklara, bilgilendirme yapıldı ve İrlanda'da uygulanmakta olan modelle ilgili detaylı bilgi verildi.

Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca desteklenmekte olan "Denetimde Yeni Yaklaşımlar: Çoklu Denetim Modeli" adlı stratejik ortaklık projesi kapsamında öğretmenler, 31 Mart- 01 Nisan tarihlerinde Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bir proje yönetim toplantısı ve 04-07 Nisan tarihleri arasında ise İrlanda'nın başkenti Dublin'de bir LTT (eğitim) faaliyetine katılım sağladılar. T.C. Meb Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca koordine edilen ve İrlanda, Portekiz, Hollanda ve Bulgaristan'da uygulanmakta olan "Okul Ağları" ve "Çoklu Denetim Modelleri"nin Türkiye'de uygulanabilirliğini araştırma amacına sahip projenin toplantı ve eğitim faaliyetlerine kurumumuzdan toplam 7 öğretmen katıldı.   Ordu'da başlayan pilot uygulama hakkında ortaklara, bilgilendirme yapıldı ve İrlanda'da uygulanmakta olan modelle ilgili detaylı bilgi verildi. Amsterdam'da Vrije Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen proje yönetim toplantısında, Perşembe Örnek Okul Ağı ile ilgili sunum yapıldı. Hollanda'da yeni kurulmakta olan EISON ağıyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Proje kapsamında yazılacak raporlar; içerik, takvim ve yöntem yönleriyle karara bağlandı ve Dublin'de yapılacak eğitimle ilgili son detaylar netleştirildi. Dublin'de Dublin Şehir Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı eğitim faaliyetinde İrlanda ve Kuzey İrlanda Teftiş Kurullarından katılımcılar gelerek yapılan denetim faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.  Dublin Şehir Üniversitesi tarafından rehberlik edilmekte olan "DCU Fark Yaratan Okullar Girişim Ağı" ve "DCU Profesyonel Öğrenme Ağı" hakkında yapılan bilgilendirmelerin ardından "İrlanda'nın En Mutlu Okulu" sloganına sahip Fhursa Erkek İlkokulu ziyaret edilerek okulun içinde yer aldığı "Evde Eğitim Ağı" ve "Okul Devamlılığı Ağı" hakkında yapılan sunumlara iştirak edildi.  Proje kapsamında haziran ayı başında Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da son bir eğitim faaliyeti düzenlenecek olup proje kapanış toplantısı ise eylül ayında Ordu'da gerçekleştirilecektir.  
Ordu'da başlayan pilot uygulama hakkında ortaklara, bilgilendirme yapıldı ve İrlanda'da uygulanmakta olan modelle ilgili detaylı bilgi verildi.
Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca desteklenmekte olan "Denetimde Yeni Yaklaşımlar: Çoklu Denetim Modeli" adlı stratejik ortaklık projesi kapsamında öğretmenler, 31 Mart- 01 Nisan tarihlerinde Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bir proje yönetim toplantısı ve 04-07 Nisan tarihleri arasında ise İrlanda'nın başkenti Dublin'de bir LTT (eğitim) faaliyetine katılım sağladılar.
T.C. Meb Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca koordine edilen ve İrlanda, Portekiz, Hollanda ve Bulgaristan'da uygulanmakta olan "Okul Ağları" ve "Çoklu Denetim Modelleri"nin Türkiye'de uygulanabilirliğini araştırma amacına sahip projenin toplantı ve eğitim faaliyetlerine kurumumuzdan toplam 7 öğretmen katıldı.  
Ordu'da başlayan pilot uygulama hakkında ortaklara, bilgilendirme yapıldı ve İrlanda'da uygulanmakta olan modelle ilgili detaylı bilgi verildi.
Amsterdam'da Vrije Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen proje yönetim toplantısında, Perşembe Örnek Okul Ağı ile ilgili sunum yapıldı. Hollanda'da yeni kurulmakta olan EISON ağıyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Proje kapsamında yazılacak raporlar; içerik, takvim ve yöntem yönleriyle karara bağlandı ve Dublin'de yapılacak eğitimle ilgili son detaylar netleştirildi.
Dublin'de Dublin Şehir Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı eğitim faaliyetinde İrlanda ve Kuzey İrlanda Teftiş Kurullarından katılımcılar gelerek yapılan denetim faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.  Dublin Şehir Üniversitesi tarafından rehberlik edilmekte olan "DCU Fark Yaratan Okullar Girişim Ağı" ve "DCU Profesyonel Öğrenme Ağı" hakkında yapılan bilgilendirmelerin ardından "İrlanda'nın En Mutlu Okulu" sloganına sahip Fhursa Erkek İlkokulu ziyaret edilerek okulun içinde yer aldığı "Evde Eğitim Ağı" ve "Okul Devamlılığı Ağı" hakkında yapılan sunumlara iştirak edildi. 
Proje kapsamında haziran ayı başında Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da son bir eğitim faaliyeti düzenlenecek olup proje kapanış toplantısı ise eylül ayında Ordu'da gerçekleştirilecektir.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.