HAZİRAN AYI KÜLTÜR SANAT TAKVİMİ HAZIR

Yaşam 05.06.2017 - 15:23, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4339+ kez okundu.
 

HAZİRAN AYI KÜLTÜR SANAT TAKVİMİ HAZIR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında 2017 yılı Haziran ayı programını oluşturdu. Sunulacak kültürel etkinliklerin yer aldığı “Haziran 2017 Ordu’da Kültür Sanat Etkinlikleri” kitapçığının vatandaşlara dağıtımı yapıldı.

19 ilçede ve İstanbul’da düzenlenecek olan iftar programlarında dini ve sosyal konulu sohbetlerden tasavvuf musikisine, mehteran gösterilerinden Hacivat ve Karagöz oyununa kadar birçok etkinliğin düzenleneceğinin belirtildiği kitapçıkta, ilimizin manevi değerlerinden Kiraz Hoca’yı anma programı, Ramazan Bayramı Kent Bayramlaşması ve 14. Ordu Vosvos Şenliği’nin gerçekleştirileceği ifade edildi.   Başkan Enver Yılmaz, “Haziran 2017 Ordu’da Kültür Sanat Etkinlikleri” kitapçığının ön sözünde şu görüşlere yer verdi:   İnsanı ve mevcut konumu itibarıyla kalkınmaya müsait olan kentimizde yenilikçi ve özgün hizmetler sunma çabası sarf eden bizler, vatandaşlarımızın koşullarını kolaylaştırmaya ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik bir anlayışla yoğun çalışma tempomuzu ivedilikle sürdürüyoruz.   Tüm bu çalışmalarımızın yanında ilimizin sosyal ve kültürel yaşamını her geçen gün daha da canlandırıyor, Ramazan ayı boyunca da 19 ilçemizin her birinde gerçekleştireceğimiz iftar programlarımız ile aynı sofrada buluşuyoruz. Bu kapsamda dini ve sosyal içerikli sohbet programları, tasavvuf musikisi dinletileri, mehteran gösterileri, Hacivat ve Karagöz oyunu ile ilçelerimizde manevi ve kültürel değerlerimizi yaşatmaya devam ediyoruz.   Şehrimizin manevi mimarlarından merhum Mehmet Akkiraz Hocamızı, vefatının 20. yıl dönümü münasebetiyle yâd edeceğimiz bu ayda, Altınordu ilçemizde hizmete sunduğumuz gezinti teknemizle insanımız, doğa harikası denizimizin imkânlarından en güzel şekilde faydalanacak.   İlimizde geleneksel hâle gelen ve her yıl düzenli olarak yapılan Vosvos Şenliği'nin bu yıl 14'üncüsünü düzenleyeceğiz. Ülkemizin dört bir yanından gelen vosvosseverler, kentimizin sosyal ve kültürel zenginliğinden istifade ederken, tabiat güzelliklerini de doyasıya yaşayacak.   Bu vesileyle rahmet ve bereketi bol, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde tüm İslam âleminin duaları ve tövbelerinin kabul olmasını Yüce Allah'tan niyaz eder, yedincisini gerçekleştireceğimiz "Kent Bayramlaşması" programıyla değerli hemşehrilerimiz ile muhabbetle kucaklaşacağımız bir Ramazan Bayramı'nın herkese hayırlar getirmesini dilerim.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında 2017 yılı Haziran ayı programını oluşturdu. Sunulacak kültürel etkinliklerin yer aldığı “Haziran 2017 Ordu’da Kültür Sanat Etkinlikleri” kitapçığının vatandaşlara dağıtımı yapıldı.

19 ilçede ve İstanbul’da düzenlenecek olan iftar programlarında dini ve sosyal konulu sohbetlerden tasavvuf musikisine, mehteran gösterilerinden Hacivat ve Karagöz oyununa kadar birçok etkinliğin düzenleneceğinin belirtildiği kitapçıkta, ilimizin manevi değerlerinden Kiraz Hoca’yı anma programı, Ramazan Bayramı Kent Bayramlaşması ve 14. Ordu Vosvos Şenliği’nin gerçekleştirileceği ifade edildi.

 

Başkan Enver Yılmaz, “Haziran 2017 Ordu’da Kültür Sanat Etkinlikleri” kitapçığının ön sözünde şu görüşlere yer verdi:

 

İnsanı ve mevcut konumu itibarıyla kalkınmaya müsait olan kentimizde yenilikçi ve özgün hizmetler sunma çabası sarf eden bizler, vatandaşlarımızın koşullarını kolaylaştırmaya ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik bir anlayışla yoğun çalışma tempomuzu ivedilikle sürdürüyoruz.

 

Tüm bu çalışmalarımızın yanında ilimizin sosyal ve kültürel yaşamını her geçen gün daha da canlandırıyor, Ramazan ayı boyunca da 19 ilçemizin her birinde gerçekleştireceğimiz iftar programlarımız ile aynı sofrada buluşuyoruz. Bu kapsamda dini ve sosyal içerikli sohbet programları, tasavvuf musikisi dinletileri, mehteran gösterileri, Hacivat ve Karagöz oyunu ile ilçelerimizde manevi ve kültürel değerlerimizi yaşatmaya devam ediyoruz.

 

Şehrimizin manevi mimarlarından merhum Mehmet Akkiraz Hocamızı, vefatının 20. yıl dönümü münasebetiyle yâd edeceğimiz bu ayda, Altınordu ilçemizde hizmete sunduğumuz gezinti teknemizle insanımız, doğa harikası denizimizin imkânlarından en güzel şekilde faydalanacak.

 

İlimizde geleneksel hâle gelen ve her yıl düzenli olarak yapılan Vosvos Şenliği'nin bu yıl 14'üncüsünü düzenleyeceğiz. Ülkemizin dört bir yanından gelen vosvosseverler, kentimizin sosyal ve kültürel zenginliğinden istifade ederken, tabiat güzelliklerini de doyasıya yaşayacak.

 

Bu vesileyle rahmet ve bereketi bol, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde tüm İslam âleminin duaları ve tövbelerinin kabul olmasını Yüce Allah'tan niyaz eder, yedincisini gerçekleştireceğimiz "Kent Bayramlaşması" programıyla değerli hemşehrilerimiz ile muhabbetle kucaklaşacağımız bir Ramazan Bayramı'nın herkese hayırlar getirmesini dilerim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.