HAYALLER GERÇEK OLUYOR

Yaşam 08.07.2014 - 17:14, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3335+ kez okundu.
 

HAYALLER GERÇEK OLUYOR

Ünye ilçesi altı yıllık hayali olan doğalgaza Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın girişimleriyle kavuştu. Dün Ünye’de altı yıl sonra doğalgaz için ilk kazma vuruldu.

Ünye’de 2008 yılından bu yana başlaması beklenen doğalgaz çalışmalarına 6 yıl sonra ilk kez kazma vuruldu.  Ordu Büyükşehir Belediyesi, AKSA ve Ünye Belediyesi ortaklığında Ünye’de hayata geçen doğalgaz çalışmaları için dün Doğalgaz Dağıtım Projesi Yatırım Başlama Töreni düzenlendi. Çınarlık Mahallesi’nde düzenlenen törene Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Adem Çalık ve AKSA Fındıkgaz İşletme Müdürü Doğan Gürler katıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2008 yılından bu yana doğalgaz bekleyen Ünye ve Fatsa ilçelerine sadece bu yıl 15 milyon liralık yatırım yapılacağını söyledi.   DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI HIZLANACAK Yılsonuna kadar bin 500 aboneye ulaşılacağını belirten Başkan Yılmaz, “AKSA Firmasıyla Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçemizle ilgili daha önceden bir toplantı yapmak suretiyle bilgi alışverişinde bulunduk. Doğalgazla ilgili daha önce yanlış bir bilgi vardı. AKSA firmasının eksik çalıştığına yönelik bir kanaatim vardı. Ancak daha sonra bize çalışma sistemi ve abone sayıları verildiğinde, binalara götürülen gazdan daha az bir abone sayısı olduğunu gördük.  AKSA Firması üzerine düşeni yapmış, yüzde 90 teslim oranı gerçekleştirmiş ancak Altınordulu hemşerilerimizi abone yapmak konusunda bir kampanyaya sokamamış. Biz bunu hızlandırma konusunda Altınordu’da 742 konutluk alana doğalgaz sevkiyatını başlatıyoruz. Hemen akabinde de Ünye ve Fatsa ilçelerimizde de çalışmaları başlattık” diye konuştu. ALTI YILDA YAPTIĞI YATIRIMIN YARISINI BİR YILDA YAPACAK Ünye’deki doğalgaz çalışmalarının geç başlanmış olmasının bir eksiklik olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “2008 yılında doğalgaz Ordu’ya geldi ama Ünye ilçemizde çevre yolundaki kamulaştırmadan kaynaklanan sebeplerle doğalgaz girişinde bir sorundu. AKSA bugüne kadar Ordu’da 30 milyon liralık yatırım yapmış olmasına rağmen bizlerin görüşmeleriyle sadece bu yıl 15 milyon liralık yatırım yapacak. Ünye’de 3 mahallemizde doğalgaz çalışmamız sürüyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, AKSA ve Ünye Belediyesi öncülüğünde çalışmalar sürecek.  Doğalgaz geç gelen ancak temiz olacak bir çalışma olacak. Ünye ilçemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu. İLK ETAPTA 3 MAHALLEYE DOĞALGAZ VERİLECEK 2014 yılı çalışma programı kapsamında Ünye'de 4 bin 750 metre çelik şebeke, 10 bin metre PE şebeke, 4 bin metre servis hattı, 300 adet servis kutusu döşenecek. Doğalgaz çalışmalarının bu yıl Saca, Saraçlı ve Çınarlık Mahallelerini kapsadığı ve ilk doğalgazın da kazı çalışmalarının başladığı Çınarlık Mahallesi'ne verileceği belirtildi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Doğalgaz Dağıtım Projesi Yatırım Başlama Töreni’nin ardından Ünye Çamlık mevkiinde incelemelerde bulundu. 
Ünye ilçesi altı yıllık hayali olan doğalgaza Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın girişimleriyle kavuştu. Dün Ünye’de altı yıl sonra doğalgaz için ilk kazma vuruldu.

Ünye’de 2008 yılından bu yana başlaması beklenen doğalgaz çalışmalarına 6 yıl sonra ilk kez kazma vuruldu.  Ordu Büyükşehir Belediyesi, AKSA ve Ünye Belediyesi ortaklığında Ünye’de hayata geçen doğalgaz çalışmaları için dün Doğalgaz Dağıtım Projesi Yatırım Başlama Töreni düzenlendi. Çınarlık Mahallesi’nde düzenlenen törene Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Adem Çalık ve AKSA Fındıkgaz İşletme Müdürü Doğan Gürler katıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2008 yılından bu yana doğalgaz bekleyen Ünye ve Fatsa ilçelerine sadece bu yıl 15 milyon liralık yatırım yapılacağını söyledi.  

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI HIZLANACAK

Yılsonuna kadar bin 500 aboneye ulaşılacağını belirten Başkan Yılmaz, “AKSA Firmasıyla Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçemizle ilgili daha önceden bir toplantı yapmak suretiyle bilgi alışverişinde bulunduk. Doğalgazla ilgili daha önce yanlış bir bilgi vardı. AKSA firmasının eksik çalıştığına yönelik bir kanaatim vardı. Ancak daha sonra bize çalışma sistemi ve abone sayıları verildiğinde, binalara götürülen gazdan daha az bir abone sayısı olduğunu gördük.  AKSA Firması üzerine düşeni yapmış, yüzde 90 teslim oranı gerçekleştirmiş ancak Altınordulu hemşerilerimizi abone yapmak konusunda bir kampanyaya sokamamış. Biz bunu hızlandırma konusunda Altınordu’da 742 konutluk alana doğalgaz sevkiyatını başlatıyoruz. Hemen akabinde de Ünye ve Fatsa ilçelerimizde de çalışmaları başlattık” diye konuştu.

ALTI YILDA YAPTIĞI YATIRIMIN YARISINI BİR YILDA YAPACAK

Ünye’deki doğalgaz çalışmalarının geç başlanmış olmasının bir eksiklik olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “2008 yılında doğalgaz Ordu’ya geldi ama Ünye ilçemizde çevre yolundaki kamulaştırmadan kaynaklanan sebeplerle doğalgaz girişinde bir sorundu. AKSA bugüne kadar Ordu’da 30 milyon liralık yatırım yapmış olmasına rağmen bizlerin görüşmeleriyle sadece bu yıl 15 milyon liralık yatırım yapacak. Ünye’de 3 mahallemizde doğalgaz çalışmamız sürüyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, AKSA ve Ünye Belediyesi öncülüğünde çalışmalar sürecek.  Doğalgaz geç gelen ancak temiz olacak bir çalışma olacak. Ünye ilçemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

İLK ETAPTA 3 MAHALLEYE DOĞALGAZ VERİLECEK

2014 yılı çalışma programı kapsamında Ünye'de 4 bin 750 metre çelik şebeke, 10 bin metre PE şebeke, 4 bin metre servis hattı, 300 adet servis kutusu döşenecek. Doğalgaz çalışmalarının bu yıl Saca, Saraçlı ve Çınarlık Mahallelerini kapsadığı ve ilk doğalgazın da kazı çalışmalarının başladığı Çınarlık Mahallesi'ne verileceği belirtildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Doğalgaz Dağıtım Projesi Yatırım Başlama Töreni’nin ardından Ünye Çamlık mevkiinde incelemelerde bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.