‘GÜN OLUR DEVRAN DÖNER, HESABINI BİRLİKTE ÖDERSİNİZ’

29.11.2021 - 01:26, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2197+ kez okundu.
 

‘GÜN OLUR DEVRAN DÖNER, HESABINI BİRLİKTE ÖDERSİNİZ’

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ulubey Güvenyurt’taki taş ocağına yerinde müdahale etti.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ulubey Güvenyurt’taki taş ocağına yerinde müdahale etti. Taş ocağına giderek yetkili arayan Adıgüzel, yetkili kimsenin olmadığı gibi herhangi bir çalışma izni ve ruhsat da bulunmadığını. Ulubey ve Ordu BB araçlarının ve şoförlerinin kullanıldığını söyledi. Adıgüzel’in konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde: “Ulubey Güvenyurt Mahallesi'nde Ordu Sivas karayolu ile dere arasındaki dar alanda Taş Ocağı faaliyeti var.  Buranın ruhsatsız olduğu haliyle çevre etüdünün de yapılmadığı ihbarı geldi. Alanda Ulubey CHP İlçe başkanımız Adnan Güzelordu ve Ordu Çevre Derneği başkan yardımcısı Coşkun Özbucak ile inceleme yaptık. Girişte bir şantiye tabelası göremedik. Ruhsatlı olsa tabela olurdu. Dere yatağının bozulduğunu ve karayolunun altının da oyulduğunu gördük. Bu duruma hadi Ordu Valiliği göz yumuyor da, bunu karayolları da mı görmüyor?  Çalışanlara sorduğumuzda konuşmak istemediler. Hem şantiyede, hem yollarda çok sayıda Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ulubey Belediyesi adına çalışan kamyonlar gördük. Ordu Büyükşehir çalışanı şoförler vardı. İş makinesi çalışanları il dışından bir özel firma adına çalıştıklarını söyledi.  Burada ruhsatsız olduğu iddia edilen işletmede, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ulubey Belediyesi ve özel firma arasında gayri nizamı bir ilişki olduğu kesin. Ruhsatsız olması demek çevre etüdü yapılmamış demek. Ruhsatsız olması demek buradan elde edilen paranın kayıt dışı olması ve birilerinin doğrudan cebine girmesi demek. Şantiyenin sorumlusu kim diye sorduğumuzda, AKP'li Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan olduğu söylendi. Daha önce de Ulubey girişindeki yasadışı taşocağı için Ulubey belediyesine bakanlık emri ile valilik tarafından ceza yazılmış bu belediye başkanı gelen yazıya ve kendisine tebliğ eden Ulubey kaymakamına posta koymuştu. Yine bu Ulubey Belediye başkanı yurtdışına insan kaçakçılığı yapmış ne valilik ne savcılık işlem yapmamıştı.Ordu Valisini ve Cumhuriyet savcılarını bir kere daha göreve davet ediyorum. Buradan açıkça uyarıyorum. Gereğini yapmayanlar ortak olanlardır. Gün olur devran döner, hesabını birlikte ödersiniz.” dedi.  
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ulubey Güvenyurt’taki taş ocağına yerinde müdahale etti.
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ulubey Güvenyurt’taki taş ocağına yerinde müdahale etti. Taş ocağına giderek yetkili arayan Adıgüzel, yetkili kimsenin olmadığı gibi herhangi bir çalışma izni ve ruhsat da bulunmadığını. Ulubey ve Ordu BB araçlarının ve şoförlerinin kullanıldığını söyledi. Adıgüzel’in konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:
“Ulubey Güvenyurt Mahallesi'nde Ordu Sivas karayolu ile dere arasındaki dar alanda Taş Ocağı faaliyeti var.  Buranın ruhsatsız olduğu haliyle çevre etüdünün de yapılmadığı ihbarı geldi. Alanda Ulubey CHP İlçe başkanımız Adnan Güzelordu ve Ordu Çevre Derneği başkan yardımcısı Coşkun Özbucak ile inceleme yaptık. Girişte bir şantiye tabelası göremedik. Ruhsatlı olsa tabela olurdu. Dere yatağının bozulduğunu ve karayolunun altının da oyulduğunu gördük. Bu duruma hadi Ordu Valiliği göz yumuyor da, bunu karayolları da mı görmüyor?  Çalışanlara sorduğumuzda konuşmak istemediler. Hem şantiyede, hem yollarda çok sayıda Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ulubey Belediyesi adına çalışan kamyonlar gördük. Ordu Büyükşehir çalışanı şoförler vardı. İş makinesi çalışanları il dışından bir özel firma adına çalıştıklarını söyledi.  Burada ruhsatsız olduğu iddia edilen işletmede, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ulubey Belediyesi ve özel firma arasında gayri nizamı bir ilişki olduğu kesin.
Ruhsatsız olması demek çevre etüdü yapılmamış demek. Ruhsatsız olması demek buradan elde edilen paranın kayıt dışı olması ve birilerinin doğrudan cebine girmesi demek. Şantiyenin sorumlusu kim diye sorduğumuzda, AKP'li Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan olduğu söylendi.
Daha önce de Ulubey girişindeki yasadışı taşocağı için Ulubey belediyesine bakanlık emri ile valilik tarafından ceza yazılmış bu belediye başkanı gelen yazıya ve kendisine tebliğ eden Ulubey kaymakamına posta koymuştu. Yine bu Ulubey Belediye başkanı yurtdışına insan kaçakçılığı yapmış ne valilik ne savcılık işlem yapmamıştı.Ordu Valisini ve Cumhuriyet savcılarını bir kere daha göreve davet ediyorum. Buradan açıkça uyarıyorum. Gereğini yapmayanlar ortak olanlardır. Gün olur devran döner, hesabını birlikte ödersiniz.” dedi.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.