GÖĞÜS CERRAHİSİ BAŞARILARI İLE ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Sağlık 16.06.2022 - 06:57, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 5586+ kez okundu.
 

GÖĞÜS CERRAHİSİ BAŞARILARI İLE ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Türkiye'nin en önemli sağlık merkezinden biri konumunda olan ve uluslararası başarılarla adından sıkça söz ettiren İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde de akciğer kanserinin erken tanısında önemli işlere imza atılıyor.

Türkiye'nin en önemli sağlık merkezinden biri konumunda olan ve uluslararası başarılarla adından sıkça söz ettiren İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde de akciğer kanserinin erken tanısında önemli işlere imza atılıyor.  Turgut Özal Tıp Merkezi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakkı Ulutaş, akciğer kanserinin de en etkin tedavinin cerrahi yöntem olduğunu ancak sinsi seyreden bu hastalık nedeniyle hastaların sadece yüzde 25'inin ameliyat şansı yakaladığını dile getirdi. Türkiye'de 2020 verilerine göre yılda 44 bin akciğer kanserinin tespit edildiğini ve yaklaşık 37 bin hastanın kaybedildiğini belirten Ulutaş, "Bu nedenle erken tanıda farkındalığı biraz artırmamız lazım." dedi. Sadece Türkiye’den değil, Yurt dışından bir çok ülkeden de hastalar tedavi için Malatya'ya geliyor. Göğüs  Cerrahisi olarak "Akciğer kanseri ameliyatı etkin bir şekilde yapan deneyimli bir kliniğiz. Sadece bu bölge de değil Türkiye'nin değişik bölgelerinden hatta yurtdışından, gurbetçilerimiz, yine Orta Doğu'dan hastalarımız bize tedavi için müracaat etmektedir. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Bölgede ve Türkiye’de minimal invaziv cerrahi konusunda referans merkez Üniversite hastaneleri içinde tek delik minimal invaziv (uniport VATS) torasik cerrahiyi en çok uygulayan merkez Deneyimli, tecrübesi üst düzeyde ekip ruhunu benimsemiş bir klinik. Turgut Özal Tıp Merkezinin en huzurlu, işinin ehli bölümlerinin başında Bölgenin en büyük Göğüs Cerrahisi merkezi Akciğer kanseri erken tanı ve tedavisinde başarıları ile örnek bir klinik Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Hakkı Ulutaş başkanlığında 3 öğretim üyesi, 4 asistan, bir asistan hemşire , 12 hemşire, 4 personel, 2 sekreter,  15 yatak, 3 yoğun bakım yatağı, haftanın 4 günü elektif ve 7/ 24 acil ameliyat günleri ile hizmet vermektedir. Opere olan hastaların %60 il dışından geldiği Malatya’nın ve İnönü Üniversitesinin hem Türkiye’de hem de Dünya da ki en başarılı temsilcileri konumunda
Türkiye'nin en önemli sağlık merkezinden biri konumunda olan ve uluslararası başarılarla adından sıkça söz ettiren İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde de akciğer kanserinin erken tanısında önemli işlere imza atılıyor.

Türkiye'nin en önemli sağlık merkezinden biri konumunda olan ve uluslararası başarılarla adından sıkça söz ettiren İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde de akciğer kanserinin erken tanısında önemli işlere imza atılıyor.

 Turgut Özal Tıp Merkezi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakkı Ulutaş, akciğer kanserinin de en etkin tedavinin cerrahi yöntem olduğunu ancak sinsi seyreden bu hastalık nedeniyle hastaların sadece yüzde 25'inin ameliyat şansı yakaladığını dile getirdi. Türkiye'de 2020 verilerine göre yılda 44 bin akciğer kanserinin tespit edildiğini ve yaklaşık 37 bin hastanın kaybedildiğini belirten Ulutaş, "Bu nedenle erken tanıda farkındalığı biraz artırmamız lazım." dedi.

Sadece Türkiye’den değil, Yurt dışından bir çok ülkeden de hastalar tedavi için Malatya'ya geliyor. Göğüs  Cerrahisi olarak "Akciğer kanseri ameliyatı etkin bir şekilde yapan deneyimli bir kliniğiz. Sadece bu bölge de değil Türkiye'nin değişik bölgelerinden hatta yurtdışından, gurbetçilerimiz, yine Orta Doğu'dan hastalarımız bize tedavi için müracaat etmektedir.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi

Bölgede ve Türkiye’de minimal invaziv cerrahi konusunda referans merkez

Üniversite hastaneleri içinde tek delik minimal invaziv (uniport VATS) torasik cerrahiyi en çok uygulayan merkez

Deneyimli, tecrübesi üst düzeyde ekip ruhunu benimsemiş bir klinik.

Turgut Özal Tıp Merkezinin en huzurlu, işinin ehli bölümlerinin başında

Bölgenin en büyük Göğüs Cerrahisi merkezi

Akciğer kanseri erken tanı ve tedavisinde başarıları ile örnek bir klinik

Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Hakkı Ulutaş başkanlığında 3 öğretim üyesi, 4 asistan, bir asistan hemşire , 12 hemşire, 4 personel, 2 sekreter,  15 yatak, 3 yoğun bakım yatağı, haftanın 4 günü elektif ve 7/ 24 acil ameliyat günleri ile hizmet vermektedir.

Opere olan hastaların %60 il dışından geldiği Malatya’nın ve İnönü Üniversitesinin hem Türkiye’de hem de Dünya da ki en başarılı temsilcileri konumunda

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.