GELECEK TURİZMDE KARADENİZ' MERHABA DİYOR

Turizm 27.12.2017 - 12:28, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1957+ kez okundu.
 

GELECEK TURİZMDE KARADENİZ' MERHABA DİYOR

Her yıl üç sürdürülebilir turizm fikrine fon desteğinin yanı sıra; eğitim, planlama, teknik destek, iletişim ve danışmanlık desteği veren Gelecek Turizmde, 2018’de Ordu’nun Perşembe ilçesinde yürütülecek “Perşembe’nin Işıklarını Kadınlar Yakacak” projesine destek verecek.

Her yıl üç sürdürülebilir turizm fikrine fon desteğinin yanı sıra; eğitim, planlama, teknik destek, iletişim ve danışmanlık desteği veren Gelecek Turizmde, 2018’de Ordu’nun Perşembe ilçesinde yürütülecek “Perşembe’nin Işıklarını Kadınlar Yakacak” projesine destek verecek. Proje ile ev pansiyonculuğunu başlatacak 5 girişimci kadın, konuklarına bölgenin tarihini ve lezzetlerini tanıtacak. Konuklarla birlikte bölgenin otları toplanıp pişirilecek, ilçenin ana geçim kaynağı olan fındık bahçelerine turlar düzenlenecek. Yöresel tatlar paketlenerek satışa sunulurken, özgün Perşembe helvasının markalaşması için çalışmalar yürütülecek. Ülkemizdeki sürdürülebilir turizm çalışmalarına katkı sağlamak, turizm alanındaki istihdamı artırmak ve turizmin yerel kalkınma boyutuna dikkat çekmek amacıyla yürütülen Gelecek Turizmde, Ordu’nun “Sakin Şehir” unvanına sahip Perşembe ilçesinin sürdürülebilir turizme kazandırılmasına destek veriyor. Perşembe merkez, Çerli, Ortatepe ve çevresinde uygulanacak proje ile ev pansiyonculuğunun başlatılması, fındık toplamanın keyifli bir etkinliğe dönüştürülerek turizme kazandırılması ve yerel tatların markalaştırılması ile bölge halkına alternatif bir gelir kaynağı yaratılması hedefleniyor. Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nin (YAPDER) Perşembe Sanayici ve İşadamları Derneği işbirliğiyle başlattığı “Perşembe’nin Işıklarını Kadınlar Yakacak” projesi, bölge kadınlarının ekonomik olarak güçlenmesine odaklanıyor.   Proje 5 kadın girişimci ile başlayacak T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığıyla yürütülen Gelecek Turizmde ile destek verilen proje, bölgeden seçilecek 5 kadın girişimci ile başlatılacak. Ev pansiyonculuğu yapacak olan kadın girişimciler, bölgeye özel otları konuklarıyla birlikte toplayacak, otların şifalı yanlarını misafirlerine aktaracak ve pişirme usullerini öğretecek.  Fındık toplama mevsiminde, fındık bahçelerine turlar düzenleyerek, fındık kabuklarından yıllardır nasıl mucizeler yarattıklarını da konuklarına aktaracak.  Konuklara bölgenin lezzetleri ve tarihi tanıtılacak Ev pansiyonculuğu başlatacak 5 kadın girişimci, aynı zamanda bölgenin tarihsel dokusuna da sahip çıkacak. Konuklarına Perşembe’nin tarihi yapılarıyla ilgili bilgi verecek. Perşembe’nin ünlü şelaleleri, Yason kalıntıları, farklı ritüellerle demlenen çayı ve leziz köftesi de kadın girişimcilerle gelecek nesillere taşınacak. Meyan kökü, şeker, süt, ceviz ve limon tuzuyla yapılan özgün Perşembe helvası, turşusu ve turşu kavurmaları, başta melocan, kaldirik gibi otlarla yapılan yemekler paketlenip satışa çıkarılacak.  Özellikle Perşembe helvasının markalaşması için çalışmalar yürütülecek.
Her yıl üç sürdürülebilir turizm fikrine fon desteğinin yanı sıra; eğitim, planlama, teknik destek, iletişim ve danışmanlık desteği veren Gelecek Turizmde, 2018’de Ordu’nun Perşembe ilçesinde yürütülecek “Perşembe’nin Işıklarını Kadınlar Yakacak” projesine destek verecek.

Her yıl üç sürdürülebilir turizm fikrine fon desteğinin yanı sıra; eğitim, planlama, teknik destek, iletişim ve danışmanlık desteği veren Gelecek Turizmde, 2018’de Ordu’nun Perşembe ilçesinde yürütülecek “Perşembe’nin Işıklarını Kadınlar Yakacak” projesine destek verecek.

Proje ile ev pansiyonculuğunu başlatacak 5 girişimci kadın, konuklarına bölgenin tarihini ve lezzetlerini tanıtacak. Konuklarla birlikte bölgenin otları toplanıp pişirilecek, ilçenin ana geçim kaynağı olan fındık bahçelerine turlar düzenlenecek. Yöresel tatlar paketlenerek satışa sunulurken, özgün Perşembe helvasının markalaşması için çalışmalar yürütülecek.

Ülkemizdeki sürdürülebilir turizm çalışmalarına katkı sağlamak, turizm alanındaki istihdamı artırmak ve turizmin yerel kalkınma boyutuna dikkat çekmek amacıyla yürütülen Gelecek Turizmde, Ordu’nun “Sakin Şehir” unvanına sahip Perşembe ilçesinin sürdürülebilir turizme kazandırılmasına destek veriyor. Perşembe merkez, Çerli, Ortatepe ve çevresinde uygulanacak proje ile ev pansiyonculuğunun başlatılması, fındık toplamanın keyifli bir etkinliğe dönüştürülerek turizme kazandırılması ve yerel tatların markalaştırılması ile bölge halkına alternatif bir gelir kaynağı yaratılması hedefleniyor. Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nin (YAPDER) Perşembe Sanayici ve İşadamları Derneği işbirliğiyle başlattığı “Perşembe’nin Işıklarını Kadınlar Yakacak” projesi, bölge kadınlarının ekonomik olarak güçlenmesine odaklanıyor.

 

Proje 5 kadın girişimci ile başlayacak

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığıyla yürütülen Gelecek Turizmde ile destek verilen proje, bölgeden seçilecek 5 kadın girişimci ile başlatılacak. Ev pansiyonculuğu yapacak olan kadın girişimciler, bölgeye özel otları konuklarıyla birlikte toplayacak, otların şifalı yanlarını misafirlerine aktaracak ve pişirme usullerini öğretecek.  Fındık toplama mevsiminde, fındık bahçelerine turlar düzenleyerek, fındık kabuklarından yıllardır nasıl mucizeler yarattıklarını da konuklarına aktaracak.

 Konuklara bölgenin lezzetleri ve tarihi tanıtılacak

Ev pansiyonculuğu başlatacak 5 kadın girişimci, aynı zamanda bölgenin tarihsel dokusuna da sahip çıkacak. Konuklarına Perşembe’nin tarihi yapılarıyla ilgili bilgi verecek. Perşembe’nin ünlü şelaleleri, Yason kalıntıları, farklı ritüellerle demlenen çayı ve leziz köftesi de kadın girişimcilerle gelecek nesillere taşınacak. Meyan kökü, şeker, süt, ceviz ve limon tuzuyla yapılan özgün Perşembe helvası, turşusu ve turşu kavurmaları, başta melocan, kaldirik gibi otlarla yapılan yemekler paketlenip satışa çıkarılacak.  Özellikle Perşembe helvasının markalaşması için çalışmalar yürütülecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.