Geçici Çözüm Üretilmeli

Gündem 19.07.2013 - 23:08, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3559+ kez okundu.
 

Geçici Çözüm Üretilmeli

Geçici Çözüm Üretilmeli

          Çevre yolu yapılıyor. Ordu tarihinin en önemli yatırımlarından biri hayata geçiyor. Çalışmalar bittiğinde, kentimizin trafik sorunu büyük oranda çözülmüş olacak. Fakat bugün için ve yol bitene kadar trafik kabusunu her gün yaşayacağız. Ordu’nun içinden geçen karayolu; akan trafiği ve araçları kaldırmıyor. Özellikle akşam saatlerinde veya sınavdı, törendi… şehirde yoğunluk olduğu günlerde; yollar kilitleniyor. Trafik ışıklarını ve radar uygulamasını da eklediğimizde; Belediyenin oradan, Rus pazarına gitmek saati buluyor. Bu yoğunluk içinde trafik kazalarının olmaması, can kayıplarının yaşanmaması mucizedir. Ordu’da trafik sorununun çözümünü, çevre yolunun bitmesine ertelemek; cinayettir. Acilen, yol bitene kadar trafiği rahatlatacak, geçici çözümler üretilmesi zorunludur. Bu konuda atılacak öncelikli adım; hat güzergahlarının değiştirilmesidir. Zaten bu konuda uzun zamandır yapılan çalışmalar var. Yetkililer konuyla ilgili mesai yapıyorlar ve sonuçları basınla paylaşıyorlar. Trafiğin en yoğun olduğu bölgede; Kuğukent, 2.-3.-4. Hatlar, Sagra-Meydan minibüsleri, Toki dolmuşları çalışıyorlar. Gülyalı İlçesi ve çevre köylerin minibüsleri de bu yolu kullanıyorlar. Dolmuşçular mecburen yolcu indirmek veya almak için durmak zorunda kalıyorlar. Yaşanan kazaların ve sıkışıklığın en temel nedeni bu durum. Elbette şehirler arası otobüsler, tırlar ve kamyonlar da sorunun nedenlerinden. Çevre yolu bitirilene kadar, hat güzergahları değiştirilip, en azından aynı yol üzerinde çalışan dolmuşların yarısı başka güzergahlara kaydırılabilirse; büyük bir rahatlama sağlanacak, kazalar önemli oranda azalacaktır. Otogarın başka bir yere taşınacağı da belli. Her fırsatta dillendiriliyor. Bu iş de bir an önce yapılmalı, şehrin ortasından otobüs yoğunluğu kaldırılmalıdır. Denebilir ki; bunlar masraflı işler, geçici bir süre için bu kadar parayı sokağa atmaya gerek yok, çevre yolu bitince her şey çözülecek. Unutulmamalı ki giden her can, akan bir damla kan geriye gelmez. Çözümler ”geçici veya kalıcı olsun” ertelenirse; yaşanacak acıların bedeli parayla karşılanamaz. Sorun bir an önce gündeme alınmalı, pratik çözümler üretilip, hayata geçirilmelidir. ORDU MANŞET
Geçici Çözüm Üretilmeli

          Çevre yolu yapılıyor. Ordu tarihinin en önemli yatırımlarından biri hayata geçiyor. Çalışmalar bittiğinde, kentimizin trafik sorunu büyük oranda çözülmüş olacak. Fakat bugün için ve yol bitene kadar trafik kabusunu her gün yaşayacağız. Ordu’nun içinden geçen karayolu; akan trafiği ve araçları kaldırmıyor. Özellikle akşam saatlerinde veya sınavdı, törendi… şehirde yoğunluk olduğu günlerde; yollar kilitleniyor. Trafik ışıklarını ve radar uygulamasını da eklediğimizde; Belediyenin oradan, Rus pazarına gitmek saati buluyor. Bu yoğunluk içinde trafik kazalarının olmaması, can kayıplarının yaşanmaması mucizedir. Ordu’da trafik sorununun çözümünü, çevre yolunun bitmesine ertelemek; cinayettir. Acilen, yol bitene kadar trafiği rahatlatacak, geçici çözümler üretilmesi zorunludur. Bu konuda atılacak öncelikli adım; hat güzergahlarının değiştirilmesidir. Zaten bu konuda uzun zamandır yapılan çalışmalar var. Yetkililer konuyla ilgili mesai yapıyorlar ve sonuçları basınla paylaşıyorlar. Trafiğin en yoğun olduğu bölgede; Kuğukent, 2.-3.-4. Hatlar, Sagra-Meydan minibüsleri, Toki dolmuşları çalışıyorlar. Gülyalı İlçesi ve çevre köylerin minibüsleri de bu yolu kullanıyorlar. Dolmuşçular mecburen yolcu indirmek veya almak için durmak zorunda kalıyorlar. Yaşanan kazaların ve sıkışıklığın en temel nedeni bu durum. Elbette şehirler arası otobüsler, tırlar ve kamyonlar da sorunun nedenlerinden. Çevre yolu bitirilene kadar, hat güzergahları değiştirilip, en azından aynı yol üzerinde çalışan dolmuşların yarısı başka güzergahlara kaydırılabilirse; büyük bir rahatlama sağlanacak, kazalar önemli oranda azalacaktır. Otogarın başka bir yere taşınacağı da belli. Her fırsatta dillendiriliyor. Bu iş de bir an önce yapılmalı, şehrin ortasından otobüs yoğunluğu kaldırılmalıdır. Denebilir ki; bunlar masraflı işler, geçici bir süre için bu kadar parayı sokağa atmaya gerek yok, çevre yolu bitince her şey çözülecek. Unutulmamalı ki giden her can, akan bir damla kan geriye gelmez. Çözümler ”geçici veya kalıcı olsun” ertelenirse; yaşanacak acıların bedeli parayla karşılanamaz. Sorun bir an önce gündeme alınmalı, pratik çözümler üretilip, hayata geçirilmelidir.

ORDU MANŞET

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.