GIDA DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Gündem 15.02.2021 - 15:12, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3543+ kez okundu.
 

GIDA DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Ordu Tarım ve Orman Müdürşüğü ve İlçe Müdürlükleri tarafından Koronavirüs salgını nedeniyle daha da önem kazanan gıda güvenilirliğinin sağlanması amacıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinde denetimlerimiz 2021 yılında da aralıksız şekilde devam ediyor.

Ordu Tarım ve Orman Müdürşüğü ve İlçe Müdürlükleri   tarafından Koronavirüs salgını nedeniyle daha da önem kazanan gıda güvenilirliğinin sağlanması amacıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinde denetimlerimiz 2021 yılında da aralıksız şekilde devam ediyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü  Kemal Yılmaz "Gıda güvenilirliğinin sağlanması, her türlü gıda maddesinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin teknik ve hijyenik şekilde üretimi, işleme, muhafaza, depolama, pazarlama ve tüketici sağlığının en üst seviyede korunması Bakanlığımızın asli görevleri arasında bulunmaktadır. Gıda sektöründe yer alan işyerlerine düşen en büyük sorumluluk; gıda mevzuatıyla belirlenen genel ve özel hijyen kurallarını doğru ve eksiksiz biçimde uygulayarak, gıdaların hastalık etmenleri ile bulaşmasını önlemek ve tüketici sağlığını korumaktır" dedi.  Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini göstermeye devam eden Koronavirüs salgını nedeniyle gıda güvenilirliğinin daha da önem kazandığının altını çizen İl Müdürü Yılmaz "Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi Çalışma Rehberinde belirtilen maske, mesafe ve hijyen kurallarına yönelik denetimlerimiz de artarak devam etmektedir. Başta çalışanlar olmak üzere, iş akışı nedeniyle muhatap olunan tedarikçi, müşteri vb. kişilere gıda hijyeni ve kişisel hijyen için alınan tedbirlere eksiksiz olarak uymaları noktasında gerekli denetimler ve bilgilendirmeler yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.  "İl ve İlçe Müdürlüklerimiz tarafından gıda güvenilirliğinin sağlanması amacıyla 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinde denetimlerimiz 2021 yılında da aralıksız şekilde devam etmektedir" diyerek sözlerine devam eden İl Müdürü "İl-İlçe Müdürlüklerimizde görevli gıda denetim ekiplerimizce denetim ve kontroller esnasında karşılaşılan herhangi bir uygunsuzluk durumunda 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında gerekli yasal işlemler uygulanmaktadır. Tüketicilerimizin güvenilir gıdaya erişimini temin etmek, tarladan sofraya gıdanın her adımını kontrol altında tutmak ve güvenilir gıdayı sunmak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz" diyerek sözlerine son verdi.     
Ordu Tarım ve Orman Müdürşüğü ve İlçe Müdürlükleri tarafından Koronavirüs salgını nedeniyle daha da önem kazanan gıda güvenilirliğinin sağlanması amacıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinde denetimlerimiz 2021 yılında da aralıksız şekilde devam ediyor.

Ordu Tarım ve Orman Müdürşüğü ve İlçe Müdürlükleri   tarafından Koronavirüs salgını nedeniyle daha da önem kazanan gıda güvenilirliğinin sağlanması amacıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinde denetimlerimiz 2021 yılında da aralıksız şekilde devam ediyor.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü  Kemal Yılmaz "Gıda güvenilirliğinin sağlanması, her türlü gıda maddesinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin teknik ve hijyenik şekilde üretimi, işleme, muhafaza, depolama, pazarlama ve tüketici sağlığının en üst seviyede korunması Bakanlığımızın asli görevleri arasında bulunmaktadır. Gıda sektöründe yer alan işyerlerine düşen en büyük sorumluluk; gıda mevzuatıyla belirlenen genel ve özel hijyen kurallarını doğru ve eksiksiz biçimde uygulayarak, gıdaların hastalık etmenleri ile bulaşmasını önlemek ve tüketici sağlığını korumaktır" dedi. 
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini göstermeye devam eden Koronavirüs salgını nedeniyle gıda güvenilirliğinin daha da önem kazandığının altını çizen İl Müdürü Yılmaz "Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi Çalışma Rehberinde belirtilen maske, mesafe ve hijyen kurallarına yönelik denetimlerimiz de artarak devam etmektedir. Başta çalışanlar olmak üzere, iş akışı nedeniyle muhatap olunan tedarikçi, müşteri vb. kişilere gıda hijyeni ve kişisel hijyen için alınan tedbirlere eksiksiz olarak uymaları noktasında gerekli denetimler ve bilgilendirmeler yapılmaktadır" ifadelerini kullandı. 
"İl ve İlçe Müdürlüklerimiz tarafından gıda güvenilirliğinin sağlanması amacıyla 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinde denetimlerimiz 2021 yılında da aralıksız şekilde devam etmektedir" diyerek sözlerine devam eden İl Müdürü "İl-İlçe Müdürlüklerimizde görevli gıda denetim ekiplerimizce denetim ve kontroller esnasında karşılaşılan herhangi bir uygunsuzluk durumunda 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında gerekli yasal işlemler uygulanmaktadır. Tüketicilerimizin güvenilir gıdaya erişimini temin etmek, tarladan sofraya gıdanın her adımını kontrol altında tutmak ve güvenilir gıdayı sunmak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz" diyerek sözlerine son verdi. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.