GIDA DENETİM EKİBİ GÜÇLENİYOR

12.10.2020 - 00:16, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2043+ kez okundu.
 

GIDA DENETİM EKİBİ GÜÇLENİYOR

Gıda Kontrol hizmetlerinin daha etkin ve verimli hale getirilmesi amacıyla ilimizde iki ayrı dönemde "Gıda Kontrol Görevlisi Kursu" düzenlendi.

Gıda Kontrol hizmetlerinin daha etkin ve verimli hale getirilmesi amacıyla ilimizde iki ayrı dönemde "Gıda Kontrol Görevlisi Kursu" düzenlendi.  İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan İl-İlçe Müdürlüklerimizde görevli 34 arkadaş  ile birlikte denetim ekipleri daha da güçlendi. Sertifika dağıtım töreninde açıklamalarda bulunan Ordu Tarım ve orman Müdürü Müdürü Kemal Yılmaz "Gıda ve yem işletmelerinin resmi kontrollerini yürüten tüm kontrol görevlilerinin; yetkili olduğu alan kapsamında görevlerini yeterli ve etkili yapmalarını sağlamak amacıyla Bakanlığımız tarafından eğitimler verilmektedir.  Bu kapsamda Bakanlığımızca kurs düzenleme yetkisi verilen İl Müdürlüğümüz tarafından, ilimizde 21-25 Eylül 2020 ve 5-9 Ekim 2020 tarihleri arasında 2 dönem halinde "Kontrol Görevlisi Kursu" düzenlenmiştir. Müdürlüğümüz toplantı salonunda düzenlenen kursa İl ve İlçe Müdürlüklerimizden Gıda Mühendisi, Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekim, Su Ürünleri Mühendisi ve Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi olmak üzere toplam 34 teknik personel katılmıştır" dedi. Kursa katılan kontrol görevlilerinin düzenlenen eğitim neticesinde gıda denetimi yapmaya yetkili hale geldiğini belirten İl Müdürü Yılmaz "Kontrol Görevlisi Kursunda İl Müdürlüğümüz personelince; 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, ilgili yönetmelikler, prosedürler, temel HACCP prensipleri ve tetkiki, gıda güvenliği bilgi sistemi ve diğer ilgili mevzuat düzenlemeleri anlatılmış ve uygulamalı olarak numune alımı gerçekleştirilmiştir. Devamında ise numunelerin Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi üzerinden yetkili laboratuvarlara gönderilmesi gösterilmiştir. Kurs sonunda katılımcılara Kontrol Görevlisi Kursu Katılım Belgesi verilmiştir. Verilen bu kurs neticesinde sertifikalarını alan yeni kontrol görevlilerimiz Bakanlığımız adına 5996 sayılı Kanun hükümleri doğrultusunda resmî kontrolleri yapmaya ve Kanunda öngörülen idarî yaptırımları uygulamaya yetkili hale gelmiştir" ifadelerini kullandı. Denetim ekiplerimize yeni katılan 34 kontrol görevlisi ile birlikte İlimizde ve ilçelerimizin tamamında gıda denetimleri için daha güçlü hale gelindiğini vurgulayan İl Müdürü Yılmaz, Gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla ilimiz genelinde denetim yapacak yeni kontrol görevlilerine başarılar dileyerek sözlerine son verdi.    
Gıda Kontrol hizmetlerinin daha etkin ve verimli hale getirilmesi amacıyla ilimizde iki ayrı dönemde "Gıda Kontrol Görevlisi Kursu" düzenlendi.
Gıda Kontrol hizmetlerinin daha etkin ve verimli hale getirilmesi amacıyla ilimizde iki ayrı dönemde "Gıda Kontrol Görevlisi Kursu" düzenlendi. 
İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan İl-İlçe Müdürlüklerimizde görevli 34 arkadaş  ile birlikte denetim ekipleri daha da güçlendi.
Sertifika dağıtım töreninde açıklamalarda bulunan Ordu Tarım ve orman Müdürü Müdürü Kemal Yılmaz "Gıda ve yem işletmelerinin resmi kontrollerini yürüten tüm kontrol görevlilerinin; yetkili olduğu alan kapsamında görevlerini yeterli ve etkili yapmalarını sağlamak amacıyla Bakanlığımız tarafından eğitimler verilmektedir.  Bu kapsamda Bakanlığımızca kurs düzenleme yetkisi verilen İl Müdürlüğümüz tarafından, ilimizde 21-25 Eylül 2020 ve 5-9 Ekim 2020 tarihleri arasında 2 dönem halinde "Kontrol Görevlisi Kursu" düzenlenmiştir. Müdürlüğümüz toplantı salonunda düzenlenen kursa İl ve İlçe Müdürlüklerimizden Gıda Mühendisi, Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekim, Su Ürünleri Mühendisi ve Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi olmak üzere toplam 34 teknik personel katılmıştır" dedi.
Kursa katılan kontrol görevlilerinin düzenlenen eğitim neticesinde gıda denetimi yapmaya yetkili hale geldiğini belirten İl Müdürü Yılmaz "Kontrol Görevlisi Kursunda İl Müdürlüğümüz personelince; 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, ilgili yönetmelikler, prosedürler, temel HACCP prensipleri ve tetkiki, gıda güvenliği bilgi sistemi ve diğer ilgili mevzuat düzenlemeleri anlatılmış ve uygulamalı olarak numune alımı gerçekleştirilmiştir. Devamında ise numunelerin Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi üzerinden yetkili laboratuvarlara gönderilmesi gösterilmiştir. Kurs sonunda katılımcılara Kontrol Görevlisi Kursu Katılım Belgesi verilmiştir. Verilen bu kurs neticesinde sertifikalarını alan yeni kontrol görevlilerimiz Bakanlığımız adına 5996 sayılı Kanun hükümleri doğrultusunda resmî kontrolleri yapmaya ve Kanunda öngörülen idarî yaptırımları uygulamaya yetkili hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.
Denetim ekiplerimize yeni katılan 34 kontrol görevlisi ile birlikte İlimizde ve ilçelerimizin tamamında gıda denetimleri için daha güçlü hale gelindiğini vurgulayan İl Müdürü Yılmaz, Gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla ilimiz genelinde denetim yapacak yeni kontrol görevlilerine başarılar dileyerek sözlerine son verdi.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.