Fındık Fiyatı Yüzleri Güldürdü

Ekonomi 23.08.2013 - 15:54, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3098+ kez okundu.
 

Fındık Fiyatı Yüzleri Güldürdü

Üreticinin merakla beklediği fındık piyasası ortalama 6 liradan kuruldu...

Üreticinin merakla beklediği fındık piyasası ortalama 6 liradan kuruldu. Bahçelerden beklenen fındığın çıkmamasıyla karamsarlığa kapılan üreticiler; fiyatın tatmin edici olmasıyla rahat bir nefes aldılar. Doğrudan gelir desteğiyle biraz olsun rahatlayan bahçe sahipleri; ürünlerinin para etmesiyle daha da mutlu oldular. Serbest piyasaya bırakılan fiyat belirlemede, geçen yılki fiyatla sıkıntı yaşayan üreticiler; bu yıl da kaygılı bir bekleyiş içindeydiler. Ancak pazara inen fındıkların değeriyle satılması, onların yüzlerini güldürdü. Üreticilerdeki genel kanı; pazara yüksek kesimlerin fındığının inmesiyle, fiyatların 5,5 lira seviyesine düşeceği. Sonrasında ise yükselerek 7 lirayı bulacağı. Birçok kişi masraflarını karşılayacak kadar fındığı satıyor, kalanını deposuna koyup; ileriki ayları bekliyor. Bu durumdan tüccarlar da çok memnun. Yıl içerisinde üreticilere para verdiler. Yine amele ve katır gibi fındık giderlerini karşılamaları amacıyla; müşterilerine yüksek miktarlarda paralar dağıttılar. Yüksek fiyat alacaklarını kolay tahsil etmelerini ve işlerini çevirmelerini sağlıyor. Esnaf da fiyatla rahatladı. Piyasaya para girmesi, işlerin açılmasına yol açtı. Ceplerinde para olan köylüler; daha çok alışveriş yapıyorlar. Köylerde başşak yapma geleneği de canlandı. Bir teneke fındığın 60 lira etmesi; toplanan bahçelerin yeniden gezilmesine neden oluyor. Şimdi beklenti bu fiyatın gelecek yıllarda da sürmesi. Ordu ekonomisi fındığa bağlı. Fındık fiyatının tatmin edici olması; kentimizde göçü ve işsizliği önleyecek yegane yoldur  
Üreticinin merakla beklediği fındık piyasası ortalama 6 liradan kuruldu...

Üreticinin merakla beklediği fındık piyasası ortalama 6 liradan kuruldu.

Bahçelerden beklenen fındığın çıkmamasıyla karamsarlığa kapılan üreticiler; fiyatın tatmin edici olmasıyla rahat bir nefes aldılar.

Doğrudan gelir desteğiyle biraz olsun rahatlayan bahçe sahipleri; ürünlerinin para etmesiyle daha da mutlu oldular.

Serbest piyasaya bırakılan fiyat belirlemede, geçen yılki fiyatla sıkıntı yaşayan üreticiler; bu yıl da kaygılı bir bekleyiş içindeydiler. Ancak pazara inen fındıkların değeriyle satılması, onların yüzlerini güldürdü.

Üreticilerdeki genel kanı; pazara yüksek kesimlerin fındığının inmesiyle, fiyatların 5,5 lira seviyesine düşeceği. Sonrasında ise yükselerek 7 lirayı bulacağı. Birçok kişi masraflarını karşılayacak kadar fındığı satıyor, kalanını deposuna koyup; ileriki ayları bekliyor.

Bu durumdan tüccarlar da çok memnun. Yıl içerisinde üreticilere para verdiler. Yine amele ve katır gibi fındık giderlerini karşılamaları amacıyla; müşterilerine yüksek miktarlarda paralar dağıttılar. Yüksek fiyat alacaklarını kolay tahsil etmelerini ve işlerini çevirmelerini sağlıyor.

Esnaf da fiyatla rahatladı. Piyasaya para girmesi, işlerin açılmasına yol açtı. Ceplerinde para olan köylüler; daha çok alışveriş yapıyorlar.

Köylerde başşak yapma geleneği de canlandı. Bir teneke fındığın 60 lira etmesi; toplanan bahçelerin yeniden gezilmesine neden oluyor.

Şimdi beklenti bu fiyatın gelecek yıllarda da sürmesi. Ordu ekonomisi fındığa bağlı. Fındık fiyatının tatmin edici olması; kentimizde göçü ve işsizliği önleyecek yegane yoldur  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.