FATSA ORMANLARI ÇÖP TEHDİDİ ALTINDA

Gündem 21.12.2020 - 15:30, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1574+ kez okundu.
 

FATSA ORMANLARI ÇÖP TEHDİDİ ALTINDA

Siyanürle altın işletmeciliğinin çalışması nedeniyle zarar gören Fatsa ormanlarını şimdi de çöpler tehdit ediyor.

Siyanürle altın işletmeciliğinin çalışması nedeniyle zarar gören Fatsa ormanlarını şimdi de çöpler tehdit ediyor. Siyanürle altın işletmeciliğinin yapıldığı mahallede daha önce de şirket yollara ve ormana, işlenmiş toprak dökmesine tepki gösterilmiş, suç duyurusu yapılmıştı. Fatsa Bahçeler Mahallesi’nden Harun Kışan, “Maden işletmesi nedeniyle yok edilen ormanlarımız oldu, şimdi de çöple kirletiliyor.” diyerek Fatsa Orman İşletme Müdürlüğü’ne ve Fatsa Belediyesi’ne dilekçe verdiğini söyledi. Kışan, dilekçenin içeriği hakkında şunları söyledi: “Hem Fatsa Belediyesi’ne hem de Fatsa Orman İşletme Müdürlüğü’ne dilekçe verdim. Fatsa Belediyesi’ne temizlemesi için, Orman İşletme Müdürlüğü’ne de ormanın korunması ve çöp dökenlerin belirlenip yasal işlem yapılmasını talep ettim. Dilekçemde şunları yazdım: Fatsa Bahçeler Mahallesi Kayabaşı Sokak Kaya Mevkii Ağu Deresi yolundan 100 metre içeride sit alanı olan ormanlık alana çöp atılmaktadır. Ormanın korunması, temizlenmesini, çöp dökülmesinin engellenmesi; çöp dökenlerin belirlenerek yasal işlemin yapılmasını; alınan önlemlerin ve çöp dökenlerin araştırılması ve yapılan yasal işlemin 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında tarafıma bildirilmesini talep ettim. Ormanlarımızı korumak hepimizin görevi. Ben de bir yurttaş olarak gördüğüm olumsuzlukların giderilmesi için dilekçe hakkımı kullandım. Dilekçemin takipçisi olacağım.” dedi. Herkes sahip çıkmalı Konuyla ilgili açıkla yapan Ordu Çevre Derneği yönetim kurulu, “Anayasaya göre her yurttaş çevreyi korumakla görevli. Çevreye duyarlılık artıyor, ekolojik dengenin koruması için mücadeleler de büyüyor. Bu olayda olduğu gibi her yerde duyarlı insanlar oldukça doğaya ve yaşam alanlarımıza zarar verilmesi zorlaşıyor. Dernek olarak verilen dilekçenin takipçisi olacağız. Fatsa ve diğer yerlerde maden işletmeleri, HES’ler, taş ocakları gibi işletmeler nedeniyle ormanlar yok oluyor; dereler, ormanlar kirletiliyor. Ordu’nun doğal yapısının bozulmasına; derelerin, ormanların yok edilmesine sessiz kalmayacağız.” denildi.     
Siyanürle altın işletmeciliğinin çalışması nedeniyle zarar gören Fatsa ormanlarını şimdi de çöpler tehdit ediyor.

Siyanürle altın işletmeciliğinin çalışması nedeniyle zarar gören Fatsa ormanlarını şimdi de çöpler tehdit ediyor.
Siyanürle altın işletmeciliğinin yapıldığı mahallede daha önce de şirket yollara ve ormana, işlenmiş toprak dökmesine tepki gösterilmiş, suç duyurusu yapılmıştı.
Fatsa Bahçeler Mahallesi’nden Harun Kışan, “Maden işletmesi nedeniyle yok edilen ormanlarımız oldu, şimdi de çöple kirletiliyor.” diyerek Fatsa Orman İşletme Müdürlüğü’ne ve Fatsa Belediyesi’ne dilekçe verdiğini söyledi.
Kışan, dilekçenin içeriği hakkında şunları söyledi: “Hem Fatsa Belediyesi’ne hem de Fatsa Orman İşletme Müdürlüğü’ne dilekçe verdim. Fatsa Belediyesi’ne temizlemesi için, Orman İşletme Müdürlüğü’ne de ormanın korunması ve çöp dökenlerin belirlenip yasal işlem yapılmasını talep ettim. Dilekçemde şunları yazdım: Fatsa Bahçeler Mahallesi Kayabaşı Sokak Kaya Mevkii Ağu Deresi yolundan 100 metre içeride sit alanı olan ormanlık alana çöp atılmaktadır. Ormanın korunması, temizlenmesini, çöp dökülmesinin engellenmesi; çöp dökenlerin belirlenerek yasal işlemin yapılmasını; alınan önlemlerin ve çöp dökenlerin araştırılması ve yapılan yasal işlemin 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında tarafıma bildirilmesini talep ettim. Ormanlarımızı korumak hepimizin görevi. Ben de bir yurttaş olarak gördüğüm olumsuzlukların giderilmesi için dilekçe hakkımı kullandım. Dilekçemin takipçisi olacağım.” dedi.
Herkes sahip çıkmalı
Konuyla ilgili açıkla yapan Ordu Çevre Derneği yönetim kurulu, “Anayasaya göre her yurttaş çevreyi korumakla görevli. Çevreye duyarlılık artıyor, ekolojik dengenin koruması için mücadeleler de büyüyor. Bu olayda olduğu gibi her yerde duyarlı insanlar oldukça doğaya ve yaşam alanlarımıza zarar verilmesi zorlaşıyor. Dernek olarak verilen dilekçenin takipçisi olacağız. Fatsa ve diğer yerlerde maden işletmeleri, HES’ler, taş ocakları gibi işletmeler nedeniyle ormanlar yok oluyor; dereler, ormanlar kirletiliyor. Ordu’nun doğal yapısının bozulmasına; derelerin, ormanların yok edilmesine sessiz kalmayacağız.” denildi.   
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.