FATSA’DA ALTIN MADENİ İŞLETMESİ KAPASİTE ARTIRIMINA GİDİYOR

Gündem 11.04.2022 - 00:53, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2873+ kez okundu.
 

FATSA’DA ALTIN MADENİ İŞLETMESİ KAPASİTE ARTIRIMINA GİDİYOR

Ordu’nun Fatsa ilçesinde siyanürle altın ayrıştırması yapan Altıntepe Madencilik kapasite artırımı için yaptığı ÇED başvurusu için İDK toplantısı 27 Nisan 2022 tarihinde yapılacak.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde siyanürle altın ayrıştırması yapan Altıntepe Madencilik kapasite artırımı için yaptığı ÇED başvurusu için İDK toplantısı 27 Nisan 2022 tarihinde yapılacak.   Ordu Çevre Derneği yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Verilen zarar yetmezmiş gibi kapasite artışı yapılmak istenmektedir. Ormanlar, tarım arazileri yok edildi; sular kirletildi. Fatsa ve Ünye halkı başta olmak üzere verdiğimiz mücadeleyi devam ettirerek kapasite artırımını engellemek için hukuksal ve meşru hakkımızı kullanacağız.” denildi.   İDK toplantısına katılacağız   27 Nisan 2022 tarihinde İDK toplantısının yapılacağı belirtilen açıklamada, “Fatsa ilçemiz sınırları içerisinde Altıntepe Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan İR:19438 ve İR:22460 Ruhsat Nolu Altıntepe Altın Madeni Açık Ocak İşletmesi ve Yığın Liçi Tesisi Kapasite Artışı, Sülfürlü Cevher Zenginleştirme Tesisi (Flotasyon -Tank Liçi) ve ADT projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, ÇED Yönetmeliği'nin 11. maddesi kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunulan ÇED projesinin değerlendirmesi 27 Nisan 2022 tarihinde İDK toplantısında gerçekleştirilecektir. Bu toplantıya dernek olarak katılacağız. Bu konuda Fatsa ve Ünye başta olmak üzere ilgili kuruluşlarla ortak mücadelemizi sürdüreceğiz.” denildi.   Var olandan büyük olacak   Ordu Çevre Derneği yönetim kurulu açıklamasında kapasite artışıyla ilgili alan hakkında da bilgi vererek, “Yeni ÇED alanı 393,54 hektar. Şu an kullanılan alandan büyük. Bu alanda da siyanür kullanıldığında artık önce Fatsa ve Ünye sonra da çevre ilçeler ve deniz kullanılmaz hale gelir. Biliyoruz ki, maden sahaları yalnızca buralar değil. Ünye, Aybastı, Korgan, Kumru, Akkuş, Gürgentepe, Ulubey, Kabadüz, Altınordu, Gölköy, Mesudiye ilçelerindeki alanlar da eklendiğinde Ordu’da orman ve tarım arazisi kalmayacak.” denildi.   Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için   Lokal etkinliklerin sonunun geldiği vurgulanan açıklamada, “Maden olsun, HES ya da taş ocağı olsun herkes kendi toprağını korumaya çalışıyordu. Artık bu süreç tamamlandı. Fatsalı, Ünye’ye; Ulubeyli, Fatsa’ya; Korganlı, Ünye’ye sahip çıkmalı, birlikte hareket etmeli ki başarılı olunsun. Bizim köy de yok diye talan edilen yerlerdeki halkı yalnız bırakanlar yarın kendi toprakları talan edilişiyle karşı karşıya kalabilir. Zaman birlikteliği büyütme zamanı.” denildi.
Ordu’nun Fatsa ilçesinde siyanürle altın ayrıştırması yapan Altıntepe Madencilik kapasite artırımı için yaptığı ÇED başvurusu için İDK toplantısı 27 Nisan 2022 tarihinde yapılacak.
Ordu’nun Fatsa ilçesinde siyanürle altın ayrıştırması yapan Altıntepe Madencilik kapasite artırımı için yaptığı ÇED başvurusu için İDK toplantısı 27 Nisan 2022 tarihinde yapılacak.
 
Ordu Çevre Derneği yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Verilen zarar yetmezmiş gibi kapasite artışı yapılmak istenmektedir. Ormanlar, tarım arazileri yok edildi; sular kirletildi. Fatsa ve Ünye halkı başta olmak üzere verdiğimiz mücadeleyi devam ettirerek kapasite artırımını engellemek için hukuksal ve meşru hakkımızı kullanacağız.” denildi.
 
İDK toplantısına katılacağız
 
27 Nisan 2022 tarihinde İDK toplantısının yapılacağı belirtilen açıklamada, “Fatsa ilçemiz sınırları içerisinde Altıntepe Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan İR:19438 ve İR:22460 Ruhsat Nolu Altıntepe Altın Madeni Açık Ocak İşletmesi ve Yığın Liçi Tesisi Kapasite Artışı, Sülfürlü Cevher Zenginleştirme Tesisi (Flotasyon -Tank Liçi) ve ADT projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, ÇED Yönetmeliği'nin 11. maddesi kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunulan ÇED projesinin değerlendirmesi 27 Nisan 2022 tarihinde İDK toplantısında gerçekleştirilecektir. Bu toplantıya dernek olarak katılacağız. Bu konuda Fatsa ve Ünye başta olmak üzere ilgili kuruluşlarla ortak mücadelemizi sürdüreceğiz.” denildi.
 
Var olandan büyük olacak
 
Ordu Çevre Derneği yönetim kurulu açıklamasında kapasite artışıyla ilgili alan hakkında da bilgi vererek, “Yeni ÇED alanı 393,54 hektar. Şu an kullanılan alandan büyük. Bu alanda da siyanür kullanıldığında artık önce Fatsa ve Ünye sonra da çevre ilçeler ve deniz kullanılmaz hale gelir. Biliyoruz ki, maden sahaları yalnızca buralar değil. Ünye, Aybastı, Korgan, Kumru, Akkuş, Gürgentepe, Ulubey, Kabadüz, Altınordu, Gölköy, Mesudiye ilçelerindeki alanlar da eklendiğinde Ordu’da orman ve tarım arazisi kalmayacak.” denildi.
 
Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için
 
Lokal etkinliklerin sonunun geldiği vurgulanan açıklamada, “Maden olsun, HES ya da taş ocağı olsun herkes kendi toprağını korumaya çalışıyordu. Artık bu süreç tamamlandı. Fatsalı, Ünye’ye; Ulubeyli, Fatsa’ya; Korganlı, Ünye’ye sahip çıkmalı, birlikte hareket etmeli ki başarılı olunsun. Bizim köy de yok diye talan edilen yerlerdeki halkı yalnız bırakanlar yarın kendi toprakları talan edilişiyle karşı karşıya kalabilir. Zaman birlikteliği büyütme zamanı.” denildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.