FATSA AYAĞA KALKTI

Gündem 26.04.2022 - 23:03, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2981+ kez okundu.
 

FATSA AYAĞA KALKTI

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Fatsa dan altın madenlerine karşı seslendi.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Fatsa dan altın madenlerine karşı seslendi. Altın madenine karşı firmanın yeni ÇED başvurusu için düzenlenen İDK toplantısı öncesinde yapılan basın açıklaması mitinge dönüştü. Adıgüzel ve Fatsalılar 500 kişi ile madene karşı çıktı. Ordu haritasında maden sahalarını gösteren, şehrin %74’ünün maden sahasına dönüştüğünü belirten ve “biz Fatsa'nın çocuklarıyız Pensilyanya’nın taşeronları değiliz. Haklıyız, güçlüyüz, kazanacağız.” diyen Adıgüzel’in açıklamasının detayları şöyle: Burada açık bir ihanet ve işgal var. Gizli falan değil açık bir ihanet. Arama işletme ve ruhsat sahalarıyla Ordu’nun %74 ü maden sahası. 100 yıl önce de aynıydı İngiltere vardı Kanada vardı. O dağlar taşlar sadece Conkbayırı değildiği Alçıtepe değildi Yukarıtepeydi Kirazbeliydi Bahçeler’di. İşte o gün Çanakkale’ye giremeyenler geldiler Fatsa’ya girdiler. Artık ya herro ya merro deme zamanı. Artık sessiz kalan milletvekilleri bu işe ortaktır. Buraya gelmeyen belediye başkanı bu işe ortaktır. Biz ortak olmayacağız biz itiraz etmeyeceğiz. Kimse bizi susturamayacak. Gelip Fatsa toprağına sahip çıkacaklar öyle yandan geçmek yok. Bunlar sokaktan geçerken yakasına yapışacaksınız. Bizzat izin verdiğini bildiklerinizin yüzüne tüküreceksiniz. Bugün burada milliyetçiler, devrimciler, ülkücüler, milli görüşçüler var. Mütedeyyinler, sosyalistler, kemalistler var. Biz Fatsa’nın çocuklarıyız. Pensilyanya’nın taşeronları değiliz. Haklıyız, güçlüyüz, kazanacağız. Kardeşlerim ayağa kalkın, dostlarım ayağa kalkın, Fatsa ayağa kalk... Ne Her şey bitti diyenler, kokunun sofrasında yılgınlık yiyenler, ne kırlarda direnen çiçekler ne kentlerde devleşen öfkeler henüz elveda demediler. Bitmedi bu kavga sürecek Fatsa’nın çocukları yenecek.  
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Fatsa dan altın madenlerine karşı seslendi.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Fatsa dan altın madenlerine karşı seslendi.

Altın madenine karşı firmanın yeni ÇED başvurusu için düzenlenen İDK toplantısı öncesinde yapılan basın açıklaması mitinge dönüştü. Adıgüzel ve Fatsalılar 500 kişi ile madene karşı çıktı. Ordu haritasında maden sahalarını gösteren, şehrin %74’ünün maden sahasına dönüştüğünü belirten ve “biz Fatsa'nın çocuklarıyız Pensilyanya’nın taşeronları değiliz. Haklıyız, güçlüyüz, kazanacağız.” diyen Adıgüzel’in açıklamasının detayları şöyle:

Burada açık bir ihanet ve işgal var. Gizli falan değil açık bir ihanet. Arama işletme ve ruhsat sahalarıyla Ordu’nun %74 ü maden sahası. 100 yıl önce de aynıydı İngiltere vardı Kanada vardı. O dağlar taşlar sadece Conkbayırı değildiği Alçıtepe değildi Yukarıtepeydi Kirazbeliydi Bahçeler’di.

İşte o gün Çanakkale’ye giremeyenler geldiler Fatsa’ya girdiler. Artık ya herro ya merro deme zamanı. Artık sessiz kalan milletvekilleri bu işe ortaktır. Buraya gelmeyen belediye başkanı bu işe ortaktır. Biz ortak olmayacağız biz itiraz etmeyeceğiz. Kimse bizi susturamayacak.

Gelip Fatsa toprağına sahip çıkacaklar öyle yandan geçmek yok. Bunlar sokaktan geçerken yakasına yapışacaksınız. Bizzat izin verdiğini bildiklerinizin yüzüne tüküreceksiniz. Bugün burada milliyetçiler, devrimciler, ülkücüler, milli görüşçüler var. Mütedeyyinler, sosyalistler, kemalistler var.

Biz Fatsa’nın çocuklarıyız. Pensilyanya’nın taşeronları değiliz. Haklıyız, güçlüyüz, kazanacağız.

Kardeşlerim ayağa kalkın, dostlarım ayağa kalkın, Fatsa ayağa kalk...

Ne Her şey bitti diyenler, kokunun sofrasında yılgınlık yiyenler, ne kırlarda direnen çiçekler ne kentlerde devleşen öfkeler henüz elveda demediler. Bitmedi bu kavga sürecek Fatsa’nın çocukları yenecek.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.