“FINDIKTA DA KUR KORUMALI TABAN FİYAT İSTİYORUZ”

Gündem 29.06.2022 - 17:38, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3200+ kez okundu.
 

“FINDIKTA DA KUR KORUMALI TABAN FİYAT İSTİYORUZ”

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Mecliste Ek Bütçe görüşmelerinde konuştu

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Mecliste Ek Bütçe görüşmelerinde Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’ye asgari ücrete, memur ve emekli aylıklarına ve fındıkta taban fiyata kur korumalı sistem isteklerini söyledi. Nebati ise milletvekillerinin sorulara cevap bölümünde Adıgüzel’in sözlerine yanıt vermedi ve sessiz kaldı. Adıgüzel’in taleplerini ifade ettiği sözleri şu şekildeydi: Asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına yapılan artışlar yüksek enflasyon nedeniyle kısa sürede yok oluyor. Bu nedenle, nasıl ki mevduat hesaplarına kur koruması getirdiğiniz gibi asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına, tarım ürünlerinde taban fiyatlarına da kur koruması istiyoruz. Örneğin, Cumhuriyet Halk Partisi olarak "Bu yıl fındık taban fiyatı en az 4 dolar karşılığı Türk lirası olmalıdır." dedik. Bunu bugün Türk lirası olarak sabitlerseniz iki ay sonra kuşa dönecek. Bu yüzden, zaten yüzde 80'i ihraç edilen ve dolar üzerinden işlem gören fındık için kur korumalı taban fiyat istiyoruz. Ama biz sizin gibi bankadaki mevduat dolara kaçırılmasın diye değil, fındıkçının alın teri yurt dışına kaçırılmasın diye istiyoruz. Fındık mafyasından, Ferrero'dan ve iş birlikçi Rekabet Kurumu’ndan fındıkçıyı korumak için kur korumalı fındık taban fiyatı istiyoruz. Bankalarda yüklü parası olanları korumak için değil, alın terini ve emek hakkını korumak için kur korumalı fındık taban fiyatı istiyoruz.
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Mecliste Ek Bütçe görüşmelerinde konuştu

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Mecliste Ek Bütçe görüşmelerinde Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’ye asgari ücrete, memur ve emekli aylıklarına ve fındıkta taban fiyata kur korumalı sistem isteklerini söyledi. Nebati ise milletvekillerinin sorulara cevap bölümünde Adıgüzel’in sözlerine yanıt vermedi ve sessiz kaldı. Adıgüzel’in taleplerini ifade ettiği sözleri şu şekildeydi:

Asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına yapılan artışlar yüksek enflasyon nedeniyle kısa sürede yok oluyor. Bu nedenle, nasıl ki mevduat hesaplarına kur koruması getirdiğiniz gibi asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına, tarım ürünlerinde taban fiyatlarına da kur koruması istiyoruz. Örneğin, Cumhuriyet Halk Partisi olarak "Bu yıl fındık taban fiyatı en az 4 dolar karşılığı Türk lirası olmalıdır." dedik. Bunu bugün Türk lirası olarak sabitlerseniz iki ay sonra kuşa dönecek. Bu yüzden, zaten yüzde 80'i ihraç edilen ve dolar üzerinden işlem gören fındık için kur korumalı taban fiyat istiyoruz. Ama biz sizin gibi bankadaki mevduat dolara kaçırılmasın diye değil, fındıkçının alın teri yurt dışına kaçırılmasın diye istiyoruz. Fındık mafyasından, Ferrero'dan ve iş birlikçi Rekabet Kurumu’ndan fındıkçıyı korumak için kur korumalı fındık taban fiyatı istiyoruz. Bankalarda yüklü parası olanları korumak için değil, alın terini ve emek hakkını korumak için kur korumalı fındık taban fiyatı istiyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.