FINDIKTA ALAN BAZLI DESTEK ARTIRILMALIDIR

Gündem 25.01.2022 - 00:29, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4316+ kez okundu.
 

FINDIKTA ALAN BAZLI DESTEK ARTIRILMALIDIR

Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, fındıkta 8 yıldır 170 lira olarak uygulanan alan bazlı gelir desteği miktarının artırılması için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulundu.

Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, fındıkta 8 yıldır 170 lira olarak uygulanan alan bazlı gelir desteği miktarının artırılması için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulundu. Fındık üreticilerine 2014 yılından bu yana alan bazlı gelir desteği olarak 170 lira ödendiğini hatırlatan Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, artan maliyetler ve enflasyon karşısında, bu rakamın eridiğini ve yeniden güncellenmesi gerektiğini söyledi. Aydın, son akaryakıt ve gübre zamlarının ardından bunun kaçınılmaz olduğunu da kaydetti. Aydın, bu konuda bölge milletvekillerinin de duyarlı olmasını istedi.En son pandemi öncesi 2019 yılında yapılan Fındık Çalıştayı’nın ikincisinin ilimizde ya da komşu il Giresun’da yapılması gerektiğini de belirti. TARIM KREDİ KOPATİFLERİ DAHA UCUZ GÜBRE TEMİN ETMELİDİR.   Ömer Aydın, gübredeki yüksek fiyat artışından duydukları endişeyi de dile getirdi.Bu fiyatlardaki bir gübreyi üreticilerin kullanmasının mümkünolamayacağına dikkati çeken Ömer Aydın, “Tarım Kredi Kooperatiflerimiz bu konuda üreticilerimize can suyu olmadır. Maliyetine gübre temin edip piyasaya müdahale etmedir. Sayın Bakanımıza ve ilgili alt birimlerine üreticilerimiz adına çağrım budur” dedi. “Devletimizden bunları talep ederken üreticiler olarak bizler de verimiartırabilmek için yenilikçi tarım uygulamalarını takip etmeliyiz” diyen Ömer Aydın, şunları söyledi; “Fındık Sadece 1 ayda toplanan ve satılan bir ürün olmamalı. Yılın 12 ayı hayatımızda olacak kadar değerli milli bir ürünüzdür. Devletimizden sadece yüksek fiyat talebi yapıp fındıktan sonra bahçeleri terk edersek verimin ve kalitenin her geçen gün düşmesi kaçınılmazdır. Bu Konuda Üniversitemizin Ziraat Fakültesi de sahada yer almalı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz gibi üreticilerimizi teşvik ederek, birlikte kalite ve verimin yükselmesine yönelik çalışmalar yapmalıdır.” Karadeniz ve özellikle Ordu ilimiz için eldeki belki de tek servetin fındık olduğunu da hatırlatan Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, “Fındık konusu ileriki zamanlarda farklı projelerle gündemde tutmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, fındıkta 8 yıldır 170 lira olarak uygulanan alan bazlı gelir desteği miktarının artırılması için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulundu.

Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, fındıkta 8 yıldır 170 lira olarak uygulanan alan bazlı gelir desteği miktarının artırılması için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulundu.
Fındık üreticilerine 2014 yılından bu yana alan bazlı gelir desteği olarak 170 lira ödendiğini hatırlatan Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, artan maliyetler ve enflasyon karşısında, bu rakamın eridiğini ve yeniden güncellenmesi gerektiğini söyledi. Aydın, son akaryakıt ve gübre zamlarının ardından bunun kaçınılmaz olduğunu da kaydetti. Aydın, bu konuda bölge milletvekillerinin de duyarlı olmasını istedi.En son pandemi öncesi 2019 yılında yapılan Fındık Çalıştayı’nın ikincisinin ilimizde ya da komşu il Giresun’da yapılması gerektiğini de belirti.
TARIM KREDİ KOPATİFLERİ DAHA UCUZ GÜBRE TEMİN ETMELİDİR.
  Ömer Aydın, gübredeki yüksek fiyat artışından duydukları endişeyi de dile getirdi.Bu fiyatlardaki bir gübreyi üreticilerin kullanmasının mümkünolamayacağına dikkati çeken Ömer Aydın, “Tarım Kredi Kooperatiflerimiz bu konuda üreticilerimize can suyu olmadır. Maliyetine gübre temin edip piyasaya müdahale etmedir. Sayın Bakanımıza ve ilgili alt birimlerine üreticilerimiz adına çağrım budur” dedi. “Devletimizden bunları talep ederken üreticiler olarak bizler de verimiartırabilmek için yenilikçi tarım uygulamalarını takip etmeliyiz” diyen Ömer Aydın, şunları söyledi;
“Fındık Sadece 1 ayda toplanan ve satılan bir ürün olmamalı. Yılın 12 ayı hayatımızda olacak kadar değerli milli bir ürünüzdür. Devletimizden sadece yüksek fiyat talebi yapıp fındıktan sonra bahçeleri terk edersek verimin ve kalitenin her geçen gün düşmesi kaçınılmazdır. Bu Konuda Üniversitemizin Ziraat Fakültesi de sahada yer almalı, Tarım ve Orman İl
Müdürlüğümüz gibi üreticilerimizi teşvik ederek, birlikte kalite ve verimin yükselmesine yönelik çalışmalar yapmalıdır.”
Karadeniz ve özellikle Ordu ilimiz için eldeki belki de tek servetin fındık olduğunu da hatırlatan Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, “Fındık konusu ileriki zamanlarda farklı projelerle gündemde tutmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.