“FINDIK ÜZERİNDEN YİNE HANGİ OYUNU OYNUYORSUNUZ?”

Gündem 10.08.2021 - 00:11, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4073+ kez okundu.
 

“FINDIK ÜZERİNDEN YİNE HANGİ OYUNU OYNUYORSUNUZ?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, fındık hasadı başlamasına rağmen, alım fiyatının hala açıklanmamasına tepki göstererek, iktidarı eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, fındık hasadı başlamasına rağmen, alım fiyatının hala açıklanmamasına tepki göstererek, iktidarı eleştirdi. “Şu anda üreticimiz topladığı fındığın fiyatını bilmiyor” diyen Torun, “Yıllardır perişan ettiğiniz fındık üreticisi üzerinden yine hangi oyunu oynuyorsunuz? Bu yılın fındık fiyatı en az 35 TL olarak açıklanmalıdır. Kimse başka hesap yapmamalıdır” dedi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, şu açıklamalarda bulundu: ÜRETİCİ KADERİNE TERK EDİLDİ: Ordu ilimiz başta olmak üzere, Karadeniz bölgemizin en önemli geçim kaynaklarından olan fındıktaki sorunlarımız bir türlü bitmek bilmiyor. 19 yıl boyunca fındık üretimine yeterli desteği vermeyen, üreticimizi sorunlarıyla baş başa bırakan, bir fındık politikası belirlemekten dahi aciz olan siyasi iktidar, maalesef üreticimizi kaderine terk etmiştir. Bütün bunlar yetmezmiş gibi, üreticimiz bahçeye girip hasada başlamasına rağmen hala bu sezonun fındık taban fiyatı açıklanmamıştır. Şu anda üreticimiz, siyasi iktidarın keyfi tutumu nedeniyle topladığı fındığın fiyatını dahi bilmemektedir. BU KÖTÜLÜK NEDEN?: İktidara soruyoruz: Geçen yıl 27 Temmuz’da belirlenen fındık taban fiyatını açıklamak için hala neyi bekliyorsunuz? Yıllardır perişan ettiğiniz fındık üreticisi üzerinden yine hangi oyunu oynuyorsunuz? Zaten yabancı tekellerin insafına terk ettiğiniz fındık üreticisine bu kötülüğü neden yapıyorsunuz? KİMSE BAŞKA HESAP YAPMASIN: Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kez daha çağrı yapıyoruz: Bu yılın fındık fiyatı döviz kuru ve üretim maliyetleri dikkate alındığında, daha fazla zaman kaybedilmeden en az 35 TL olarak açıklanmalıdır. Kimse başka hesap yapmamalıdır.  
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, fındık hasadı başlamasına rağmen, alım fiyatının hala açıklanmamasına tepki göstererek, iktidarı eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, fındık hasadı başlamasına rağmen, alım fiyatının hala açıklanmamasına tepki göstererek, iktidarı eleştirdi. “Şu anda üreticimiz topladığı fındığın fiyatını bilmiyor” diyen Torun, “Yıllardır perişan ettiğiniz fındık üreticisi üzerinden yine hangi oyunu oynuyorsunuz? Bu yılın fındık fiyatı en az 35 TL olarak açıklanmalıdır. Kimse başka hesap yapmamalıdır” dedi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, şu açıklamalarda bulundu:

ÜRETİCİ KADERİNE TERK EDİLDİ: Ordu ilimiz başta olmak üzere, Karadeniz bölgemizin en önemli geçim kaynaklarından olan fındıktaki sorunlarımız bir türlü bitmek bilmiyor. 19 yıl boyunca fındık üretimine yeterli desteği vermeyen, üreticimizi sorunlarıyla baş başa bırakan, bir fındık politikası belirlemekten dahi aciz olan siyasi iktidar, maalesef üreticimizi kaderine terk etmiştir. Bütün bunlar yetmezmiş gibi, üreticimiz bahçeye girip hasada başlamasına rağmen hala bu sezonun fındık taban fiyatı açıklanmamıştır. Şu anda üreticimiz, siyasi iktidarın keyfi tutumu nedeniyle topladığı fındığın fiyatını dahi bilmemektedir.

BU KÖTÜLÜK NEDEN?: İktidara soruyoruz: Geçen yıl 27 Temmuz’da belirlenen fındık taban fiyatını açıklamak için hala neyi bekliyorsunuz? Yıllardır perişan ettiğiniz fındık üreticisi üzerinden yine hangi oyunu oynuyorsunuz? Zaten yabancı tekellerin insafına terk ettiğiniz fındık üreticisine bu kötülüğü neden yapıyorsunuz?

KİMSE BAŞKA HESAP YAPMASIN: Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kez daha çağrı yapıyoruz: Bu yılın fındık fiyatı döviz kuru ve üretim maliyetleri dikkate alındığında, daha fazla zaman kaybedilmeden en az 35 TL olarak açıklanmalıdır. Kimse başka hesap yapmamalıdır.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.