‘FINDIK ÜRETİCİSİ YÜKSEK MALİYETLERİN ALTINDA EZİLMİŞTİR’

Gündem 13.08.2021 - 16:47, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4083+ kez okundu.
 

‘FINDIK ÜRETİCİSİ YÜKSEK MALİYETLERİN ALTINDA EZİLMİŞTİR’

Deva Partisi Ordu İl Başkanı Ercan Öktenay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fındık fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamanın ardından zaten yüksek maliyetler altında ezilen fındık üreticisinin bu fiyatlarla bir daha bahçeye girmeyeceğini söyledi.

 Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatlarına sert eleştiriler getiren Deva Partisi İl Başkanı Ercan Öktenay, “ormanların 15 gün boyunca yanmasına seyirci kalan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin üyesi olduğu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarımsal üretimi de bitirmeye kararlı ki fındık üreticisine 26 buçuk lira fiyatı uygun görmüştür. Oysa, geçtiğimiz yıl fındık üreticisinin 22 buçuk lira olan maliyeti bu yıl zaten 26 liranın üstüne çıkmıştır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından levant kalite fındık fiyatının 26 buçuk lira olarak açıklanmasını kabul edilemez buluyoruz” ifadelerini kullandı. Öktenay, vatandaşların büyük bir çoğunluğunun artık “umudumuz Babacan” ifadelerini sıkça kullandığının tüm kamuoyunca yakından bilindiğini ifade ettiği açıklamasında ayrıca, Deva Partisi’nin tarım politikalarına ilişkin bilgilendirmeler de yaptı. Öktenay, “bildiğiniz gibi genel başkanımız sayın Ali Babacan, iktidara geldikten sonraki ilk 90 ve 360 günde 20 ayrı alanda uygulanacak 400’ün üzerinde eylem planını açıkladı. Bu adımların ilki tarım eylem planı. Deva Partisi Sektörel Politikalar Başkanı Birol Aydemir’in öncülüğünde hazırlanan bu eylem planında 56 madde bulunuyor ve bu plan Deva iktidarının ilk 90 ve 360 gününde tarım sektörüne ilişkin atacağı adımları kapsıyor. Tabi ki bu plan içinde fındık üreticisinin içinde bulunduğu durum da yer alıyor” dedi
Deva Partisi Ordu İl Başkanı Ercan Öktenay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fındık fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamanın ardından zaten yüksek maliyetler altında ezilen fındık üreticisinin bu fiyatlarla bir daha bahçeye girmeyeceğini söyledi.

 Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatlarına sert eleştiriler getiren Deva Partisi İl Başkanı Ercan Öktenay, “ormanların 15 gün boyunca yanmasına seyirci kalan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin üyesi olduğu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarımsal üretimi de bitirmeye kararlı ki fındık üreticisine 26 buçuk lira fiyatı uygun görmüştür. Oysa, geçtiğimiz yıl fındık üreticisinin 22 buçuk lira olan maliyeti bu yıl zaten 26 liranın üstüne çıkmıştır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından levant kalite fındık fiyatının 26 buçuk lira olarak açıklanmasını kabul edilemez buluyoruz” ifadelerini kullandı.
Öktenay, vatandaşların büyük bir çoğunluğunun artık “umudumuz Babacan” ifadelerini sıkça kullandığının tüm kamuoyunca yakından bilindiğini ifade ettiği açıklamasında ayrıca, Deva Partisi’nin tarım politikalarına ilişkin bilgilendirmeler de yaptı. Öktenay, “bildiğiniz gibi genel başkanımız sayın Ali Babacan, iktidara geldikten sonraki ilk 90 ve 360 günde 20 ayrı alanda uygulanacak 400’ün üzerinde eylem planını açıkladı. Bu adımların ilki tarım eylem planı. Deva Partisi Sektörel Politikalar Başkanı Birol Aydemir’in öncülüğünde hazırlanan bu eylem planında 56 madde bulunuyor ve bu plan Deva iktidarının ilk 90 ve 360 gününde tarım sektörüne ilişkin atacağı adımları kapsıyor. Tabi ki bu plan içinde fındık üreticisinin içinde bulunduğu durum da yer alıyor” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.