‘FINDIK FiYATI 52 LiRA OLSUN’

Siyaset 17.05.2022 - 07:02, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3418+ kez okundu.
 

‘FINDIK FiYATI 52 LiRA OLSUN’

Demokrat Parti (DP) Ordu İl Başkanı Dr. Selçuk Yücesan, yeni sezonda fındık üreticisinin alın terinin karşılanması gerektiğini ifade ederek, fiyatın en az 52 lira olmasını istedi.

Demokrat Parti (DP) Ordu İl Başkanı Dr. Selçuk Yücesan, yeni sezonda fındık üreticisinin alın terinin karşılanması gerektiğini ifade ederek, fiyatın en az 52 lira olmasını istedi.  Yücesan, yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nin en önemli geçim kaynaklarından biri olan ve Türkiye'de yıllık yaklaşık 200 bin ton fındık üretimi ile birinci sırada yer Ordu'da çiftçilerin ana geçim kaynağının fındık olduğunu söyledi.  Böylesine önemli olan ürünün maliyetinin oldukça yükseldiğine işaret eden Dr. Yücesan, birçok çiftçinin mazot ve gübrenin artması sonucu bahçesine bakım yapmakta zorlandığına işaret etti.  Üreticilerin ise 2022 yılı sezonu için fiyat beklentilerinin 52 TL bandında olduğunu dile getiren Yücesan, çay fiyatına yapılan artışın fındık içinde yapılmasını beklediklerini vurguladı.  Bu konuda ikdirara seslenen Yücesan, Fındık üreticisi gübre atamıyor, ilaç kullanamıyor, akaryakıt pahalı bahçeye giremiyor. Maliyetler çok yüksek fındık fiyatı yerlerde sürünüyor. Bunun tek çaresi fiyatın 52 lira seviyelerine çekilmesidir." dedi.  Başkan Yücesan, şöyle konuştu: "Bölgemizde fındık üreticileri bu yüksek maliyetlere rağmen gerçekten halen daha bahçelerde kalmak ve ürünlerinin kaliteli ve verimli olması adına ellerinden gelenleri yapıyor. Şu anda serbest piyasaya bakıldığında 2021 yılının fındığının kilogram fiyatı fındık manavları tarafından 35-37 lira bandında alınıyor. TMO almış olduğu fındığı da 41 lira bandında satışa sundu. Bu nedenle üreticilerimizin 2022 yılı fındık fiyatlarından beklentileri çok fazla. Maliyetlerin, enflasyonun ve doların karşısında fındık fiyatlarının iyi olacağının umudu içerisindeler. Bu nedenle bahçelerine özen gösteriyorlar, talep ve beklentileri de tüm bunlar dikkate alındığında, TMO'nun 40-41 TL'ye 2021 yılının fındığını sattığının karşısında yaklaşık 52 lira bandında taban fiyat bekliyorlar.” Dr. Yücesan, fiyat konusunda DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt'un çağrısının olduğunu anımsatarak, Demokrat Parti'nin konuyu hassasiyetle takip ettiğini sözlerine ekledi.   HABER MERKEZİ  
Demokrat Parti (DP) Ordu İl Başkanı Dr. Selçuk Yücesan, yeni sezonda fındık üreticisinin alın terinin karşılanması gerektiğini ifade ederek, fiyatın en az 52 lira olmasını istedi.

Demokrat Parti (DP) Ordu İl Başkanı Dr. Selçuk Yücesan, yeni sezonda fındık üreticisinin alın terinin karşılanması gerektiğini ifade ederek, fiyatın en az 52 lira olmasını istedi. 

Yücesan, yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nin en önemli geçim kaynaklarından biri olan ve Türkiye'de yıllık yaklaşık 200 bin ton fındık üretimi ile birinci sırada yer Ordu'da çiftçilerin ana geçim kaynağının fındık olduğunu söyledi. 

Böylesine önemli olan ürünün maliyetinin oldukça yükseldiğine işaret eden Dr. Yücesan, birçok çiftçinin mazot ve gübrenin artması sonucu bahçesine bakım yapmakta zorlandığına işaret etti. 

Üreticilerin ise 2022 yılı sezonu için fiyat beklentilerinin 52 TL bandında olduğunu dile getiren Yücesan, çay fiyatına yapılan artışın fındık içinde yapılmasını beklediklerini vurguladı. 

Bu konuda ikdirara seslenen Yücesan, Fındık üreticisi gübre atamıyor, ilaç kullanamıyor, akaryakıt pahalı bahçeye giremiyor. Maliyetler çok yüksek fındık fiyatı yerlerde sürünüyor. Bunun tek çaresi fiyatın 52 lira seviyelerine çekilmesidir." dedi. 

Başkan Yücesan, şöyle konuştu:

"Bölgemizde fındık üreticileri bu yüksek maliyetlere rağmen gerçekten halen daha bahçelerde kalmak ve ürünlerinin kaliteli ve verimli olması adına ellerinden gelenleri yapıyor. Şu anda serbest piyasaya bakıldığında 2021 yılının fındığının kilogram fiyatı fındık manavları tarafından 35-37 lira bandında alınıyor. TMO almış olduğu fındığı da 41 lira bandında satışa sundu. Bu nedenle üreticilerimizin 2022 yılı fındık fiyatlarından beklentileri çok fazla. Maliyetlerin, enflasyonun ve doların karşısında fındık fiyatlarının iyi olacağının umudu içerisindeler. Bu nedenle bahçelerine özen gösteriyorlar, talep ve beklentileri de tüm bunlar dikkate alındığında, TMO'nun 40-41 TL'ye 2021 yılının fındığını sattığının karşısında yaklaşık 52 lira bandında taban fiyat bekliyorlar.”

Dr. Yücesan, fiyat konusunda DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt'un çağrısının olduğunu anımsatarak, Demokrat Parti'nin konuyu hassasiyetle takip ettiğini sözlerine ekledi.   HABER MERKEZİ

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.