ÇÖZÜM YOLU PARA KAZANMAK DEĞİL!

Gündem 11.02.2014 - 23:11, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4070+ kez okundu.
 

ÇÖZÜM YOLU PARA KAZANMAK DEĞİL!

AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Engin Tekintaş şehrin en önemli sorunlarından biri olan otopark sorunu ile ilgili; “Yolu yaptıktan sonra yarısını otoparka çevirmek sureti ile para kazanma yöntemini çözüm yolu olarak görmüyoruz” dedi.

Ordu’nun en büyük ilçesi konumunda yer alan Altınordu ilçesinde ulaşımda yaşanan sıkıntıları aşmak için üretilen projelerin yetersiz kalması, hem esnafı, hem de sürücüyü sıkıntıya düşürüyor. Özellikle şehir merkezinde yaşanan otopark problemi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Engin Tekintaş, alternatif projeler üreterek  ilçede var olan otopark sorununu ortadan kaldıracaklarını söyledi. Tekintaş şöyle konuştu; “Şehrimizde otopark problemi çözülemeyince çözüm olarak sadece caddeleri daraltarak tek yönlü yola dönüştürülmesi ya da mevcut haliyle kenarlarının otoparklara dönüştürülmesi projesi ile bu sorun çözülmeye çalışılıyor.  Bu durumdan duyulan rahatsızlığı seçim çalışmaları sürecinde çok net gördük. Yollarda yürümekte sıkıntı çeken çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız, engellilerimiz bu durumdan çok muzdarip olduklarını ifade ediyor. Biz Büyükşehir Belediyesi ile bir bütünlük içerisinde yeni ruhsatlandırmada otoparkın nerede olacağı noktasında bir mutabakat yakalayıp ruhsatlandırmayı bu şekilde yapacağız. Ayrıca mevcut alanlarımızın nasıl değerlendirilebileceği noktasında gerek yeraltında, gerekse de yer üstü katlı otopark projeleri geliştirerek Altınordu ilçemizde var olan otopark sorunu ortadan kaldıracağız. Belediyelerimizin temel görevi  öncelikle altyapı, ulaşım başta olmak üzere tüm sorunlara dokunabilmektir. Belediyeler dokunduğu sorunların da çözümünü üretmelidir. Biz bu çerçevede yolu yapıp daha sonra da bunun üzerinden otopark  yaparak para kazanma projesinin doğru bir yöntem olmadığını ifade ediyoruz. Bu noktada alternatif çözümler üreterek artık kaldırımların vatandaşlara, yolların da araçlara ait olduğunu belirtmek istiyorum.” diye konuştu.  
AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Engin Tekintaş şehrin en önemli sorunlarından biri olan otopark sorunu ile ilgili; “Yolu yaptıktan sonra yarısını otoparka çevirmek sureti ile para kazanma yöntemini çözüm yolu olarak görmüyoruz” dedi.

Ordu’nun en büyük ilçesi konumunda yer alan Altınordu ilçesinde ulaşımda yaşanan sıkıntıları aşmak için üretilen projelerin yetersiz kalması, hem esnafı, hem de sürücüyü sıkıntıya düşürüyor. Özellikle şehir merkezinde yaşanan otopark problemi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Engin Tekintaş, alternatif projeler üreterek  ilçede var olan otopark sorununu ortadan kaldıracaklarını söyledi. Tekintaş şöyle konuştu;

“Şehrimizde otopark problemi çözülemeyince çözüm olarak sadece caddeleri daraltarak tek yönlü yola dönüştürülmesi ya da mevcut haliyle kenarlarının otoparklara dönüştürülmesi projesi ile bu sorun çözülmeye çalışılıyor.  Bu durumdan duyulan rahatsızlığı seçim çalışmaları sürecinde çok net gördük. Yollarda yürümekte sıkıntı çeken çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız, engellilerimiz bu durumdan çok muzdarip olduklarını ifade ediyor. Biz Büyükşehir Belediyesi ile bir bütünlük içerisinde yeni ruhsatlandırmada otoparkın nerede olacağı noktasında bir mutabakat yakalayıp ruhsatlandırmayı bu şekilde yapacağız. Ayrıca mevcut alanlarımızın nasıl değerlendirilebileceği noktasında gerek yeraltında, gerekse de yer üstü katlı otopark projeleri geliştirerek Altınordu ilçemizde var olan otopark sorunu ortadan kaldıracağız. Belediyelerimizin temel görevi  öncelikle altyapı, ulaşım başta olmak üzere tüm sorunlara dokunabilmektir. Belediyeler dokunduğu sorunların da çözümünü üretmelidir. Biz bu çerçevede yolu yapıp daha sonra da bunun üzerinden otopark  yaparak para kazanma projesinin doğru bir yöntem olmadığını ifade ediyoruz. Bu noktada alternatif çözümler üreterek artık kaldırımların vatandaşlara, yolların da araçlara ait olduğunu belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.