CHP’Lİ ADIGÜZEL TAHRİBATA İSYAN ETTİ

Siyaset 31.05.2021 - 18:51, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4098+ kez okundu.
 

CHP’Lİ ADIGÜZEL TAHRİBATA İSYAN ETTİ

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa ADIGÜZEL Yoros Kent Ormanında yapılan yola ve kesilen ağaçlara tepki gösterdi.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa ADIGÜZEL Yoros Kent Ormanında yapılan yola ve kesilen ağaçlara tepki gösterdi. “Burada tüm Orduluların hatıraları var” diyen Adıgüzel Büyükşehirde bu işleri yapanları pandemi bahanesiyle sokağa çıkma yasağını fırsatçılığa çeviren rant çetesi olarak tanımladı. Adıgüzel’in açıklamaları şu şekilde: “Ordu Altınordu Yoroz Kent Ormanı Ordu halkının nefes aldığı, orman yürüyüşü yaptığı bir yerdi. 800 metre yükseklikte dağın son 500 metresi kütük basamaklardan oluşan bir patika yoldan yürüyerek çıkılıyordu. Toprak ve orman kokusu aldığımız bir yerdi. Bir ihbar geldi, Yoroz kent ormanında ağaçların kesilerek bu tepeye yol yapıldığını öğrendik. Ev yok yerleşim yok, buraya bir yol ne için yapılıyor merak ediyoruz. Var olan patika yol da tahrip edilmiş. Burada tüm Ordu halkının hatıraları vardır. İş makinalarını kullanan makinistlerden birine ne yaptıklarını sordum. Orman yangınlarına karşı yol açıyoruz diyor. Ben tarihte bu bölgede orman yangını hatırlamıyorum. Kaldı ki orman yolu böyle açılmaz ve Orman İşletme araçları değil Büyükşehir’in araçları yapıyor. Ben de Orman Bölge Müdürü’nü aradım. Kendisi burada bir yol çalışmasının olmadığını sadece iki yıl önce bir at yolu talebi olduğunu söyledi. Hafta sonları sokağa çıkma yasağının pandemiden olduğu zannediliyor. Sokağa çıkma yasağı 2 günlük olmaz. Açıkça söylüyorum. Hükümetin iki günlük hafta sonu yasağının nedeni rahatça doğa talanı yapabilmektir. İkizdere’de de, Fatsa Yukarıtepe'de de böyle, şimdi de Yoroz kent ormanı… Bu konuyu burada bırakmayacağız. Turizme katkı bahanesiyle geçmişte de Yason Burnu'na aynı şeyi yaptılar. Yason’da denize 50 metre kalana kadar yol geliyordu. Ama ne yaptılar kumsala kadar yol yapmaya kalktılar. Biz uyarınca, Hilmi Bey geldi “bu hakikaten olmamış” dedi. Şimdi merak ediyorum; Hilmi Bey Yoroz Kent Ormanı’na geldiniz mi? Burada da zirveye kadar yol getirmeye kalkıyorlar. Haberiniz var mı? Yine mi kandırılıyorsunuz? Sonra bunun bedelini toplum ödüyor. Şimdi soruyorum. At yolu deniliyor. Burası at yolu mudur? Bu memlekette köy yolu, araba yolu diye yapılan yerlerden at gidemiyor. At yolu diye yapılan yoldan iki araba geçiyor. Gezinti alanı ise zaten patika vardı onu tahrip etmişsiniz. Protokole yukarı çıksın diye yol mu yapıyorsunuz? İnsanlar yol yapılmasına karşı olduğumuzu zannetmesin ama burada yol yapacak bir durum yok. Üstelik bunları yaparken de pandemiden faydalanıp hafta sonu kimseler ortada yokken yapıyorsunuz. Orman İşletme Müdürlüğü’nden habersiz koca koca ağaçları deviriyorsunuz. Bu ormanların bize emanet olduğunu unutmayın. Değerli Ordulular hepinizi hafta içi buraya gelip görmeye davet ediyorum. Siz bu Hilmi Güler’e hepinizi evlerinize tıkıp hafta sonlarında gelip ağacınızı kessin diye mi oy verdiniz? Bu işi gizli kapaklı yapanlardan hesap soracağız.”     
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa ADIGÜZEL Yoros Kent Ormanında yapılan yola ve kesilen ağaçlara tepki gösterdi.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa ADIGÜZEL Yoros Kent Ormanında yapılan yola ve kesilen ağaçlara tepki gösterdi. “Burada tüm Orduluların hatıraları var” diyen Adıgüzel Büyükşehirde bu işleri yapanları pandemi bahanesiyle sokağa çıkma yasağını fırsatçılığa çeviren rant çetesi olarak tanımladı. Adıgüzel’in açıklamaları şu şekilde:
“Ordu Altınordu Yoroz Kent Ormanı Ordu halkının nefes aldığı, orman yürüyüşü yaptığı bir yerdi. 800 metre yükseklikte dağın son 500 metresi kütük basamaklardan oluşan bir patika yoldan yürüyerek çıkılıyordu. Toprak ve orman kokusu aldığımız bir yerdi. Bir ihbar geldi, Yoroz kent ormanında ağaçların kesilerek bu tepeye yol yapıldığını öğrendik. Ev yok yerleşim yok, buraya bir yol ne için yapılıyor merak ediyoruz. Var olan patika yol da tahrip edilmiş. Burada tüm Ordu halkının hatıraları vardır. İş makinalarını kullanan makinistlerden birine ne yaptıklarını sordum. Orman yangınlarına karşı yol açıyoruz diyor. Ben tarihte bu bölgede orman yangını hatırlamıyorum. Kaldı ki orman yolu böyle açılmaz ve Orman İşletme araçları değil Büyükşehir’in araçları yapıyor. Ben de Orman Bölge Müdürü’nü aradım. Kendisi burada bir yol çalışmasının olmadığını sadece iki yıl önce bir at yolu talebi olduğunu söyledi.
Hafta sonları sokağa çıkma yasağının pandemiden olduğu zannediliyor. Sokağa çıkma yasağı 2 günlük olmaz. Açıkça söylüyorum. Hükümetin iki günlük hafta sonu yasağının nedeni rahatça doğa talanı yapabilmektir. İkizdere’de de, Fatsa Yukarıtepe'de de böyle, şimdi de Yoroz kent ormanı…
Bu konuyu burada bırakmayacağız. Turizme katkı bahanesiyle geçmişte de Yason Burnu'na aynı şeyi yaptılar. Yason’da denize 50 metre kalana kadar yol geliyordu. Ama ne yaptılar kumsala kadar yol yapmaya kalktılar. Biz uyarınca, Hilmi Bey geldi “bu hakikaten olmamış” dedi. Şimdi merak ediyorum; Hilmi Bey Yoroz Kent Ormanı’na geldiniz mi? Burada da zirveye kadar yol getirmeye kalkıyorlar. Haberiniz var mı? Yine mi kandırılıyorsunuz? Sonra bunun bedelini toplum ödüyor.
Şimdi soruyorum. At yolu deniliyor. Burası at yolu mudur? Bu memlekette köy yolu, araba yolu diye yapılan yerlerden at gidemiyor. At yolu diye yapılan yoldan iki araba geçiyor. Gezinti alanı ise zaten patika vardı onu tahrip etmişsiniz. Protokole yukarı çıksın diye yol mu yapıyorsunuz?
İnsanlar yol yapılmasına karşı olduğumuzu zannetmesin ama burada yol yapacak bir durum yok. Üstelik bunları yaparken de pandemiden faydalanıp hafta sonu kimseler ortada yokken yapıyorsunuz. Orman İşletme Müdürlüğü’nden habersiz koca koca ağaçları deviriyorsunuz. Bu ormanların bize emanet olduğunu unutmayın.
Değerli Ordulular hepinizi hafta içi buraya gelip görmeye davet ediyorum. Siz bu Hilmi Güler’e hepinizi evlerinize tıkıp hafta sonlarında gelip ağacınızı kessin diye mi oy verdiniz? Bu işi gizli kapaklı yapanlardan hesap soracağız.”
  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.