CHP 97 YAŞINDA

Siyaset 08.09.2020 - 17:19, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3370+ kez okundu.
 

CHP 97 YAŞINDA

CHP Ordu İl Başkanı Av. Atilla Şahin 97'nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

CHP Ordu İl Başkanı Av. Atilla Şahin 97'nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle basın açıklamasında bulundu.  Şahin ‘Dünyanın en eski, köklü ve birikimli partilerinden biri olan partimizin kuruluşunun 97. yılını kutluyoruz. Kuruluş yıllarında bir yandan ülkenin kuruluşu için meclis faaliyetlerini yürüten diğer yandan cephelerde canlarını vatan uğruna siper eden milletvekillerimiz, partimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dişinden tırnağından artırdığı ile kadını erkeği genci yaşlısı her memleketten milletimizle birlikte temelleri sağlam bir cumhuriyet inşa ederek dünya siyasi kültür mirasının önemli bir varlığı olan partimizi ülkemize armağan etmiştir. Milli birlik ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü ilkeleri partimizin 97 yıl boyunca değişmez ve taviz verilmez şiarı olmuş, milletimizin her kesiminden ferdi Türk Milleti sıfatında birleştirerek, kul olmaktan kurtarılıp vatanın gerçek sahibi kılınmıştır. Bu şanlı tarihin mirasçısı olan partinin bir neferi olmak bizlere büyük bir onur atfederken, diğer yandan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine sahip çıkma sorumluluğu da vermektedir. Partimiz gerek iktidardayken gerekse muhalefetteyken bu sorumluluğun bilincinde olan ve şartlar ne olursa olsun Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak adına faaliyet gösteren partimiz demokrasinin, hukuk devletinin ve milli bilincin teminatıdır. Türkiye de bugün ezilenlerin ve halkın partisi CHP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Toplumsal barışın ve güvenliğin sağlaması güçlü bir ekonomik yapının oluşturulması, Cumhuriyetin kazanımlarının korunması için CHP’nin iktidara gelmesi büyük önem taşımaktadır. İsmet İnönü’nün ‘Namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalı’ sözü bize ışık tutmalı, dürüst, ilkeli ve özgürlükçü bir iktidar için hep birlikte çalışmalıyız. Bize bırakılan bu büyük mirası koruyacağımız sözünü vererek, partimizin ve cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Partimizin kuruluşunun 97. Yılı kutlu olsun’ dedi. HABER MERKEZİ  
CHP Ordu İl Başkanı Av. Atilla Şahin 97'nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

CHP Ordu İl Başkanı Av. Atilla Şahin 97'nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle basın açıklamasında bulundu. 
Şahin ‘Dünyanın en eski, köklü ve birikimli partilerinden biri olan partimizin kuruluşunun 97. yılını kutluyoruz. Kuruluş yıllarında bir yandan ülkenin kuruluşu için meclis faaliyetlerini yürüten diğer yandan cephelerde canlarını vatan uğruna siper eden milletvekillerimiz, partimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dişinden tırnağından artırdığı ile kadını erkeği genci yaşlısı her memleketten milletimizle birlikte temelleri sağlam bir cumhuriyet inşa ederek dünya siyasi kültür mirasının önemli bir varlığı olan partimizi ülkemize armağan etmiştir. Milli birlik ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü ilkeleri partimizin 97 yıl boyunca değişmez ve taviz verilmez şiarı olmuş, milletimizin her kesiminden ferdi Türk Milleti sıfatında birleştirerek, kul olmaktan kurtarılıp vatanın gerçek sahibi kılınmıştır.
Bu şanlı tarihin mirasçısı olan partinin bir neferi olmak bizlere büyük bir onur atfederken, diğer yandan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine sahip çıkma sorumluluğu da vermektedir. Partimiz gerek iktidardayken gerekse muhalefetteyken bu sorumluluğun bilincinde olan ve şartlar ne olursa olsun Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak adına faaliyet gösteren partimiz demokrasinin, hukuk devletinin ve milli bilincin teminatıdır.
Türkiye de bugün ezilenlerin ve halkın partisi CHP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Toplumsal barışın ve güvenliğin sağlaması güçlü bir ekonomik yapının oluşturulması, Cumhuriyetin kazanımlarının korunması için CHP’nin iktidara gelmesi büyük önem taşımaktadır. İsmet İnönü’nün ‘Namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalı’ sözü bize ışık tutmalı, dürüst, ilkeli ve özgürlükçü bir iktidar için hep birlikte çalışmalıyız.
Bize bırakılan bu büyük mirası koruyacağımız sözünü vererek, partimizin ve cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygı, özlem ve minnetle anıyoruz.
Partimizin kuruluşunun 97. Yılı kutlu olsun’ dedi.
HABER MERKEZİ
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.