BÜYÜKŞEHİR’DEN TARİHE IŞIK TUTAN KONFERANS

Sanat 25.10.2017 - 14:10, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2908+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARİHE IŞIK TUTAN KONFERANS

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ekim ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Fatsa ve Altınordu ilçelerinde “Tarihte Bakıp da Göremediklerimiz” adlı konferans düzenlendi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ekim ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Fatsa ve Altınordu ilçelerinde “Tarihte Bakıp da Göremediklerimiz” adlı konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Tarihçi Yazar Talha Uğurluel, tarihin kapılarını aralayarak dinleyicilere az bilinen gerçeklerden kesitler sundu.   Talha Uğurluel önce Fatsa Kültür Sarayında ve ardından Altınordu Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konferanslarda tarihseverlerle buluştu. Altınordu ilçesinde gerçekleştirilen konferansa Genel Sekreter Bülent Civelek, Protokol Üyeleri, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.   TÜRKİYE OLARAK BÜYÜK BİR MEDENİYETİN MİRASÇILARIYIZ   Türkiye olarak büyük bir medeniyetin mirasçıları olduğumuza dikkat çeken Uğurluel, “Bizler büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız ve bu mirasın farkına varmalıyız” dedi.   Konuşmasında tarihi yapılardaki ilginç detaylardan ve kültürel mirasımızın inceliklerden bahseden Talha Uğurluel,  türbelerdeki sekizgen mimarinin, birçok yapıda karşımıza çıkan Süleyman Mührünün ve mezar taşlarındaki motiflerin anlamları; sadaka taşları, istirahat ve yitik taşlarının özellikleri; ticareti canlandırmak için yapılan kervansaraylar, misafirlere ve kimsesizlere hizmet veren tabhaneler, tarihi evlerin ve çeşmelerin alınlıklarındaki yazı ve motifler ile eski camilerdeki detaylar gibi birçok konuda bilgi verdi.   TALHA UĞURLUEL KİMDİR?   Manisa’nın Demircili ilçesinden olan Talha Uğurluel, 1997 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 8 yıl özel radyolarda tarih programları yaptı. Yerli ve yabancı dergilerde yayınlanmış birçok makalesi olan Uğurluel, Çanakkale Savaşları ve Gezi Rehberi, Dünyaya Hükmeden Sultan, Sarayın Kutsalları, Kanuni'nin Akıl Oyunları, Tarih Tıbbı Konuşturdu, Mekânlar ve Olayları ile Hz. Muhammed’in Hayatı ve Balkanların Başkenti Edirne adlı kitapları yazdı. Talha Uğurluel’in Çanakkale, Edirne, Kanuni, Mekke ve Medine tarihi ile ilgili cd çalışmaları da mevcuttur.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ekim ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Fatsa ve Altınordu ilçelerinde “Tarihte Bakıp da Göremediklerimiz” adlı konferans düzenlendi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ekim ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Fatsa ve Altınordu ilçelerinde “Tarihte Bakıp da Göremediklerimiz” adlı konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Tarihçi Yazar Talha Uğurluel, tarihin kapılarını aralayarak dinleyicilere az bilinen gerçeklerden kesitler sundu.

 

Talha Uğurluel önce Fatsa Kültür Sarayında ve ardından Altınordu Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konferanslarda tarihseverlerle buluştu. Altınordu ilçesinde gerçekleştirilen konferansa Genel Sekreter Bülent Civelek, Protokol Üyeleri, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

TÜRKİYE OLARAK BÜYÜK BİR MEDENİYETİN MİRASÇILARIYIZ

 

Türkiye olarak büyük bir medeniyetin mirasçıları olduğumuza dikkat çeken Uğurluel, “Bizler büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız ve bu mirasın farkına varmalıyız” dedi.

 

Konuşmasında tarihi yapılardaki ilginç detaylardan ve kültürel mirasımızın inceliklerden bahseden Talha Uğurluel,  türbelerdeki sekizgen mimarinin, birçok yapıda karşımıza çıkan Süleyman Mührünün ve mezar taşlarındaki motiflerin anlamları; sadaka taşları, istirahat ve yitik taşlarının özellikleri; ticareti canlandırmak için yapılan kervansaraylar, misafirlere ve kimsesizlere hizmet veren tabhaneler, tarihi evlerin ve çeşmelerin alınlıklarındaki yazı ve motifler ile eski camilerdeki detaylar gibi birçok konuda bilgi verdi.

 

TALHA UĞURLUEL KİMDİR?

 

Manisa’nın Demircili ilçesinden olan Talha Uğurluel, 1997 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 8 yıl özel radyolarda tarih programları yaptı. Yerli ve yabancı dergilerde yayınlanmış birçok makalesi olan Uğurluel, Çanakkale Savaşları ve Gezi Rehberi, Dünyaya Hükmeden Sultan, Sarayın Kutsalları, Kanuni'nin Akıl Oyunları, Tarih Tıbbı Konuşturdu, Mekânlar ve Olayları ile Hz. Muhammed’in Hayatı ve Balkanların Başkenti Edirne adlı kitapları yazdı. Talha Uğurluel’in Çanakkale, Edirne, Kanuni, Mekke ve Medine tarihi ile ilgili cd çalışmaları da mevcuttur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.