“BU İŞİN ARKASINDA FETÖ ARTIKLARI VAR”

Gündem 06.11.2021 - 08:27, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2162+ kez okundu.
 

“BU İŞİN ARKASINDA FETÖ ARTIKLARI VAR”

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, kendisinin de katıldığı Korgan’danki 29 Ekim kutlamalarında Cumhuriyet ve Atatürk vurgulu konuşma yapan Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut’un görevden alınması olayının üzerine gitmeye devam ediyor.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, kendisinin de katıldığı Korgan’danki 29 Ekim kutlamalarında Cumhuriyet ve Atatürk vurgulu konuşma yapan Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut’un görevden alınması olayının üzerine gitmeye devam ediyor. Görevden almadan hemen sonra pek çok açıklama yapan Adıgüzel Kaymakamı şikâyet edenler arasında Korgan’da FETÖ ile ilişkisi bilinen bazı kişiler olduğu bilgisini aldıklarını söylemişti. Adıgüzel bu konuyu soru önergesi ile meclise taşıdı. Adıgüzel yaptığı açıklamada şunları ifade etti: Korgan’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri son derece coşkulu geçmiş ve Korganlı vatandaşlarımız tarafından da takdirle karşılanmıştır. Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut törende Cumhuriyet ve Atatürk vurgulu çok güzel bir konuşma yapmıştır. Ancak ne yazık ki bu güzel bayramın hemen ardından Korgan Kaymakamı görevden alınmış ve bu durum haliyle kamuoyunun gündemine oturmuştur. Korganlı pek çok vatandaş ve muhtardan konuyla ilgili sorular ve tepki gelmektedir. Korgan halkını da derinden üzen bu görevden alma olayının sonrasında Ordu Valisi ne yazık ki Kaymakamımızı savunduğum için benim de aleyhime son derece talihsiz beyanlarda bulunmuş, kaymakamımızla ilgili göreviyle bağdaşmayan hal ve hareketler tanımlaması yapmış ancak bu hal ve hareketlerin ne olduğunu belirtmemiştir. Kaymakamın coşkulu Cumhuriyet Bayramı kutlaması ve konuşmasındaki vurguların Korgan’da içerisinde eşi, kendisi FETÖ iltisaklı, abla pozisyonunda kişilerin olduğu belli bir kesimi özellikle rahatsız ettiği ve şikâyette bulunanların da bu kişiler olduğu bilgileri gelmektedir. Hatta bunlardan Korgan Belediyesi’nde çalışanlar da olduğu, o dönemle ilgili sorgu sualden geçmediği, dosyaların kapatıldığı bilgileri gelmektedir. Görevden alacaksanız önce bunları temizleyin. Bunların iftira ile şikâyet ettiği Cumhuriyetçi vatanseverleri değil. Görevden alma olayıyla ilgili başta Ordu olmak üzere Türkiye’nin her ilinden telefonlar alıyoruz. Vatandaşlarımız Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan Kaymakama desteklerini belirtiyor. Bende tüm milletimin talebi ve ilgisi üzerine bu işin peşini bırakırsam namerdim.
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, kendisinin de katıldığı Korgan’danki 29 Ekim kutlamalarında Cumhuriyet ve Atatürk vurgulu konuşma yapan Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut’un görevden alınması olayının üzerine gitmeye devam ediyor.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, kendisinin de katıldığı Korgan’danki 29 Ekim kutlamalarında Cumhuriyet ve Atatürk vurgulu konuşma yapan Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut’un görevden alınması olayının üzerine gitmeye devam ediyor. Görevden almadan hemen sonra pek çok açıklama yapan Adıgüzel Kaymakamı şikâyet edenler arasında Korgan’da FETÖ ile ilişkisi bilinen bazı kişiler olduğu bilgisini aldıklarını söylemişti. Adıgüzel bu konuyu soru önergesi ile meclise taşıdı. Adıgüzel yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Korgan’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri son derece coşkulu geçmiş ve Korganlı vatandaşlarımız tarafından da takdirle karşılanmıştır. Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut törende Cumhuriyet ve Atatürk vurgulu çok güzel bir konuşma yapmıştır. Ancak ne yazık ki bu güzel bayramın hemen ardından Korgan Kaymakamı görevden alınmış ve bu durum haliyle kamuoyunun gündemine oturmuştur. Korganlı pek çok vatandaş ve muhtardan konuyla ilgili sorular ve tepki gelmektedir. Korgan halkını da derinden üzen bu görevden alma olayının sonrasında Ordu Valisi ne yazık ki Kaymakamımızı savunduğum için benim de aleyhime son derece talihsiz beyanlarda bulunmuş, kaymakamımızla ilgili göreviyle bağdaşmayan hal ve hareketler tanımlaması yapmış ancak bu hal ve hareketlerin ne olduğunu belirtmemiştir.

Kaymakamın coşkulu Cumhuriyet Bayramı kutlaması ve konuşmasındaki vurguların Korgan’da içerisinde eşi, kendisi FETÖ iltisaklı, abla pozisyonunda kişilerin olduğu belli bir kesimi özellikle rahatsız ettiği ve şikâyette bulunanların da bu kişiler olduğu bilgileri gelmektedir. Hatta bunlardan Korgan Belediyesi’nde çalışanlar da olduğu, o dönemle ilgili sorgu sualden geçmediği, dosyaların kapatıldığı bilgileri gelmektedir. Görevden alacaksanız önce bunları temizleyin. Bunların iftira ile şikâyet ettiği Cumhuriyetçi vatanseverleri değil.

Görevden alma olayıyla ilgili başta Ordu olmak üzere Türkiye’nin her ilinden telefonlar alıyoruz. Vatandaşlarımız Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan Kaymakama desteklerini belirtiyor. Bende tüm milletimin talebi ve ilgisi üzerine bu işin peşini bırakırsam namerdim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.