BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK HARİTASI TAMAMLANDI

Gündem 18.03.2020 - 13:07, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2952+ kez okundu.
 

BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK HARİTASI TAMAMLANDI

Ordu da 172 endemik bitki, 1 balık ve 1 sürüngen türü belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı  Doğa Koruma ve Milli Parklar  11. Bölge Müdürlüğü Ordu İl Şube Müdürlüğü'nce yürütülen “Ordu İli Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi arazi çalışmaları tamamlandı.Proje ile Ordu  ilinin ;  bitkileri, memeli hayvanları, kuşları, balıkları ve sürüngenleri tespit edilerek  Biyolojik Çeşitlilik Haritası ortaya çıkarıldı. Buna göre Ordu’nun doğal yaşamına özgü 172 endemik bitki tespit edildi. Ordu ilinin Biyolojik Çeşitlilik haraitasının  oluşturulması  amacıyla 2016 tarihinde başlayan çalışmalar sona erdi. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11.Bölge  Ordu Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda  172  endemik  olmak üzere 1883 damarlı bitki , 1 i endemik  18 tür balık, yine 1’i endemik 17 tür sürüngen , 276 tür kuş, 32 tür memeli hayvan, 10 tür çiftyaşarlar tespit edildi.    
Ordu da 172 endemik bitki, 1 balık ve 1 sürüngen türü belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı  Doğa Koruma ve Milli Parklar  11. Bölge Müdürlüğü Ordu İl Şube Müdürlüğü'nce yürütülen “Ordu İli Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi arazi çalışmaları tamamlandı.Proje ile Ordu  ilinin ;  bitkileri, memeli hayvanları, kuşları, balıkları ve sürüngenleri tespit edilerek  Biyolojik Çeşitlilik Haritası ortaya çıkarıldı.
Buna göre Ordu’nun doğal yaşamına özgü 172 endemik bitki tespit edildi.
Ordu ilinin Biyolojik Çeşitlilik haraitasının  oluşturulması  amacıyla 2016 tarihinde başlayan çalışmalar sona erdi. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11.Bölge  Ordu Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda  172  endemik  olmak üzere 1883 damarlı bitki , 1 i endemik  18 tür balık, yine 1’i endemik 17 tür sürüngen , 276 tür kuş, 32 tür memeli hayvan, 10 tür çiftyaşarlar tespit edildi.
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.