BAŞSAVCI MUSTAFA ALPER HAİN KAZADA HAYATINI KAYBETTİ

Asayiş 10.05.2017 - 19:14, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4072+ kez okundu.
 

BAŞSAVCI MUSTAFA ALPER HAİN KAZADA HAYATINI KAYBETTİ

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, 15 Temmuz gecesi FETÖ'ye karşı verdiği mücadeleyle darbenin seyrini değiştirmişti. FETÖ'nün emir komutasını üstlendiği ortaya çıkan 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır için hızla gözaltı kararı veren ve 36 saat içinde soruşturma dosyasını tamamlayan Alper, darbe girişiminden sonra da birçok kritik karara imza attı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in içinde olduğu makam aracına kamyon çarptı. Kazada, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförünün öldüğü belirlenirken, bir korumasının ise ağır yaralandığı öğrenildi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi yönlendirilirken, Denizli Valisi’nin de olay yerinde inceleme yaptığı öğrenildi. Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, 15 Temmuz gecesinden bugüne dek FETÖ'ye karşı verdiği mücadeleyle ardında anlamlı bir iz bıraktı. Alper, 15 Temmuz gecesi 'darbe girişimi' haberini alır almaz teyakkuza geçmiş ve en kritik kararları alarak darbenin seyrini değiştirmişti. 15 Temmuz sonrasi Denizli Haber'e konuşan Alper, darbe girişimini duyduğu anlarda yaşadıklarını bu sözlerle ifade etmişti: "Adalet Komisyon Başkanı 'Başsavcım, Boğaz Köprüsü'nde bir hareketlilik var, askerler çıkmış. Bir kalkışmadan söz ediliyor" haberini aldım. Tugay komutanlığının bütün uyarılara rağmen araçlarını çıkardığını ve Çardak Havaalanı'na doğru gitmekte olduklarına dair bilgiler edinildiğini öğrendim. Tugay Komutanı'nın kurulacak kriz merkezine gelmediği söylendi. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 31'i tutuklu 72 şüphelinin, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üyelik suçundan yargılanmaları istenen iddianame, terör suçlarına bakmakla görevli Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne 3 Ekim'de gönderildi. Denizli'yi 6 eyalete bölen örgütün, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'den sonra örgütün ikinci adamı İsmail Büyükçelebi'nin Tavaslı olmasından dolayı sözde eyaletlerden Tavas'a büyük önem verdiği belirtilen iddianamenin kabul edilmesinden sonra yargılamanın başlayacağı öğrenildi.
Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, 15 Temmuz gecesi FETÖ'ye karşı verdiği mücadeleyle darbenin seyrini değiştirmişti. FETÖ'nün emir komutasını üstlendiği ortaya çıkan 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır için hızla gözaltı kararı veren ve 36 saat içinde soruşturma dosyasını tamamlayan Alper, darbe girişiminden sonra da birçok kritik karara imza attı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in içinde olduğu makam aracına kamyon çarptı. Kazada, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförünün öldüğü belirlenirken, bir korumasının ise ağır yaralandığı öğrenildi.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi yönlendirilirken, Denizli Valisi’nin de olay yerinde inceleme yaptığı öğrenildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, 15 Temmuz gecesinden bugüne dek FETÖ'ye karşı verdiği mücadeleyle ardında anlamlı bir iz bıraktı. Alper, 15 Temmuz gecesi 'darbe girişimi' haberini alır almaz teyakkuza geçmiş ve en kritik kararları alarak darbenin seyrini değiştirmişti.

15 Temmuz sonrasi Denizli Haber'e konuşan Alper, darbe girişimini duyduğu anlarda yaşadıklarını bu sözlerle ifade etmişti:

"Adalet Komisyon Başkanı 'Başsavcım, Boğaz Köprüsü'nde bir hareketlilik var, askerler çıkmış. Bir kalkışmadan söz ediliyor" haberini aldım.

Tugay komutanlığının bütün uyarılara rağmen araçlarını çıkardığını ve Çardak Havaalanı'na doğru gitmekte olduklarına dair bilgiler edinildiğini öğrendim. Tugay Komutanı'nın kurulacak kriz merkezine gelmediği söylendi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 31'i tutuklu 72 şüphelinin, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üyelik suçundan yargılanmaları istenen iddianame, terör suçlarına bakmakla görevli Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne 3 Ekim'de gönderildi.

Denizli'yi 6 eyalete bölen örgütün, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'den sonra örgütün ikinci adamı İsmail Büyükçelebi'nin Tavaslı olmasından dolayı sözde eyaletlerden Tavas'a büyük önem verdiği belirtilen iddianamenin kabul edilmesinden sonra yargılamanın başlayacağı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.