BAŞIMIZA YİNE İCAT ÇIKARDILAR

Teknoloji 08.05.2017 - 16:50, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3407+ kez okundu.
 

BAŞIMIZA YİNE İCAT ÇIKARDILAR

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitede öğrenim gören yetenekli öğrencilere yönelik düzenlenen “Başımıza İcat Çıkar” yarışmasında dereceye girenler, 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü düzenlenecek sergi ve ödül töreniyle açıklanacak.

Sergi hazırlıklarının devam ettiği Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisini gezerek öğrencilerle sohbet eden Başkan Enver Yılmaz, “Stantları gezdiğimizde gördük ki, çocuklarımız ve gençlerimize imkân verildiğinde ve güvenildiğinde müthiş icatlar ortaya çıkabiliyor” dedi. ÖDÜL TÖRENİ ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 14.00’TE Yetenekli öğrencileri bilimsel araştırmalara yönlendirip, onların yenilikçi projeler üretmesini sağlamak ve geleceğin bilim insanları olarak yetişmesine katkı sunmak amacıylal düzenlenen “Başımıza İcat Çıkar” adlı yarışmanın sergi hazırlıkları sürüyor. Bu yıl ilk kez organize edilen yarışmanın sergi ve ödül töreni, 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 14.00’te sanat galerisinde gerçekleşecek. ONLARLA GURUR DUYUYORUZ Başkan Yılmaz, yarışmaya katılan ve ön elemeyi geçen projelerin yer aldığı stantları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Birbirinden ilginç projelerin yer aldığı stantlardaki projeleri inceleyen ve öğrencilerle sohbet eden Başkan Enver Yılmaz, “Başımıza yine icat çıkardılar” dedi. Başkan Yılmaz, ailelerin çocuklarına söylediği ve günümüzde anonim hâline gelen ‘Başımıza İcat Çıkarma’ sözünü tarihe karıştırdıklarını söyleyerek, “Yetenekleri ortaya çıkarmak için ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerimize yönelik ‘Başımıza İcat Çıkar’ yarışması düzenledik. Bugün gördük ki çocuklarımız ve gençlerimize imkân verildiği ve güvenildiğinde müthiş icatlar ortaya çıkabiliyor. Gurur duyduğumuz çocuklarımızı ve gençlerimizi, yenilikçi fikirleri ve icatları nedeniyle tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu. TOPLAM 499 PROJE KATILDI 12 Aralık 2016 - 6 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen ve toplam 499 projenin katıldığı yarışmada jüri üyeleri tarafından değerlendirilen projelerden 36 tanesi finale kaldı. Finale kalan projelerin yer alacağı sergi, 10-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde ziyarete açık kalacak.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitede öğrenim gören yetenekli öğrencilere yönelik düzenlenen “Başımıza İcat Çıkar” yarışmasında dereceye girenler, 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü düzenlenecek sergi ve ödül töreniyle açıklanacak.

Sergi hazırlıklarının devam ettiği Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisini gezerek öğrencilerle sohbet eden Başkan Enver Yılmaz, “Stantları gezdiğimizde gördük ki, çocuklarımız ve gençlerimize imkân verildiğinde ve güvenildiğinde müthiş icatlar ortaya çıkabiliyor” dedi.

ÖDÜL TÖRENİ ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 14.00’TE

Yetenekli öğrencileri bilimsel araştırmalara yönlendirip, onların yenilikçi projeler üretmesini sağlamak ve geleceğin bilim insanları olarak yetişmesine katkı sunmak amacıylal düzenlenen “Başımıza İcat Çıkar” adlı yarışmanın sergi hazırlıkları sürüyor. Bu yıl ilk kez organize edilen yarışmanın sergi ve ödül töreni, 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 14.00’te sanat galerisinde gerçekleşecek.

ONLARLA GURUR DUYUYORUZ

Başkan Yılmaz, yarışmaya katılan ve ön elemeyi geçen projelerin yer aldığı stantları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Birbirinden ilginç projelerin yer aldığı stantlardaki projeleri inceleyen ve öğrencilerle sohbet eden Başkan Enver Yılmaz, “Başımıza yine icat çıkardılar” dedi. Başkan Yılmaz, ailelerin çocuklarına söylediği ve günümüzde anonim hâline gelen ‘Başımıza İcat Çıkarma’ sözünü tarihe karıştırdıklarını söyleyerek, “Yetenekleri ortaya çıkarmak için ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerimize yönelik ‘Başımıza İcat Çıkar’ yarışması düzenledik. Bugün gördük ki çocuklarımız ve gençlerimize imkân verildiği ve güvenildiğinde müthiş icatlar ortaya çıkabiliyor. Gurur duyduğumuz çocuklarımızı ve gençlerimizi, yenilikçi fikirleri ve icatları nedeniyle tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

TOPLAM 499 PROJE KATILDI

12 Aralık 2016 - 6 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen ve toplam 499 projenin katıldığı yarışmada jüri üyeleri tarafından değerlendirilen projelerden 36 tanesi finale kaldı. Finale kalan projelerin yer alacağı sergi, 10-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde ziyarete açık kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.