AYYAR HAMZA'YA COŞKULU GALA

Sanat 26.10.2016 - 14:19, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2225+ kez okundu.
 

AYYAR HAMZA'YA COŞKULU GALA

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT), sezonun yeni oyunu “Ayyar Hamza”nın galasını gerçekleştirdi. Ali Bey’in yazdığı ve Ufuk Ersoy’un yönettiği oyun, salonu dolduran Ordulu sanatseverler tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.

Ordulu sanatseverler tarafından ilgiyle izlenen “Ayyar Hamza” adlı oyunun galasına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.  Oyunda Muhterem Efendi ve Zuhuri Efendi’nin zenginliklerine zenginlik katmak amacıyla, oğullarını kendi istedikleri kızlarla evlendirmeye çalışmaları ve oğulları Sena Bey ve Nimet Bey’in de kendi sevdikleri kızlarla evlenmek için babalarına oynadıkları türlü oyunlar eğlenceli bir dille anlatılıyor. Oyun sonunda OBBKT Genel Sanat Yönetmeni ve Ayyar Hamza oyunu ekibine teşekkür ederek çiçek takdim eden Başkan Enver Yılmaz; “Bu güzel oyunu sergileyen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hakikaten alın terlerini akıtarak üst düzey bir performans sergilediler. Kendilerine yeterli imkânlar sunulduğunda neler yapılabileceklerini gösterdiler. İlerleyen zamanlarda daha güzel oyunlar ortaya çıkaracaklarına inanıyorum. Bütün arkadaşlarımıza ve bu oyunu izlemeye gelen bütün tiyatroseverlere katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.’’ dedi. Başkan Yılmaz Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nun geliştirilmesi yönündeki çalışmaları hatırlatarak “Tiyatro binasını, yanındaki kilise binası ile birlikte yaklaşık 1 milyon liraya restore ederek Türkiye'nin sayılı tiyatrolarından bir tanesi haline getirdik. 1964 yılından itibaren perdelerini kapatmayan tiyatroyu siz sanatseverlerin destekleriyle daha üst noktalara taşıdık. Biz daha seçilmeden önce göreve geldiğimizde tiyatronun kapatılacağı yönünde spekülasyonlar vardı. İşte geldiğimiz nokta ortada. Büyükşehir Belediyesi olmadan önce tiyatronun yıllık 9 bin seyircisi vardı, şu anda yıllık 33 bin sayısına ulaştık. Tiyatro bu toplumun ortak değeri. Burada görev alan arkadaşlarımızın her biri Türkiye'nin önde gelen tiyatrolarında görev yapabilecek yetenekleri olan arkadaşlarımız. İnşallah bundan sonrada vereceğimiz desteklerle tiyatronun gelişimini devam ettireceğiz.” dedi. Tiyatroyu tüm ilçelere yaydıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Arkadaşlarımız salı ve cuma günü bu sahnede oyunlarını sergiledikleri gibi her hafta farklı bir ilçemize gitmek suretiyle de bütün hemşerilerimize tiyatro oyunlarını sergileme imkânına kavuştular. Oradaki vatandaşlarımız da tiyatro izleme imkanı buldular.” şeklinde konuştu.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT), sezonun yeni oyunu “Ayyar Hamza”nın galasını gerçekleştirdi. Ali Bey’in yazdığı ve Ufuk Ersoy’un yönettiği oyun, salonu dolduran Ordulu sanatseverler tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.

Ordulu sanatseverler tarafından ilgiyle izlenen “Ayyar Hamza” adlı oyunun galasına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 

Oyunda Muhterem Efendi ve Zuhuri Efendi’nin zenginliklerine zenginlik katmak amacıyla, oğullarını kendi istedikleri kızlarla evlendirmeye çalışmaları ve oğulları Sena Bey ve Nimet Bey’in de kendi sevdikleri kızlarla evlenmek için babalarına oynadıkları türlü oyunlar eğlenceli bir dille anlatılıyor.

Oyun sonunda OBBKT Genel Sanat Yönetmeni ve Ayyar Hamza oyunu ekibine teşekkür ederek çiçek takdim eden Başkan Enver Yılmaz; “Bu güzel oyunu sergileyen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hakikaten alın terlerini akıtarak üst düzey bir performans sergilediler. Kendilerine yeterli imkânlar sunulduğunda neler yapılabileceklerini gösterdiler. İlerleyen zamanlarda daha güzel oyunlar ortaya çıkaracaklarına inanıyorum. Bütün arkadaşlarımıza ve bu oyunu izlemeye gelen bütün tiyatroseverlere katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Başkan Yılmaz Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nun geliştirilmesi yönündeki çalışmaları hatırlatarak “Tiyatro binasını, yanındaki kilise binası ile birlikte yaklaşık 1 milyon liraya restore ederek Türkiye'nin sayılı tiyatrolarından bir tanesi haline getirdik. 1964 yılından itibaren perdelerini kapatmayan tiyatroyu siz sanatseverlerin destekleriyle daha üst noktalara taşıdık. Biz daha seçilmeden önce göreve geldiğimizde tiyatronun kapatılacağı yönünde spekülasyonlar vardı. İşte geldiğimiz nokta ortada. Büyükşehir Belediyesi olmadan önce tiyatronun yıllık 9 bin seyircisi vardı, şu anda yıllık 33 bin sayısına ulaştık. Tiyatro bu toplumun ortak değeri. Burada görev alan arkadaşlarımızın her biri Türkiye'nin önde gelen tiyatrolarında görev yapabilecek yetenekleri olan arkadaşlarımız. İnşallah bundan sonrada vereceğimiz desteklerle tiyatronun gelişimini devam ettireceğiz.” dedi.

Tiyatroyu tüm ilçelere yaydıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Arkadaşlarımız salı ve cuma günü bu sahnede oyunlarını sergiledikleri gibi her hafta farklı bir ilçemize gitmek suretiyle de bütün hemşerilerimize tiyatro oyunlarını sergileme imkânına kavuştular. Oradaki vatandaşlarımız da tiyatro izleme imkanı buldular.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.