ALTINORDU’NUN PRESTİJ PROJESİ “MOSTAR KÖPRÜSܔ HAYATA GEÇİYOR

Kültür 31.05.2015 - 16:23, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3639+ kez okundu.
 

ALTINORDU’NUN PRESTİJ PROJESİ “MOSTAR KÖPRÜSܔ HAYATA GEÇİYOR

Altınordu Belediyesi prestij projelerinden birisini daha hayata geçiriyor. Civil Irmağı’nın denize döküldüğü alanda her iki yakayı birbirine bağlayacak olan ve adını Bosna Hersek’teki Osmanlı yadigarı Mostar Köprüsü’nden alan 120 metre uzunluğundaki 5 ayaklı köprünün ihalesi gerçekleşti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Ordu ziyareti esnasında tam not verdiği “Mostar Köprüsü” projesinin ihalesini gerçekleştirdiklerini belirten Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Milletimize verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Başkan Tekintaş şunları söyledi; “30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi öncesinde hem proje kitapçığımızda yer alan, hem de yaptığımız tüm seçim çalışmalarında ifade ettiğimiz bir husus vardı; Civil Irmağı’mızın  denize açılan bölgesinin her iki yakasında,  yürüyüş yolu diye ifade ettiğimiz Mostar Köprüsü projesini hayata geçiriyoruz. Projemizin 22 Mayıs 2015 tarihi itibariyle ihalesi gerçekleşti. Dolayısıyla önümüzdeki 15 - 20 gün içerisinde ihale sonucu netleşip tamamladıktan sonra yer teslimi yapılacak ve projeyi üretmeye başlayacağız. Bizim derdimiz şu; Millete ne söz verdiysek onu yerine getirebilmek. Ayrıca söz vermediğimiz ama milletimizin talebi  olan hususları da dikkate alıyor, çalışmalarımıza buna göre şekillendiriyoruz. Mostar Köprüsü projesi bizim için gerçekten çok önemli bir projeydi. Projeyi ilk etapta 69 metre olarak planlamıştık. Yaptığımız fizibilite çalışmalarının ardından 120 metre uzunluğunda 5 ayaklı farklı bir köprüye dönüştürdük. Dolayısıyla Altınordu’nun Civil Irmağı’nda iki yakasını bir araya getiriyoruz.  Vatandaşlarımız trafik yoluna hiç uğramadan, Akyazı plaj mevkiinden Tayfun Gürsoy Parkına rahat bir şekilde geçmiş olacak” diye ifade etti.                              BAŞKAN TEKİNTAŞ; “SÖZ VERİYOR, YERİNE GETİRİYORUZ”   Bisiklet ile de geçilebilecek olan 120 metre uzunluğundaki köprüden, engelli ve yaşlıların da çok rahat istifade edebileceğini belirten Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş; “Biz, sadece konuşma ile bırakmıyoruz, söz veriyoruz ve yerine getiriyoruz” dedi. Başkan Tekintaş; “Bu proje bizim için son derece önemliydi. Ben, ihale sürecinde emek ve katkılarını esirgemeyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı’mıza, Büyükşehir Belediyemize, Altınordu Belediyemizin tüm çalışma ekibine ekibine teşekkür ediyorum. Biz sadece konuşma ile bırakmıyoruz, söz veriyoruz ve yerine getiriyoruz. Biz,  zamanı hizmetle birleştiren belediyeyiz. Çalışmalarımızı da bu hedef doğrultusunda yapıyoruz” şeklinde konuştu. 
Altınordu Belediyesi prestij projelerinden birisini daha hayata geçiriyor. Civil Irmağı’nın denize döküldüğü alanda her iki yakayı birbirine bağlayacak olan ve adını Bosna Hersek’teki Osmanlı yadigarı Mostar Köprüsü’nden alan 120 metre uzunluğundaki 5 ayaklı köprünün ihalesi gerçekleşti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Ordu ziyareti esnasında tam not verdiği “Mostar Köprüsü” projesinin ihalesini gerçekleştirdiklerini belirten Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Milletimize verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Başkan Tekintaş şunları söyledi;

“30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi öncesinde hem proje kitapçığımızda yer alan, hem de yaptığımız tüm seçim çalışmalarında ifade ettiğimiz bir husus vardı; Civil Irmağı’mızın  denize açılan bölgesinin her iki yakasında,  yürüyüş yolu diye ifade ettiğimiz Mostar Köprüsü projesini hayata geçiriyoruz. Projemizin 22 Mayıs 2015 tarihi itibariyle ihalesi gerçekleşti. Dolayısıyla önümüzdeki 15 - 20 gün içerisinde ihale sonucu netleşip tamamladıktan sonra yer teslimi yapılacak ve projeyi üretmeye başlayacağız. Bizim derdimiz şu; Millete ne söz verdiysek onu yerine getirebilmek. Ayrıca söz vermediğimiz ama milletimizin talebi  olan hususları da dikkate alıyor, çalışmalarımıza buna göre şekillendiriyoruz. Mostar Köprüsü projesi bizim için gerçekten çok önemli bir projeydi. Projeyi ilk etapta 69 metre olarak planlamıştık. Yaptığımız fizibilite çalışmalarının ardından 120 metre uzunluğunda 5 ayaklı farklı bir köprüye dönüştürdük. Dolayısıyla Altınordu’nun Civil Irmağı’nda iki yakasını bir araya getiriyoruz.  Vatandaşlarımız trafik yoluna hiç uğramadan, Akyazı plaj mevkiinden Tayfun Gürsoy Parkına rahat bir şekilde geçmiş olacak” diye ifade etti.

                            

BAŞKAN TEKİNTAŞ; “SÖZ VERİYOR, YERİNE GETİRİYORUZ”

 

Bisiklet ile de geçilebilecek olan 120 metre uzunluğundaki köprüden, engelli ve yaşlıların da çok rahat istifade edebileceğini belirten Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş; “Biz, sadece konuşma ile bırakmıyoruz, söz veriyoruz ve yerine getiriyoruz” dedi. Başkan Tekintaş; “Bu proje bizim için son derece önemliydi. Ben, ihale sürecinde emek ve katkılarını esirgemeyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı’mıza, Büyükşehir Belediyemize, Altınordu Belediyemizin tüm çalışma ekibine ekibine teşekkür ediyorum. Biz sadece konuşma ile bırakmıyoruz, söz veriyoruz ve yerine getiriyoruz. Biz,  zamanı hizmetle birleştiren belediyeyiz. Çalışmalarımızı da bu hedef doğrultusunda yapıyoruz” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.