ALTINORDU BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİNDE ÇEVREYİ KORUYAN YARIŞMA

Yaşam 31.10.2019 - 11:53, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2472+ kez okundu.
 

ALTINORDU BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİNDE ÇEVREYİ KORUYAN YARIŞMA

Altınordu Belediyesi, TÜBİSAD ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) iş birliğinde düzenlendiği ödüllü yarışmalarla öğrencilerin bilinçlenmesini ve atık piller ile elektronik eşyaların geri dönüşüme kazandırılmasını sağlıyor.

‘Önce İnsan’ parolası ile belediyecilik alanındaki çalışmalarını sürdüren Altınordu Belediyesi, ‘Çevreye Hürmet’ anlayışıyla da temizlik çalışmalarına devam ediyor. Temizlik alanında yapılan çalışmaların yanı sıra geri dönüşüme ve doğanın kirlenmesini önleyici çalışmalara da büyük önem veren Altınordu Belediyesi, bu kapsamda çeşitli kurum ve kuruluşların iş birliğinde okullarda yaptığı yarışmalarla öğrencilerin bu alanda bilinçlenmesini sağlıyor. ATIK PİLLER TOPLANACAK Bu doğrultuda Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) iş birliği yapan Altınordu Belediyesi Okullar Arası Atık Pil Toplama yarışması gerçekleştiriyor. Tüm okulların katılacağı ve en çok atık pil toplayan okulun birinci olacağı ve ilk beş okulun ödüllendirileceği yarışma 30 Nisan 2020 tarihinde sona eriyor. Yapılan yarışma ile atık pilleri kaynağında ayrı toplanması, geri dönüştürülmesi ve çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi, okullarda çevre bilincini aşılayarak geleceğin büyüklerini ufak yaşta bilinçlendirmek ve böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşma olgusu amaçlanıyor. ATIK ELEKTRONİK EŞYA TOPLAMA YARIŞMASI 2 MART’TA SONA ERİYOR Altınordu Belediyesi işbirliği çalışmalarıyla bir yarışmada atık elektronik eşyalara yönelik düzenliyor. TÜBİSAD Yetkilendirilmiş Kuruluşu (TYK) ve Altınordu Belediyesi tarafından 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında “Öğrenciler AEEE Topluyor!” adıyla düzenlenen yarışma ise 2 Mart 2020’de sona eriyor. Yarışmanın başvuruları www.tyk.org.tr adreslerinden yapılacak, 25 Kasım 2019-2 Mart 2020 tarihleri arasında en çok Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya toplayan okul birinci olacak, yarışmanın kriterlerini her sağlayan her okul ödül alacak.  
Altınordu Belediyesi, TÜBİSAD ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) iş birliğinde düzenlendiği ödüllü yarışmalarla öğrencilerin bilinçlenmesini ve atık piller ile elektronik eşyaların geri dönüşüme kazandırılmasını sağlıyor.

‘Önce İnsan’ parolası ile belediyecilik alanındaki çalışmalarını sürdüren Altınordu Belediyesi, ‘Çevreye Hürmet’ anlayışıyla da temizlik çalışmalarına devam ediyor. Temizlik alanında yapılan çalışmaların yanı sıra geri dönüşüme ve doğanın kirlenmesini önleyici çalışmalara da büyük önem veren Altınordu Belediyesi, bu kapsamda çeşitli kurum ve kuruluşların iş birliğinde okullarda yaptığı yarışmalarla öğrencilerin bu alanda bilinçlenmesini sağlıyor.

ATIK PİLLER TOPLANACAK

Bu doğrultuda Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) iş birliği yapan Altınordu Belediyesi Okullar Arası Atık Pil Toplama yarışması gerçekleştiriyor. Tüm okulların katılacağı ve en çok atık pil toplayan okulun birinci olacağı ve ilk beş okulun ödüllendirileceği yarışma 30 Nisan 2020 tarihinde sona eriyor.

Yapılan yarışma ile atık pilleri kaynağında ayrı toplanması, geri dönüştürülmesi ve çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi, okullarda çevre bilincini aşılayarak geleceğin büyüklerini ufak yaşta bilinçlendirmek ve böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşma olgusu amaçlanıyor.

ATIK ELEKTRONİK EŞYA TOPLAMA YARIŞMASI 2 MART’TA SONA ERİYOR

Altınordu Belediyesi işbirliği çalışmalarıyla bir yarışmada atık elektronik eşyalara yönelik düzenliyor. TÜBİSAD Yetkilendirilmiş Kuruluşu (TYK) ve Altınordu Belediyesi tarafından 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında “Öğrenciler AEEE Topluyor!” adıyla düzenlenen yarışma ise 2 Mart 2020’de sona eriyor.

Yarışmanın başvuruları www.tyk.org.tr adreslerinden yapılacak, 25 Kasım 2019-2 Mart 2020 tarihleri arasında en çok Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya toplayan okul birinci olacak, yarışmanın kriterlerini her sağlayan her okul ödül alacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.