ALEVİ DERNEĞİ’NDEN AŞURE ETKİNLİĞİ

Gündem 12.08.2022 - 09:06, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3064+ kez okundu.
 

ALEVİ DERNEĞİ’NDEN AŞURE ETKİNLİĞİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Alevi Kültür Dernekleri Ordu Şubesi tarafından Ordu Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde düzenlenen aşure programına katıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Alevi Kültür Dernekleri Ordu Şubesi tarafından Ordu Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde düzenlenen aşure programına katıldı. Cemevi'nde gerçekleştirilen ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, herkesin aşure gününü tebrik etti. BAŞKAN GÜLER: “ANADOLU BAMBAŞKA BİR DUYGULAR HAVUZU” Konuşmasında Anadolu’nun bir duygu havuzu olduğuna vurgu yapan Başkan Güler, “Aşure Günü’müzü kutluyorum, Allah bizi daha güzel günlere kavuştursun. Anadolu’muzun gerçekten bambaşka bir duygular havuzu olduğunu düşünüyorum. Anadolu bir arada ortak bir tadın ve bereketin oluştuğu, Hacı Bektaş-i Veli gibi Yunus Emre gibi erenlerin ve canların harman olduğu yerler. Allah böyle bir ülkede böyle bir vatan parçasında, Ordu’da Anadolu’nun bir parçası, buradaki bu muhabbeti görünce insan çok daha iyi anlıyor, hem geçmişi hem de geleceği. Benim sık kullandığım bir cümle var ‘Hayat ileriye doğru yaşanıyor, geriye doğru anlaşılıyor.’ İleriye doğru yaşarken geriye doğru baktığımız zaman çok önemli dersler alıyoruz. Benimde Alevi kardeşlerimizle çok güzel çalışmalarım ve dostluklarım oldu. Sizlerin samimiyeti bizleri bambaşka duygulara ulaştırıyor” dedi. “SEVGİYİ BÜYÜTELİM” Birlik ve beraberlik duygularının çok güçlü olduğunu dile getiren ve sevgiyi büyütmenin önemine dikkat çeken Başkan Güler, “Biz çok güçlü bir devletiz, Ordu’da çok güçlü. Biz çok güzel bir ilin mensuplarıyız, hemşehrileriyiz. Çok güzel bir birlikteliğimiz var. Onun için çok daha güzel gelecekler bizleri bekliyor. Biz gönlümüzü ve kalbimizi hep güzel şeylerle dolduralım, sevgiyi büyütelim. Bu günde çok güzel bir muhabbet ortamında canlarla birlikteyiz. Allah bizleri çok daha güzel günlerde buluştursun inşallah” diye konuştu. ŞUBE BAŞKANI ÖZDEMİR’DEN TEŞEKKÜR Alevi Kültür Dernekleri Ordu Şube Başkanı Yaşar Özdemir’de günün anlam ve önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirerek katılım gösteren herkese teşekkürlerini iletti. ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ Aşure günü etkinliği, dua edilmesi, aşure ikramları, deyişler, türküler ve semah ile sona erdi.    
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Alevi Kültür Dernekleri Ordu Şubesi tarafından Ordu Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde düzenlenen aşure programına katıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Alevi Kültür Dernekleri Ordu Şubesi tarafından Ordu Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde düzenlenen aşure programına katıldı.
Cemevi'nde gerçekleştirilen ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, herkesin aşure gününü tebrik etti.
BAŞKAN GÜLER: “ANADOLU BAMBAŞKA BİR DUYGULAR HAVUZU”
Konuşmasında Anadolu’nun bir duygu havuzu olduğuna vurgu yapan Başkan Güler, “Aşure Günü’müzü kutluyorum, Allah bizi daha güzel günlere kavuştursun. Anadolu’muzun gerçekten bambaşka bir duygular havuzu olduğunu düşünüyorum. Anadolu bir arada ortak bir tadın ve bereketin oluştuğu, Hacı Bektaş-i Veli gibi Yunus Emre gibi erenlerin ve canların harman olduğu yerler. Allah böyle bir ülkede böyle bir vatan parçasında, Ordu’da Anadolu’nun bir parçası, buradaki bu muhabbeti görünce insan çok daha iyi anlıyor, hem geçmişi hem de geleceği. Benim sık kullandığım bir cümle var ‘Hayat ileriye doğru yaşanıyor, geriye doğru anlaşılıyor.’ İleriye doğru yaşarken geriye doğru baktığımız zaman çok önemli dersler alıyoruz. Benimde Alevi kardeşlerimizle çok güzel çalışmalarım ve dostluklarım oldu. Sizlerin samimiyeti bizleri bambaşka duygulara ulaştırıyor” dedi.
“SEVGİYİ BÜYÜTELİM”
Birlik ve beraberlik duygularının çok güçlü olduğunu dile getiren ve sevgiyi büyütmenin önemine dikkat çeken Başkan Güler, “Biz çok güçlü bir devletiz, Ordu’da çok güçlü. Biz çok güzel bir ilin mensuplarıyız, hemşehrileriyiz. Çok güzel bir birlikteliğimiz var. Onun için çok daha güzel gelecekler bizleri bekliyor. Biz gönlümüzü ve kalbimizi hep güzel şeylerle dolduralım, sevgiyi büyütelim. Bu günde çok güzel bir muhabbet ortamında canlarla birlikteyiz. Allah bizleri çok daha güzel günlerde buluştursun inşallah” diye konuştu.
ŞUBE BAŞKANI ÖZDEMİR’DEN TEŞEKKÜR
Alevi Kültür Dernekleri Ordu Şube Başkanı Yaşar Özdemir’de günün anlam ve önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirerek katılım gösteren herkese teşekkürlerini iletti.
ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ
Aşure günü etkinliği, dua edilmesi, aşure ikramları, deyişler, türküler ve semah ile sona erdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.