AKILLI MERCEKLERİYLE GÖZLÜKSÜZ GÖRMEK MÜMKÜN

Sağlık 29.06.2022 - 17:35, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3173+ kez okundu.
 

AKILLI MERCEKLERİYLE GÖZLÜKSÜZ GÖRMEK MÜMKÜN

Medical Park Ordu Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nükhet Zaim, akıllı mercek tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Yakın, orta ve uzak mesafeler için kesintisiz ve net bir görüş sağlayan akıllı mercek tedavisinin gözlük kullanımı gerektirmediği için yaşam konforunu olumlu yönde artırdığını belirten Medical Park Ordu Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nükhet Zaim, “Akıllı mercekler çoğunlukla 40 yaş üzeri katarakt hastalarının tedavilerinde kullanılan, hastanın uzağı, yakını ve orta mesafeleri net bir şekilde görebilmesini sağlayan, gözlük kullanmayı gerektirmeyen mercek türüdür. Bu kişiler gözlüksüz kitap okuyabilir ve uzaktaki yazıları rahatlıkla görebilirler” dedi. Medical Park Ordu Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nükhet Zaim, akıllı mercek tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu. NET BİR GÖRÜŞ SAĞLAR Son yıllarda göz içine yerleştirilen mercek teknolojisinin hızla gelişim gösterdiğini söyleyen Op. Dr. Nükhet Zaim; Günümüzde göz ameliyatlarının başarılı olması ve hasta beklentisini karşılaması için artık akıllı mercek benzeri uygulamalar ön plana çıkmaktadır. Akıllı mercek ameliyatları özellikle katarakt ameliyatlarında ya da gözlük kullanmak istemeyen hastalarda uygulanan bir ameliyat türüdür. Akıllı mercek ameliyatı 40 yaş üzeri kataraktı olan ya da artık uzak-yakın mesafe için gözlük kullanmak istemeyen, göz muayenelerinde herhangi bir patoloji saptanmayan her hastada uygulanabilmektedir. Akıllı Mercekler sayesinde yakın, orta ve uzak mesafeyi gözlüksüz görmek mümkündür. Cerrahi ekip iyiyse ve cerrah tecrübeliyse başarı sonuçları %90 üzerindedir. Akıllı mercek ameliyatı sonrası 1 hafta gözün enfekte olmaması için dikkat etmek gerekir. Hastalar kısa sürede gündelik hayatlarına dönebilirler ve ilave dikkat etmesi gereken bir durum yoktur.” diye konuştu. UZMAN HEKİME DANIŞILMALI Op. Dr. Nükhet Zaim, “Gözlük kullanmaktan sıkıldığını, sık sık gözlüğünü kaybetmekten şikâyetçi olduğunu ifade eden ya da gözlük kullanmasının yaptığı iş açısından zorlayıcı olduğunu düşünen kişiler uzman göz hekimlerine danışarak akıllı mercek kullanımına uygun olup olmadıklarını öğrenebilir ve gözlüklerinden kurtulma imkânı bulabilirler” diyerek sözlerini sonlandırdı.  
Medical Park Ordu Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nükhet Zaim, akıllı mercek tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Yakın, orta ve uzak mesafeler için kesintisiz ve net bir görüş sağlayan akıllı mercek tedavisinin gözlük kullanımı gerektirmediği için yaşam konforunu olumlu yönde artırdığını belirten Medical Park Ordu Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nükhet Zaim, “Akıllı mercekler çoğunlukla 40 yaş üzeri katarakt hastalarının tedavilerinde kullanılan, hastanın uzağı, yakını ve orta mesafeleri net bir şekilde görebilmesini sağlayan, gözlük kullanmayı gerektirmeyen mercek türüdür. Bu kişiler gözlüksüz kitap okuyabilir ve uzaktaki yazıları rahatlıkla görebilirler” dedi.
Medical Park Ordu Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nükhet Zaim, akıllı mercek tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu.
NET BİR GÖRÜŞ SAĞLAR
Son yıllarda göz içine yerleştirilen mercek teknolojisinin hızla gelişim gösterdiğini söyleyen Op. Dr. Nükhet Zaim; Günümüzde göz ameliyatlarının başarılı olması ve hasta beklentisini karşılaması için artık akıllı mercek benzeri uygulamalar ön plana çıkmaktadır. Akıllı mercek ameliyatları özellikle katarakt ameliyatlarında ya da gözlük kullanmak istemeyen hastalarda uygulanan bir ameliyat türüdür. Akıllı mercek ameliyatı 40 yaş üzeri kataraktı olan ya da artık uzak-yakın mesafe için gözlük kullanmak istemeyen, göz muayenelerinde herhangi bir patoloji saptanmayan her hastada uygulanabilmektedir. Akıllı Mercekler sayesinde yakın, orta ve uzak mesafeyi gözlüksüz görmek mümkündür. Cerrahi ekip iyiyse ve cerrah tecrübeliyse başarı sonuçları %90 üzerindedir. Akıllı mercek ameliyatı sonrası 1 hafta gözün enfekte olmaması için dikkat etmek gerekir. Hastalar kısa sürede gündelik hayatlarına dönebilirler ve ilave dikkat etmesi gereken bir durum yoktur.” diye konuştu.
UZMAN HEKİME DANIŞILMALI
Op. Dr. Nükhet Zaim, “Gözlük kullanmaktan sıkıldığını, sık sık gözlüğünü kaybetmekten şikâyetçi olduğunu ifade eden ya da gözlük kullanmasının yaptığı iş açısından zorlayıcı olduğunu düşünen kişiler uzman göz hekimlerine danışarak akıllı mercek kullanımına uygun olup olmadıklarını öğrenebilir ve gözlüklerinden kurtulma imkânı bulabilirler” diyerek sözlerini sonlandırdı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.