AHIR YAPANA % 50 HİBE

Gündem 04.07.2021 - 23:26, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4182+ kez okundu.
 

AHIR YAPANA % 50 HİBE

Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe ödemesi yapılmasına ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe ödemesi yapılmasına ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  21/05/2021 tarihli ve 31487 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanmış olan 20/05/2021 tarihli ve 3999 sayılı "Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesine" İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı ve 25/06/2021 tarihli ve 31522 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Uygulama Esasları Tebliği'ne (Tebliğ No: 2021/21) ve Bakanlığımızın yayımlamış olduğu Proje Uygulama Rehberine göre yeni ahır-ağıl yapımı, kapasite artırımı (rehabilitasyonu), çadır alımı ve makine, alet ekipman alımına % 50 hibe desteği uygulanacak. Ahır-ağıl yapımı, kapasite artırımı, çadır alımı ve makine, alet ekipman alımına %  50  hibe  desteği  projesinden  yararlanmak  isteyen  yetiştiricilerimizin  İl Müdürlüğü   1 - 30  Temmuz  2021  tarihleri  arasında  başvuru  yapmaları gerekmektedir. Hibe desteği  için Karar'ın yayımlandığı tarihte (21 Mayıs 2021) işletmesi, Bakanlık kayıt sistemlerinde kayıtlı olan ve en az 1 yıldır işletmesi aktif olan yetiştiricilerimiz, büyükbaş için en az 10 en fazla 50 baş anaç kapasiteli yeni ahır, küçükbaş için en az 100 baş ve en fazla 300 baş anaç kapasiteli yeni ağıl yapımı ve kapasite artırımı / rehabilitasyonu, hayvan barınağı amaçlı çadır alımı ile makine alet ve ekipman alımı yatırımlarında, başvuruda bulunabileceklerdir.  Hibe desteklemesine konu makine alet ve ekipman olarak; yem hazırlama makineleri, gübre sıyırıcı sistemleri, seyyar süt sağım makineleri, süt soğutma tankları, hayvan kaşıma ünitesi ve otomatik suluk sistemlerine hibe verilmektedir. Yatırımı onaylanan yetiştiricilerimiz bütün yatırım konularına ait projeleri en geç 30 Kasım 2021 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir. Hibe desteği başvurusu için; 1.İşletme tescil belgesi, 2. İşletmedeki hayvan varlığı listesi, 3. Nüfus cüzdanı fotokopisi, 4. Çadır başvurusunda göçer hayvancılık yapıldığına dair belge, 5. Onaylı tapu kayıt örneği, 6. Adli sicil kaydı, 7. Döner sermaye ücreti (110 TL) makbuzu, yetiştiricilerimizden istenen belgeler.  
Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe ödemesi yapılmasına ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe ödemesi yapılmasına ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 21/05/2021 tarihli ve 31487 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanmış olan 20/05/2021 tarihli ve 3999 sayılı "Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesine" İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı ve 25/06/2021 tarihli ve 31522 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Uygulama Esasları Tebliği'ne (Tebliğ No: 2021/21) ve Bakanlığımızın yayımlamış olduğu Proje Uygulama Rehberine göre yeni ahır-ağıl yapımı, kapasite artırımı (rehabilitasyonu), çadır alımı ve makine, alet ekipman alımına % 50 hibe desteği uygulanacak.
Ahır-ağıl yapımı, kapasite artırımı, çadır alımı ve makine, alet ekipman alımına %  50  hibe  desteği  projesinden  yararlanmak  isteyen  yetiştiricilerimizin  İl Müdürlüğü   1 - 30  Temmuz  2021  tarihleri  arasında  başvuru  yapmaları gerekmektedir. Hibe desteği  için Karar'ın yayımlandığı tarihte (21 Mayıs 2021) işletmesi, Bakanlık kayıt sistemlerinde kayıtlı olan ve en az 1 yıldır işletmesi aktif olan yetiştiricilerimiz, büyükbaş için en az 10 en fazla 50 baş anaç kapasiteli yeni ahır, küçükbaş için en az 100 baş ve en fazla 300 baş anaç kapasiteli yeni ağıl yapımı ve kapasite artırımı / rehabilitasyonu, hayvan barınağı amaçlı çadır alımı ile makine alet ve ekipman alımı yatırımlarında, başvuruda bulunabileceklerdir. 
Hibe desteklemesine konu makine alet ve ekipman olarak; yem hazırlama makineleri, gübre sıyırıcı sistemleri, seyyar süt sağım makineleri, süt soğutma tankları, hayvan kaşıma ünitesi ve otomatik suluk sistemlerine hibe verilmektedir.
Yatırımı onaylanan yetiştiricilerimiz bütün yatırım konularına ait projeleri en geç 30 Kasım 2021 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir. Hibe desteği başvurusu için; 1.İşletme tescil belgesi, 2. İşletmedeki hayvan varlığı listesi, 3. Nüfus cüzdanı fotokopisi, 4. Çadır başvurusunda göçer hayvancılık yapıldığına dair belge, 5. Onaylı tapu kayıt örneği, 6. Adli sicil kaydı, 7. Döner sermaye ücreti (110 TL) makbuzu, yetiştiricilerimizden istenen belgeler.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.