ADIGÜZEL'DEN ULUBEY'DEKİ ALTIN MADENİNE KARŞI ÖNERGE

Gündem 17.05.2022 - 11:54, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3947+ kez okundu.
 

ADIGÜZEL'DEN ULUBEY'DEKİ ALTIN MADENİNE KARŞI ÖNERGE

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ulubey’deki altın madeni sahasına tepki gösterdi

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ulubey’deki altın madeni sahasına tepki gösterdi. Ordu’nun %70’inin maden sahalarına açıldığını hatırlatan Adıgüzel, Ulubey’deki sahanın başta Akoluk, Elmaçukuru, Ohtamış, Şekeroluk, Refahiye, Şıhlar, Oyumgürgen ve Şahinkaya olmak üzere pek çok yerleşim yerini etkilediğini belirtti. Ordu’da bulunan diğer maden sahalarının bugüne kadar doğa, insan, ekonomi ve sosyal çevreye verdiği tahribatlardan ötürü Orduluların yeni altın madenleri istemediğini hatırlatan Adıgüzel Ulubey’deki saha için bakanlığa şu soruları sordu: ·        Söz konusu maden sahası, arama ruhsatı, işletme ruhsatı, işletme izinli ruhsat veya ihale safhasındaki ruhsatlandırmalardan hangi aşamadadır? ·        Söz konusu sahanın ÇED’i var mıdır? ·        Maden sahasını alan firma hangisidir? ·        Firmanın devletle yapılan sözleşme detayları nelerdir? ·        Söz konusu alanda yürütülecek madencilik faaliyetlerinin salacağı zehirli maddelerin, içme sularına ve yoğun yerleşim alanlarına hem de Melet ana nehrine karışmasına karşı bir önlem var mıdır? ·        Ulubey ilçemizde başka sahalara dair tasarruflar var mıdır? Varsa kaç tanedir ve bu sahalar maden sahası, arama ruhsatı, işletme ruhsatı, işletme izinli ruhsat veya ihale safhasındaki ruhsatlandırmalardan hangi aşamalardadır?       ...
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ulubey’deki altın madeni sahasına tepki gösterdi
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ulubey’deki altın madeni sahasına tepki gösterdi. Ordu’nun %70’inin maden sahalarına açıldığını hatırlatan Adıgüzel, Ulubey’deki sahanın başta Akoluk, Elmaçukuru, Ohtamış, Şekeroluk, Refahiye, Şıhlar, Oyumgürgen ve Şahinkaya olmak üzere pek çok yerleşim yerini etkilediğini belirtti. Ordu’da bulunan diğer maden sahalarının bugüne kadar doğa, insan, ekonomi ve sosyal çevreye verdiği tahribatlardan ötürü Orduluların yeni altın madenleri istemediğini hatırlatan Adıgüzel Ulubey’deki saha için bakanlığa şu soruları sordu:
·        Söz konusu maden sahası, arama ruhsatı, işletme ruhsatı, işletme izinli ruhsat veya ihale safhasındaki ruhsatlandırmalardan hangi aşamadadır?
·        Söz konusu sahanın ÇED’i var mıdır?
·        Maden sahasını alan firma hangisidir?
·        Firmanın devletle yapılan sözleşme detayları nelerdir?
·        Söz konusu alanda yürütülecek madencilik faaliyetlerinin salacağı zehirli maddelerin, içme sularına ve yoğun yerleşim alanlarına hem de Melet ana nehrine karışmasına karşı bir önlem var mıdır?
·        Ulubey ilçemizde başka sahalara dair tasarruflar var mıdır? Varsa kaç tanedir ve bu sahalar maden sahası, arama ruhsatı, işletme ruhsatı, işletme izinli ruhsat veya ihale safhasındaki ruhsatlandırmalardan hangi aşamalardadır?
 
 
 
...
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.