ADIGÜZEL'DEN TMO'YA TEPKİ

Siyaset 19.08.2021 - 22:59, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3117+ kez okundu.
 

ADIGÜZEL'DEN TMO'YA TEPKİ

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel TMO’nun açıkladığı fındık alım kurallarına tepki gösterdi.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel TMO’nun açıkladığı fındık alım kurallarına tepki gösterdi. “Onlara tefecilerin yanağı yerine fındıkçının alın terini öptürmesini de biliriz” diyen Adıgüzel’in açıklamaları şu şekilde: “Erdoğan parayı fındıkçıya değil Somali’ye 30 milyon dolar hibe olarak  verdi. Somali'ye yandaş Albayrak grubunun işleri karşılığında verdi. Bu para TMO'nun fındık alımında kullanılsa idi fındığa kilo başına 3,5 lira daha fazla para verilecek, fındığın kilosu 31 lira olacaktı. Üreticinin ton başına 3500 lirası Somali’ye daha doğrusu yandaş Albayrak'a gitti. Üstelik ihracat yoluyla da ülke milyarlarca lira daha fazla kazanacaktı. Hem millet hem devlet kaybetti. Kim kazandı? Erdoğan’ın rant çetesi ile yabancı kartel kazandı. Siz şimdi bu Erdoğan'ın kimin adamı olup kime hizmet ettiğini hala anlamadınız mı? TMO fındık alım tarihi ve kurallarını açıkladı. • Rutubet oranı %6'ya kadar, • Buruşuk iç fındık oranı %10 ve altı, • Çürük ve bozuk iç fındık oranı %3 ve altı, Tüccar bu oranların üstünde alıyor, sen neden almıyorsun? Üstelik 18 noktada alacakmış tüm Karadeniz’de.  Neden daha fazla değil? Üretici arabanın sırtında fındık ile coğrafyada ilçe ilçe dolaşsın, bunların peşinde koşsun, sonrada bunlara fındık beğenirsin diye. Yani fındıkçıya eziyet bitmedi, devam ediyor. Ama biz de takip etmeye devam ediyoruz.  TMO'yu milletin vekili olarak uyarıyorum. Derhal alım noktalarını arttırın. Yetmiyorsa Fiskobirlik ile işbirliği yapın. Fındık üretilen her ilçeye alım noktası oluşturun. Alım kriterlerini de tüccar ile aynı nem, büzük ve bozuk oranlarına çıkarın. Eğer bir vatandaşı bile üzer de geri çevirirseniz külahları değişiriz. TMO genel müdürünün Trabzon’da fındık çetesi ile verdiği resmi önüne koyup tefecilerin yanağı yerine fındıkçının alın terini öptürmesini de biliriz. Bu ülke de üretici de satılık değil. Herkes ayağını denk alsın..” HABER MERKEZİ  
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel TMO’nun açıkladığı fındık alım kurallarına tepki gösterdi.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel TMO’nun açıkladığı fındık alım kurallarına tepki gösterdi. “Onlara tefecilerin yanağı yerine fındıkçının alın terini öptürmesini de biliriz” diyen Adıgüzel’in açıklamaları şu şekilde:
“Erdoğan parayı fındıkçıya değil Somali’ye 30 milyon dolar hibe olarak  verdi. Somali'ye yandaş Albayrak grubunun işleri karşılığında verdi. Bu para TMO'nun fındık alımında kullanılsa idi fındığa kilo başına 3,5 lira daha fazla para verilecek, fındığın kilosu 31 lira olacaktı. Üreticinin ton başına 3500 lirası Somali’ye daha doğrusu yandaş Albayrak'a gitti. Üstelik ihracat yoluyla da ülke milyarlarca lira daha fazla kazanacaktı. Hem millet hem devlet kaybetti. Kim kazandı? Erdoğan’ın rant çetesi ile yabancı kartel kazandı. Siz şimdi bu Erdoğan'ın kimin adamı olup kime hizmet ettiğini hala anlamadınız mı?
TMO fındık alım tarihi ve kurallarını açıkladı.
• Rutubet oranı %6'ya kadar,
• Buruşuk iç fındık oranı %10 ve altı,
• Çürük ve bozuk iç fındık oranı %3 ve altı,
Tüccar bu oranların üstünde alıyor, sen neden almıyorsun?
Üstelik 18 noktada alacakmış tüm Karadeniz’de.  Neden daha fazla değil? Üretici arabanın sırtında fındık ile coğrafyada ilçe ilçe dolaşsın, bunların peşinde koşsun, sonrada bunlara fındık beğenirsin diye.
Yani fındıkçıya eziyet bitmedi, devam ediyor.
Ama biz de takip etmeye devam ediyoruz. 
TMO'yu milletin vekili olarak uyarıyorum. Derhal alım noktalarını arttırın. Yetmiyorsa Fiskobirlik ile işbirliği yapın. Fındık üretilen her ilçeye alım noktası oluşturun. Alım kriterlerini de tüccar ile aynı nem, büzük ve bozuk oranlarına çıkarın. Eğer bir vatandaşı bile üzer de geri çevirirseniz külahları değişiriz. TMO genel müdürünün Trabzon’da fındık çetesi ile verdiği resmi önüne koyup tefecilerin yanağı yerine fındıkçının alın terini öptürmesini de biliriz. Bu ülke de üretici de satılık değil. Herkes ayağını denk alsın..”
HABER MERKEZİ

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.