ADIGÜZEL, AYASOFYA VAİZİNE HADDİNİ BİLDİRDİ

Siyaset 03.06.2021 - 18:58, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3207+ kez okundu.
 

ADIGÜZEL, AYASOFYA VAİZİNE HADDİNİ BİLDİRDİ

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Atatürk’e hakaret eden Ayasofya vaizine ateş püskürdü.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Atatürk’e hakaret eden Ayasofya vaizine ateş püskürdü. Kurtuluş savaşındaki ders niteliğindeki bir olayı anlatan Adıgüzel, “Bunlar sanki Ayasofya’yı ibadete değil hakarete açmışlar” dedi. Adıgüzel’in açıklamaları: “Ayasofya ibadete açıldıktan beri bu merkezden arka arkaya hakaretler geliyor.  Önce Ali Erbaş, sonra bu.  Bu bağlamda sanki Ayasofya ibadete değil hakarete açıldı. Biz din adamlarına inanç önderlerine büyük saygı duyuyoruz. Kim gibi din adamlarına bir örnek vereyim. Kurtuluş Savaşı yılları.. Börekçizade Rıfat Efendi Ankara müftüsü. Zor yıllar. Hem ölüm kalım mücadelesi veriyoruz, hem kasa tam takır. Atatürk'ün özel kalem müdürü Mazhar Müfit'in kapısı çalınıyor. Gelen Börekçizade Rıfat Efendi. Buyur ediyor.  Bakıyor çekmecede iki tane kesme şeker kalmış. "Kahvenizi sade alırsınız değil mi" diyor. "Kahve içmem" diyor Rıfat Efendi. "Sigara da içmezsiniz değil mi? diyor. "Sigara da içmem" diyor. Aslında Rıfat Efendi hem kahve hem sigara içiyor. Ama durumu bildiği için böyle diyor. Kasada 48 kuruş kalmış. "Darda olduğunuzu duydum" diyor. Çıkarıp cebinden mendile sarılı, eşinin ve kendisinin kefen parası olarak ayırdığı 1000 lirayı Mazhar Müfit'e veriyor. Anadolu yokluk içinde, elde avuçta ne varsa, Kurtuluş Savaşı bu ruh, bu vücut ile kazanılıyor.  Bu ülke vatansever bir müftünün kefen parası ile kuruldu. İngiliz işbirlikçisi saray artıklarına yıktırmayacağız. O gün ortada olmayanların, kuyruğu kıstırıp soluğu yurtdışında alanların bugün hesabını güdenlere, bir de üstüne o günkü işbirlikçi vatan hainlerine methiye düzenlere, Vahdettin'e methiye düzenlere bu ülkeyi dar edeceğiz. Zannedilmesin ki bu ülke bunlardan ibaret. Bunlar bir avuç alçak. Asıl din alimleri Börekçizadeler, bu ülkeyi bizim gibi sevenler bugün de çoğunluktayız. Camilerde vaazlarda, Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, şehitleri gazileri, bu ülke için taş üstüne taş koymuş herkesi hayır dua ile yad eden Fatiha okuyan binlerce yurtsever din adamı var. 100 yıl önceki işbirlikçi saray artığı, mandacı alçakları şiddetle kınıyor, yurtsever din alimlerini de sevgiyle selamlıyorum.  
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Atatürk’e hakaret eden Ayasofya vaizine ateş püskürdü.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Atatürk’e hakaret eden Ayasofya vaizine ateş püskürdü. Kurtuluş savaşındaki ders niteliğindeki bir olayı anlatan Adıgüzel, “Bunlar sanki Ayasofya’yı ibadete değil hakarete açmışlar” dedi. Adıgüzel’in açıklamaları:

“Ayasofya ibadete açıldıktan beri bu merkezden arka arkaya hakaretler geliyor.  Önce Ali Erbaş, sonra bu.  Bu bağlamda sanki Ayasofya ibadete değil hakarete açıldı. Biz din adamlarına inanç önderlerine büyük saygı duyuyoruz. Kim gibi din adamlarına bir örnek vereyim. Kurtuluş Savaşı yılları.. Börekçizade Rıfat Efendi Ankara müftüsü. Zor yıllar. Hem ölüm kalım mücadelesi veriyoruz, hem kasa tam takır. Atatürk'ün özel kalem müdürü Mazhar Müfit'in kapısı çalınıyor. Gelen Börekçizade Rıfat Efendi. Buyur ediyor.  Bakıyor çekmecede iki tane kesme şeker kalmış. "Kahvenizi sade alırsınız değil mi" diyor. "Kahve içmem" diyor Rıfat Efendi.

"Sigara da içmezsiniz değil mi? diyor.

"Sigara da içmem" diyor.

Aslında Rıfat Efendi hem kahve hem sigara içiyor. Ama durumu bildiği için böyle diyor. Kasada 48 kuruş kalmış. "Darda olduğunuzu duydum" diyor. Çıkarıp cebinden mendile sarılı, eşinin ve kendisinin kefen parası olarak ayırdığı 1000 lirayı Mazhar Müfit'e veriyor. Anadolu yokluk içinde, elde avuçta ne varsa, Kurtuluş Savaşı bu ruh, bu vücut ile kazanılıyor.  Bu ülke vatansever bir müftünün kefen parası ile kuruldu. İngiliz işbirlikçisi saray artıklarına yıktırmayacağız. O gün ortada olmayanların, kuyruğu kıstırıp soluğu yurtdışında alanların bugün hesabını güdenlere, bir de üstüne o günkü işbirlikçi vatan hainlerine methiye düzenlere, Vahdettin'e methiye düzenlere bu ülkeyi dar edeceğiz. Zannedilmesin ki bu ülke bunlardan ibaret. Bunlar bir avuç alçak. Asıl din alimleri Börekçizadeler, bu ülkeyi bizim gibi sevenler bugün de çoğunluktayız. Camilerde vaazlarda, Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, şehitleri gazileri, bu ülke için taş üstüne taş koymuş herkesi hayır dua ile yad eden Fatiha okuyan binlerce yurtsever din adamı var. 100 yıl önceki işbirlikçi saray artığı, mandacı alçakları şiddetle kınıyor, yurtsever din alimlerini de sevgiyle selamlıyorum.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.