Büyükşehir Belediyesinden, Sanata ve Sanatçıya Destek…

Sanat 15.05.2014 - 14:15, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3714+ kez okundu.
 

Büyükşehir Belediyesinden, Sanata ve Sanatçıya Destek…

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) Eski Genel Sanat Yönetmeni Aydın Üstüntaş adına her yıl düzenlenen “Geleneksel Anadolu Tiyatrosu Oyun Yazma Yarışması Ödül Töreni”ne ve “Aydın Üstüntaş’ı 8. Anma Etkinliği”ne ev sahipliği yapacak.

Aydın Üstüntaş Geleneksel Anadolu Tiyatrosu Oyun Yazma Yarışması Sonuçlandı. OBKT Eski Genel Sanat Yönetmeni Aydın Üstüntaş’ın eşi Gülçin Üstüntaş’ın girişimleriyle bu yıl 8. si düzenlenen “Geleneksel Anadolu Tiyatrosu Oyun Yazma Yarışması”, 5 Mayıs 2014 tarihinde toplanan seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme ile sona erdi. Yazar-eleştirmen Prof.Dr.Sevda Şener, yazar-eleştirmen Gülşen Karakadıoğlu, yazar-eleştirmen Doç.Dr.Türel Ezici, eleştirmen Doç.Dr.Filiz Elmas, yazar-oyuncu-yönetmen Hülya Karakaş, yönetmen-oyuncu Murat Demirbaş, OBKT Genel Sanat Yönetmeni Ali Kemal Tandoğan’dan oluşan seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda, Harun Baran’ın yazdığı “Kadınlığın Sessiz Düeti” adlı oyun ödüle layık görüldü. Seçici kurul, Onur Bilen’in yazdığı “Yangınlar Denizi” ve Özlem Güven’in yazdığı “Yeter” adlı oyunları ise, övgüye değer buldu. Yarışmanın ödül töreni ve Aydın Üstüntaş’ı anma etkinliği, 17 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 19.00’da OBKT Salonu’nda yapılacak. Ordu Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde gerçekleştirilecek programda, Aydın Üstüntaş’ın yerel oyunlarından oluşan bir kolaj çalışma, meddah gösterisi yer alacak. “Sanata ve Sanatçıya Sahip Çıkıyoruz” Kültür ve sanat faaliyetlerini önemsediklerini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak kültür, sanat ve sportif faaliyetleri önemsiyoruz. İlimizin bu yöndeki potansiyeli yüksek. Köklü bir kültür ve sanat gelenekleri olan bir şehiriz. Ülkemizde adından söz ettiren çok sayıda sanatçımız mevcut. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak kültüre, sanata ve sanatçıya sahip çıkacağız. Kültürümüzü, sanatımızı daha da geliştirmek için çaba sarf edeceğiz. OBKT’ye önemli hizmetleri olan Aydın Üstüntaş anısına düzenlenen ‘Geleneksel Anadolu Tiyatrosu Oyun Yazma Yarışması’, tiyatronun gelişimi adına önemli bir etkinlik. Biz de bu etkinliği üstlenerek, sanata ve sanatçımıza sahip çıkıyoruz” dedi.  
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) Eski Genel Sanat Yönetmeni Aydın Üstüntaş adına her yıl düzenlenen “Geleneksel Anadolu Tiyatrosu Oyun Yazma Yarışması Ödül Töreni”ne ve “Aydın Üstüntaş’ı 8. Anma Etkinliği”ne ev sahipliği yapacak.

Aydın Üstüntaş Geleneksel Anadolu Tiyatrosu Oyun Yazma Yarışması Sonuçlandı.

OBKT Eski Genel Sanat Yönetmeni Aydın Üstüntaş’ın eşi Gülçin Üstüntaş’ın girişimleriyle bu yıl 8. si düzenlenen “Geleneksel Anadolu Tiyatrosu Oyun Yazma Yarışması”, 5 Mayıs 2014 tarihinde toplanan seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme ile sona erdi.

Yazar-eleştirmen Prof.Dr.Sevda Şener, yazar-eleştirmen Gülşen Karakadıoğlu, yazar-eleştirmen Doç.Dr.Türel Ezici, eleştirmen Doç.Dr.Filiz Elmas, yazar-oyuncu-yönetmen Hülya Karakaş, yönetmen-oyuncu Murat Demirbaş, OBKT Genel Sanat Yönetmeni Ali Kemal Tandoğan’dan oluşan seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda, Harun Baran’ın yazdığı “Kadınlığın Sessiz Düeti” adlı oyun ödüle layık görüldü. Seçici kurul, Onur Bilen’in yazdığı “Yangınlar Denizi” ve Özlem Güven’in yazdığı “Yeter” adlı oyunları ise, övgüye değer buldu.

Yarışmanın ödül töreni ve Aydın Üstüntaş’ı anma etkinliği, 17 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 19.00’da OBKT Salonu’nda yapılacak.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde gerçekleştirilecek programda, Aydın Üstüntaş’ın yerel oyunlarından oluşan bir kolaj çalışma, meddah gösterisi yer alacak.

“Sanata ve Sanatçıya Sahip Çıkıyoruz”

Kültür ve sanat faaliyetlerini önemsediklerini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak kültür, sanat ve sportif faaliyetleri önemsiyoruz. İlimizin bu yöndeki potansiyeli yüksek. Köklü bir kültür ve sanat gelenekleri olan bir şehiriz. Ülkemizde adından söz ettiren çok sayıda sanatçımız mevcut. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak kültüre, sanata ve sanatçıya sahip çıkacağız. Kültürümüzü, sanatımızı daha da geliştirmek için çaba sarf edeceğiz. OBKT’ye önemli hizmetleri olan Aydın Üstüntaş anısına düzenlenen ‘Geleneksel Anadolu Tiyatrosu Oyun Yazma Yarışması’, tiyatronun gelişimi adına önemli bir etkinlik. Biz de bu etkinliği üstlenerek, sanata ve sanatçımıza sahip çıkıyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.