85 YILLIK TARİHİ KONAK RESTORE EDİLECEK

Kültür 19.08.2015 - 20:57, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4007+ kez okundu.
 

85 YILLIK TARİHİ KONAK RESTORE EDİLECEK

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarihi miraslarımıza sahip çıkmaya devam ediyor. Çeşmelerden köprülere, camilerden mezarlıklara kadar birçok tarihi yapıda restorasyon ve düzenleme çalışmaları yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu kez de tarihi bir konağı restore ederek önemli bir hizmete imza atacak.

85 YILLIK TARİHİ KONAK RESTORE EDİLECEK…Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesi Selimiye Mahallesi Hamam Sokak’taki Köymen ailesine ait, 2013 yılında kamulaştırılan konağın restorasyon çalışmalarına başladı.Ordu Büyükşehir Belediyesi; 1930’lu yılların başlarında yapılan, bakımsızlıktan yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan ve bölgesel mimari özelliğe sahip tarihi binayı restore ederek, kültür varlıkları envanterine kazandıracak. Restorasyon için 39 bin 500 TL’lik harcama yapılacak.BAŞKAN YILMAZ; “GEÇMİŞİN TARİHİ İZLERİNİ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”Restorasyon kapsamında ilk olarak konağın projelerinin hazırlanacağını ve projelerin koruma kurulunun onayından sonra restorasyon işlemine geçileceğini belirten Başkan Enver Yılmaz; “Konaklar; geçmişe tanıklık ederek günümüze kadar gelen, birkaç kuşağın bir arada yaşadığı kültürün son örnekleridir. Geçmişin tarihi izlerini koruyarak, bu örnekleri gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Toplamda 350 m2’lik bir alan üzerinde, 100 m2 kapalı kullanım alanına sahip olan 3 katlı konak bakımsızlıktan yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya idi. Restorasyon çalışmalarında özgünlüğü korunarak onarılacak olan tarihi konak, restore edilerek Ordu’nun kültür ve turizmine kazandırılacak” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarihi miraslarımıza sahip çıkmaya devam ediyor. Çeşmelerden köprülere, camilerden mezarlıklara kadar birçok tarihi yapıda restorasyon ve düzenleme çalışmaları yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu kez de tarihi bir konağı restore ederek önemli bir hizmete imza atacak.

85 YILLIK TARİHİ KONAK RESTORE EDİLECEK…
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesi Selimiye Mahallesi Hamam Sokak’taki Köymen ailesine ait, 2013 yılında kamulaştırılan konağın restorasyon çalışmalarına başladı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi; 1930’lu yılların başlarında yapılan, bakımsızlıktan yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan ve bölgesel mimari özelliğe sahip tarihi binayı restore ederek, kültür varlıkları envanterine kazandıracak. Restorasyon için 39 bin 500 TL’lik harcama yapılacak.
BAŞKAN YILMAZ; “GEÇMİŞİN TARİHİ İZLERİNİ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”
Restorasyon kapsamında ilk olarak konağın projelerinin hazırlanacağını ve projelerin koruma kurulunun onayından sonra restorasyon işlemine geçileceğini belirten Başkan Enver Yılmaz; “Konaklar; geçmişe tanıklık ederek günümüze kadar gelen, birkaç kuşağın bir arada yaşadığı kültürün son örnekleridir. Geçmişin tarihi izlerini koruyarak, bu örnekleri gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Toplamda 350 m2’lik bir alan üzerinde, 100 m2 kapalı kullanım alanına sahip olan 3 katlı konak bakımsızlıktan yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya idi. Restorasyon çalışmalarında özgünlüğü korunarak onarılacak olan tarihi konak, restore edilerek Ordu’nun kültür ve turizmine kazandırılacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.