TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN OKULU KURSİYERLERİNİ BEKLİYOR

Başkan Aşkın Tören öncülüğünde 33 aydır her alanda kesintisiz bir mesai veren Altınordu Belediyesi şehrin alt ve üst yapısını baştan başa yenilerken en büyük sosyal yönlü sorunlardan biri olan işsizliğe çözüm üretmek üzere de istihdam alt yapısını oluşturacak çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Ordu işgücü piyasasının talep, beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve Altınordu’nun gelecek yıllarını planlayabilmek adına stratejiler geliştiren Altınordu Belediyesi, her yönüyle hizmete hazır hale getirdiği “Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi” ile hem tekstil sektörünün çok önemli bir açığını kapatacak hem de gençleri ve kadınları meslek sahibi yapacak.

Tekstil sektörü için yeni cazibe merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen şehirde hizmete hazır hale gelen “Altınordu Belediyesi Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi” tekstil sektörü için adeta bir okul işlevi görecek. Altınordu Kaymakamlığı'nın da paydaşlarından biri olduğu proje, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) iş birliği ve Altınordu Belediyesi eş finansmanı desteği ile hayata geçirildi.

KADIN VE GENÇ İSTİHDAMINA ÇOK ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK

Altınordu Belediyesi Karacaömer mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Belediyeye ait olan âtıl tesisi ekonomiye ve şehre kazandırarak tekstil sektörü için bir eğitim atölyesi haline getirdi.  “Bu şehirde mesleksiz kimse kalmayacak” anlayışının bir yansıması olarak hayata geçirilen “Altınordu Belediyesi Hazır Giyim Uygulama Merkezi” piyasada en çok aranan ve temininde güçlük çekilen meslek grubunun başında gelen nitelikli tekstil işçisi kategorisinde birinci sırada yer alan “Dikiş Makinesi Operatörü” yetiştirecek. Altınordu Belediyesi yetiştireceği kalifiye işgücü ile sektörel bazda şehri hem tekstil yatırımcıları için bir cazibe merkezine dönüştürecek hem de kadın ve genç istihdamına önemli bir katkı sağlayacak.

KURSLAR İÇİN START VERİLİYOR

Hazır giyim Uygulamaları merkezinde yetiştirilecek kursiyerlerin belirlenmesi sürecini proje paydaşlarından biri olan İŞKUR ile birlikte yürütülüyor. Kursiyerlerin belirlenmesinin ardından başlayacak “Dokuma Konfeksiyon Makineciliği” kurslarında 120 kursiyere eğitim verilecek. Üç dönem halinde 512 saat sürecek eğitimler sonucunda kursiyerler sertifikalarına kavuşacak.

PEYZAJ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ TAMAMEN TASARRUF İLE SAĞLANDI

Hazır Giyim Uygulamaları Merkezinde yapılan çevre düzenlemesi ve peyzaj, tamamen mevcut Belediye hizmet binasının önündeki kent mobilyaları ve malzemeleri kullanılarak Belediye personelince yapıldı. Böylece hem belediye hizmet binası önünden çıkan kent mobilyaları ve diğer malzemeler değerlendirildi hem de çevre düzenlemesi ve peyzaj için ayrıca bir harcama yapılmayarak elde edilen tasarruf ile mevcut ihtiyaçlar karşılandı.

BAŞKAN TÖREN “EN ÖNEMLİ SOSYAL SORUN OLAN İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM ÜRETME DERDİNDEYİZ”

Yaşanabilir, modern model ve marka bir şehir için “Vizyonu Dünya Kenti Altınordu” hedefini ortaya koyan Başkan Aşkın Tören, şehrin inşasının yanında toplumun refahı ve kalkınması adına da her alanda üretimi teşvik ediyor en önemli sosyal sorunlardan biri olan işsizliğe alternatif çözümler üretmek için gecesini gündüzüne katıyor.

Bir tekstil kenti olma yolunda ilerleyen şehirde sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü için altyapı oluşturduklarını ifade eden Başkan Tören, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Gerek Belediye başkanı olarak şahsım gerekse Belediye olarak kurumsal anlayışımız bu şehirde gençlerimizin işsizlik sorununa işgücü piyasasında karşılığı olan meslekleri öğreterek çözüm bulmak gayesindeyiz. Bu sebeple tekstil sektörü için hem yatırımcı temin etmeye hem üretim alanlarını altyapı ve üstyapısıyla oluşturmaya devam ediyoruz.  İstihdam odaklı yerel kalkınma modeli diyoruz. Bu model ile gençlerin bugün için işgücüne katılımlarını, işe ve işyerine uyumlarını sağlarken aynı zamanda geleceğe de hazırlamak ve neticede mesleksiz tek bir genç dahi bırakmamak üzerinedir. Bu anlayışımız doğrultusunda nitelikli işgücü açığını kapatmak için tüm aşamaları planladık. Aynı zamanda buna ait altyapıları da oluşturduk.

Yatırımlarımızla şehrimizi tarımda ticarette turizmde teknolojide ve diğer alanlarda olduğu gibi tekstil sektöründe de bir çekim merkezi yatırımcıların bir tercih noktası haline getirmek için çalışmaya devam ediyoruz.’’