ORDU ÇEVRE YOLUNA KAVUŞUYOR


2016 YILINDA HİZMETE AÇILMASI BEKLENİYOR

     Ankara’da Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşen Başkan Yılmaz, Altınordu ilçesinin transit geçişteki trafik yoğunluğunu kaldırmadığını belirterek, Ordu Çevre Yolu’nun artık acil bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü, Başkan Yılmaz’ın talebine olumlu karşılık verip, çalışmaların hızlandırılarak, 2016 yılında birinci etap kısmın hizmete açılacağını müjdeledi.

 ORDU ÇEVRE YOLU TRAFİĞE NEŞTER VURACAK

     Çevre Yolu’nun Ordu için çok büyük bir önem taşıdığını belirten Başkan Yılmaz, “Altınordu’da bu yıl, Karadeniz Sahil Yolu’ndan bir günde geçen araç sayısı tam 60 bin. Bu rakam geçtiğimiz yıllarda ise 20 bindi. Üç katı bir artış var. Artık trafik bu yükü kaldırmıyor. Ulaştırma Bakanımıza bu konuyu ilettik ve Ordu Çevre Yolu’nun bir an önce hizmete açılması gerektiğini belirttik. Bakanımız da, yüzde 20 ödenek artışıyla birlikte, Çevre Yolu’nun 2016 yılında Melet Irmağı’na kadar olan kısmın hizmete açılacağını müjdelediler. Ben bir kez daha Hükümetimize teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

HAVALİMANI’NIN YAKLAŞIK DÖRT KATI MALİYETİNDE

     Başkan Yılmaz, “Şehir trafiği çevre yolu açılmadığı müddetçe ne kadar tedbir alırsanız alın çözüme kavuşmayacaktır. Çevre yolunu, Başbakan Yardımcımız başta olmak üzere hükümetimizin desteği ile 2016’da Melet Irmağı kenarından açma planımız var. Şu ana kadar 600 milyon lira para harcandı. Kıyaslama yaparsak havalimanı 300 milyon liraya mal olurken, çevre yolu ise 1 milyar liraya mal olacak. Havalimanının yaklaşık dört katı olan bir çevre yoluna kavuşacağız inşallah. Çevre yolu ile birlikte trafikte yaşanan sorunu da çözmüş olacağız” dedi.

 23 KM’LİK YOLUN 9 KM’Sİ TÜNEL

     Akçaova Irmağı’ndan ayrılarak Boztepe’nin altından tünelle geçecek olan Ordu Çevre Yolu, Civil Irmağı’nı ve Sivas Yolu’nu viyadükle geçip, Ordu Üniversitesi’nin arka tarafından devam edip, Turnasuyu mevkiinde mevcut yolla birleşecek. 23 kilometre uzunluğundaki Ordu Çevre Yolu’nun projesi kapsamındaki altı tünelin uzunluğunun çift şerit toplamı ise 19 km. Projede 4 viyadük, 4 adet köprü, 12 adet alt geçit ve 6 adet kavşak bulunuyor.

YILLIK 26.5 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLANACAK

     Ordu şehir içinden geçen 20.1 kilometre uzunluğundaki 2x2 genişliğindeki mevcut yoldaki transit yoldaki mevcut trafiğin daha rahat akışına imkan verecek şekilde hazırlanan proje kapsamında, 19,1 kilometre uzunluğunda platform genişliği 26 metre olan 2x2 bölünmüş çevre yolu yapılması halinde seyahat süresinde 583 bin saat, akaryakıt tüketiminde 2,6 milyon litre, vergiler dâhil toplam yıllık tasarruf tutarının 26,5 milyon lira olacağı tahmin ediliyor.