3 ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA GÜNDEM OLDU

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2018 bütçesine dair Bütçe Komisyonu’nda yapılan görüşmelerde, Ordu 2. Organize Sanayi, Fatsa Organize Sanayi ve Ünye Organize Sanayilerini komisyonun gündemine getirerek Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den Ordu’daki OSB’ler için kredi ödeneğinin arttırılması talebinde bulundu.

Bütçe komisyonunda yapmış olduğu konuşmada; tüm çalışmalarını, bilim merkezi, teknoloji üssü ve ileri sanayi ülkesi bir Türkiye hedefiyle yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının herkesi gururlandıracak projelere imza attığına vurgu yapan Taşcı, ‘Yerli ve milli bir otomobil üretme yönündeki adımlar, nitelikli ve katma değerli sanayiye sahip olma gayretinin en bariz örneğidir. Ümit ediyorum bu hedefler her geçen gün daha da ileriye götürülecektir. Tüm bu çalışmalara imza atan sayın bakanımızı ve ekibini kutluyorum.’ dedi.

Konuşmasında Ordu’da yapılacak olan Ordu, Ünye ve Fatsa Organize Sanayileri ile ilgili değerlendirmelerde bulunun milletvekili Ergün Taşcı şunları söyledi: ‘Ordu ilinde 4 adet sicil almış OSB bulunmaktadır. Bugüne kadar toplamda 101 hektar büyüklüğündeki 2 adet OSB’nin altyapı inşaatı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kredi desteği sağlanarak sanayicilerin hizmetine sunulmuştur. Bu projeler için 56.549.374 TL devlet kredisi kullandırılmıştır.

Bakanlığımız ayrıca 90 hektar büyüklüğünde Ordu 2. Organize Sanayi, 94 hektar büyüklüğünde Genişletilmiş Fatsa Organize Sanayi ve 56 hektar büyüklüğünde Ünye Organize  Sanayi Bölgesi olmak üzere toplam 240 hektar büyüklüğündeki 3 yeni OSB projesini 2017 yatırım programına almıştır.

Devam eden bu projelerin tamamının kamulaştırma çalışmaları devam etmekte olup, daha önce kamuoyuna duyurduğumuz şekliyle, bu projeler için şu ana kadar kullandırılan kredi miktarı 13.053.687 TL olmuştur. 2020 yılında tamamlanması planlanan bu projeler sayesinde bölgemizde yaklaşık 6.000 kişiye istihdam imkanı sağlanacaktır.

Büyük oranda fındık üretimine dayalı bir ekonominin olduğu bölgemizde alternatif alanlar oluşturmak çok elzem bir durumdur. Ben bugüne kadar bölgemizde yapılan yatırımlardan dolayı sayın bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Fakat bir hususu da özellikle vurgulamak istiyorum. Bahse konu organize sanayi bölgeleri için kamulaştırma çalışmalarımızı bir an önce bitirmek istiyoruz. Bu bölgelerin kamulaştırılması için ayrılmış olan kredi miktarının az olduğu kanaatindeyim. Sayın Bakanımızdan özel bir istirhamım olacak, hem kaynak aktarımının hızlı bir şekilde yapılması, hem de kamulaştırma için belirlenen kredi kullanım miktarının arttırılması noktasında kendisinden özel ilgi bekliyoruz.’

Ordu’daki girişimci ve sanayicilerimizin bilhassa Ar-Ge çalışmalarıyla desteklenmesinin önemine de değinen Taşcı, ‘Bu konuda Ordu Üniversitesi, fakülte ve yüksekokullarıyla beraber bu alanda bir çok projeyi üstlenebilir. Sanayicilerimizin katma değeri yüksek, ihracata dönük nitelikli üretim yapabilmesi için Ar-Ge çalışmaları çok önemli bir yere sahiptir. Ekonomik hayat tüm yönleri ile desteklendiği takdirde gerçek başarı sağlanacaktır. Bunun için işe en baştan başlayarak çocuklarımızın ilkokuldan itibaren branşlaşmasını temin etmeli ve bu konuda yatkın olanları şimdiden bir sanayici, bir müteşebbis olarak yetiştirmeliyiz. Bu nedenle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın projeleri arasında yer alan Mesleki ve Teknik eğitim veren Teknik Kolejler başta bizim ilimizde olmak üzere bir an önce hayata geçirilmelidir.’ ifadelerini kullandı