ALTINORDU BELEDİYESİ EĞİTİM YUVASI OLDU
Altınordu Belediyesi, yeteneğini keşfetmek, becerilerini geliştirmek ve meslek edinmek isteyen vatandaşlar için düzenlediği kurslarla eğitim yuvasına dönüştü. Belediye bünyesinde açılan kurslara katılan kursiyerler hem öğreniyor hem de çeşitli el becerileri kazanarak yeteneklerini keşfediyorlar.
Altınordu Belediyesi, vatandaşların becerilerini geliştirebilmeleri için düzenlediği çeşitli kurslarla insanları, sanatın, dil öğrenmenin ve teknolojinin büyülü dünyasıyla buluşturuyor. Bu kapsamda belediye bünyesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüyle birlikte yürütülen kurs faaliyetleri içerisinde aşçılık, çikolata yapımı, amigurimi, kâğıt rölyef, Kuran-ı Kerim okuma, fotoğrafçılık, İngilizce A1 ve keman eğitimleri yer alıyor. Geniş bir yelpazede sunulan kurslar, her yaş grubundan vatandaşın yoğun ilgisini çekiyor. 7’den 70’e katılımın olduğu kurslarda kursiyerler hem eğlenceli vakit geçiriyor hem de yeni beceriler kazanıyor.
Altınordu Belediyesi, halkının ihtiyaçlarını ve ilgi alanlarını göz önünde bulundurarak sunduğu bu kurslarla, toplumsal gelişime de büyük katkı sağlıyor. Kurslara katılan vatandaşlar ise, yeni yetenekler kazanmanın ve kişisel gelişim sağlamanın mutluluğunu yaşıyor. Katılımcılar, kurslar sayesinde toplumsal hayata daha aktif bir şekilde katılarak, sosyal etkileşimlerini de artırıyor.
BAŞKAN TEPE: “YAŞAMA DOKUNMAK BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ”
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, belediye bünyesinde düzenlenen kurslar ile ilgili yaptığı açıklamada, her yaştan vatandaşların ve özellikle dezavantajlı gruplar noktasında eğitim faaliyetlerini her yıl çeşitlendirerek devam ettirdiklerini söyledi. Tepe, “Belediyeciliğin aslında insana, yaşama dokunan en önemli unsuru sosyal belediyeciliktir. Çünkü yol, köprü yapmak, çöp toplamak belediyenin en asli görevidir. Ancak burada düzenlediğimiz her kursta aileye, yaşama dokunmak bizim için çok kıymetli ve değerli. Eğitim faaliyetlerimizdeki temel derdimiz her bir hemşehrimizin beceri kapasitesinin artması, mesleki gelişim sağlaması bunun yanında sosyalleşerek ruh ve beden sağlığını korumasıdır. Bu anlayışla beraber kurslarımızı çeşitlendirerek sürdüreceğiz” dedi.
KURSİYER KAYACI: “EL BECERİSİ KAZANIYORUM”
Kâğıt rölyef kursuna katılan 56 yaşındaki Nuray Kayacı, boş zamanlarını kursa gelerek değerlendirdiğini kaydederek, “Bu kursa gelmesem evde akşama kadar oturacaktım. Hem vaktimi değerlendirmek için hem de bir şeyler öğrenmek için bu kursa geldim. Burada kağıt kesme tekniklerini öğreniyoruz. Daha sonra kestiğimiz kağıtları üst üste yapıştırarak panolar yapıyoruz. Bu kurs sayesinde el becerisi kazanıyorum. Hayalim evimi süslemekti. Burada kazandığım becerilerle hayalimi gerçekleştirebileceğim. Bu kursların devam etmesini isterim. Devam ederse seneye de kursa gelmeyi düşünüyorum. Eğer, daha ileri seviyeye gidebilirsem bu kurstan öğrendiklerimle kendime maddi kazanç da sağlayabilirim. Ben bu kursun düzenlenmesinde emeği geçen Altınordu Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.
KURSİYER DEMİR: “BİRÇOK YEMEK YAPARAK MUTFAK BİLGİMİZİ GENİŞLETİYORUZ”
Aşçılık kursuna katılan 55 yaşındaki emekli asker Murat Demir ise, “Bu kursa katılmadan önce yemek bilgim vardı ancak burada birçok şeyi yanlış bildiğimi öğrendim. Hocamızla birlikte bu yanlışlarımızı düzelttik. Burada birçok yemek yaparak mutfak bilgimizi genişletiyoruz. Ayrıca sosyalleşme imkanı da buluyoruz. Özellikle erkekler için söylüyorum; kahvehane köşelerinde vakit harcamak yerine, kendilerini geliştirmek için bu kurslara katılarak sosyalleşsinler. Hanımları için bir öğün yemek hazırlasınlar. Ben bu kursların çok değerli olduğunu ve devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bize burada bu kursu alma imkanını sağlayan başta Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Tepe’ye ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.