“ÇAMBAŞI HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞACAK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezinin cazibesini daha da artırmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm yatırım belgesi almak için başvuruda bulunulduğunu söyledi.

Başkan Güler, “Bu belge ile turizmde kullanılacak tesislerin geliştirilmesi ve kalitenin yükseltilmesi sağlanarak, Çambaşı hak ettiği değere kavuşacak” dedi.

Karadeniz Bölgesi’nin turizm cazibe merkezlerinden biri olan Çambaşı Yaylası’nın yatırım ve hizmet kalitesinin artırılarak turizmin kalitesinin geliştirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Son yıllarda yaylada gerçekleştirilen yatırımlarla birlikte bölgede iki adet günübirlik tesis, iki adet ticaret tesisi, sağlık tesisi ve idari bina, buz pisti, konuk evi ile telesiyej hatları yapılmıştı. Son olarak yatırım anlamında bir adım daha ileriye gidilerek Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından turizm yatırım belgesi başvurusunda bulunuldu.

“YAYLANIN ADI DÖRT MEVSİM ANILACAK”

Çambaşı adını tek bir mevsimle anılan bir yayla olmaktan çıkarılarak adı her mevsim anılan bir turizm merkezi haline getirileceğini belirten Başkan Güler, “Çambaşı, Ordu için bulunmaz bir nimet. Her mevsim kendine has güzellikleriyle dikkatleri çekmeyi başaran yaylamızı her geçen gün biraz daha ileri seviyelere taşıyarak hak ettiği değerlere kavuşturmaya çalışıyoruz. Geçmişte adı sadece yaz aylarında anılan Çambaşı Yaylası’nın adını artık dört mevsim anılmasını istiyoruz. Bunun için ne ihtiyaç varsa projelendirerek gerekli şartları hazır hale getireceğiz. Bölgeyi sadece yayla turizminde değil yazıyla kışıyla ileri seviyelere taşımaya çalışıyoruz” dedi.

TURİZMDE KULLANILACAK TESİSLER GELİŞTİRİLECEK

Turizm yatırım belgesinin kazanımları hakkında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm yatırım belgesi almak için başvuruda bulunuldu. Bu belge ile turizmde kullanılacak tesislerin geliştirilmesi ve kalitenin yükseltilmesi sağlanacak. Turizm yatırım belgesi ile enerji destekleri, taşınmaz malların turizm amaçlı kullanımı, turizm kredileri, orman fonuna katkının taksitlendirilmesi, su ücretlerinin bölgede uygulanan en düşük tarife üzerinden ödenmesi, haberleşme kolaylıkları, personel çalıştırılması, turizmi geliştirme fonu kolaylıkları, seyahat acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu ile sağlanan kolaylıkları ile işletme kredisi ve telekomünikasyon kolaylıklarından yararlanılabilecek” diye konuştu.

Turizm yatırım belgesini alabilmek için ağaç röleve planı, ağaçlandırma ve 3 yıllık bakım bedeli ile çeşitli evrakların hazırlanması amacıyla yaklaşık 80 bin TL harcandı.