BÜYÜKŞEHİRDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesinde yapımı planlanan okul arsasının 70 hak sahibiyle birebir görüşerek, toplam 2 milyon 157 bin lira kamulaştırma bedeli ödedi. Böylece TOBB tarafından inşa edilecek 32 derslikli Endüstri Meslek Lisesinin Ordu'ya kazandırılması için önemli bir aşamayı Başkan Enver Yılmaz’ın girişimi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi çözümlemiş oldu.
Bugün Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen törene, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Başkan Enver Yılmaz, Büyükşehir Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, OTSO Başkanı Servet Şahin, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve yetkililer katıldı.
Başkan Enver Yılmaz, protokol töreni öncesinde yaptığı konuşmada şunları söyledi;
YAKLAŞIK 2 MİLYON 157 BİN LİRA ÖDENDİ…
Bugün bizim için Ordu milli eğitim açısından önemli bir gün. Yaklaşık 3 yıldır Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Ordu'da yapmayı planladığı ve bu konuyla ilgili ayırmış olduğu ödenek ilimize gelmiş olmasına rağmen, arazi tahsisi sebebiyle bu aşamaya kadar gerçekleştiremediğimiz bir mevzuyu, sayın Valimizin, İl milli Eğitim Müdürümüzün ve Ticaret Sanayi Odamızla yapmış olduğumuz görüşmeler sonrası büyükşehir belediyemizin devreye girmesiyle çözümledik. Akçatepe Mahallesinde yaklaşık 21 bin 500 metrekareye yakın bir alanın kamulaştırma bedeli olan, yaklaşık 2 milyon 157 bin TL’lik miktarını, il milli eğitim müdürlüğüne aktarılmasıyla kronikleşen bir sorunun çözümünü sağlamış oluyoruz.
2 OKUL DAHA YAPILACAK…
Biz büyükşehir olarak, eğitim, öğretim ve hizmete yatırım yapıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bizim yapmış olduğumuz yatırımla, Büyükşehir’in vermiş olduğu bedelle kamulaştırıyor. Bunun nihayetinde de Türkiye Odalar ve Borsalar birliğimiz, İl Sanayi ve Ticaret Odamız vasıtasıyla buraya, yıllardır beklediğimiz bir meslek lisesini inşa etmiş olacak. Bütün resmi süreci tamamladık, gerekli bedeli imzalar atılır atılmaz, bankada ki ilgili hesaplara intikal ettireceğiz. Bizim ve sayın Valimizin karşılıklı imza atmasıyla birlikte, büyükşehir belediyesine bir isim hakkı doğacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden, bu isim hakkının kullanılması konusunda gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Bundan sonra da, sadece bununla sınırlı kalmayacağız. Yeni kurulan bir büyükşehiriz ama; eğitim, öğretim ve yurt olmak üzere yasanın bize vermiş olduğu bu alanlara yönelik sonuna kadar vermiş olduğumuz desteğimiz, milli eğitim müdürlüğümüze ve valiliğimize yapacağız. Özellikle 2015 yılının içinde bitirmeyi planladığımız, Ordu'daki bu yatırımla birlikte ilçelerimizde 2 tane daha okulumuz olacak. Bunlara yönelik bilgileri ilerleyen günlerde kamuoyuna bildireceğiz. Yerleri aldık, stratejik planlarımızı koyduk. 2015 yılı içerisinde Gölköy ve İkizce ilçelerimizde birer tane İmam Hatip Lisesi yapmak suretiyle orada yaşayanların ihtiyacını gidermiş olacağız.
MESLEK EDİNDİRME KURSLARINI AÇIYORUZ…
Bunun yanında da ikinci imzalayacağımız protokol, mesleki ve teknik kurslar, okuma yazma kursları ve sosyal etkinliklerin düzenlenmesi konusunda bir sözleşme imzalayacağız. Birbirimize karşılıklı destek vereceğiz. Eğitmenlerin ücretlerini, il milli eğitim müdürlüğümüz karşılayacak. Biz, sosyal işler dairemiz vasıtasıyla il milli eğitim müdürlüğüne, meslek edindirme kursları hususunda ki eğitmen ihtiyaçlarımızı ve diğer ihtiyaçlarımızı gerçekleştireceğiz.
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu;
ELİMİZDE KAPI GİBİ TAPU VAR…
“Değerli büyükşehir belediye başkanıma çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda ticaret ve sanayi odası başkanıma da emeğinden, katkılarından ve katılımından dolayı da çok teşekkür ederim. Eğitim bizim her şeyimiz. Genç nesilleri iyi eğitirsek geleceğe güvenle bakarız. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin tamamı, zamanında eğitime ve öğretime yaptıkları yatırımlar sayesinde gelişmişlerdir. Eğitim konusu sadece milli eğitim müdürlüğünün ya da milli eğitim bakanlığının işi olamaz, olmamalı. Geleceğe güvenle bakacağımız iyi nesiller yetiştirmek istiyorsak, herkesin topyekûn seferber olacağı bir konuyu dile getiriyoruz demektir. Sonradan değiştirilen mevzuatla bu gerçek göründü. En azından eğitim konusunda belediyelerinde destek olabileceği, okul yapabileceği bir konuma gelindi. Artık belediyeler, ibadethane de yapabilir. Yapılan ibadethanelere destekte de bulunabilir. Aynı zamanda okul yapabilir ve okullara destekte de bulunabilirler. Birçok açıdan milli eğitimin eksik kaldığı konularda tamamlayıcı desteklerde bulunabilir. Değerli başkanımız TOBB tarafından yapımına karar verilen ancak arsa problemi nedeniyle pürüzlemede kalan ve kangren olmuş bir sorunu halletti. Tabiri caizse kesti attı. Buradaki temel sorun, yer sorunuydu. Buradaki 70 kadar insan tek tek bulunarak, razı edilerek kamulaştırma işlemine girildi. Kamulaştırmada en önemli sorun paradır. Bunu da başkanımız, sıkıntılar olmasına rağmen çözmüştür. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayesinde bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Elimde kapı gibi tapu var. Bakın burada da 70 kişiden alınmış imzalar var. Hatta birinin arazisinde bankadan haciz vardı, onu da çözdük. Şimdiden okulumuz hayırlı uğurlu olsun.”
Konuşmaların ardından karşılıklı imzalar atılarak protokol hayata geçmiş oldu.